Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 56, oplage 120.000  
 

Schoon bureau

Eindelijk... na een half jaar onafgewerkte stapeltjes en een “nooit-klaar-bureau” zie ik zowaar lege plekken ontstaan en kon hier en daar een nat doekje zijn werk doen!


» Nog steeds plantenseizoen

Mijn kwekers ploeteren nog hard om onze collectie compleet te houden en krijgen. Wekelijks gaan er ladingen planten jullie richting op, het inpakken van planten is een intensief klusje! Als je nog planten van ons verwacht, weet dat we er mee bezig zijn. Ga je binnenkort op vakantie? Geef dat even door, we gaan uiteraard vertrouwelijk met deze gegevens om. Elk jaar zijn er teeltproblemen, dat snap je. De Kerriebladbomen, die heel veel besteld zijn, willen niet goed wortelen, dat kan wel eens een mislukking worden. We zoeken naar een oplossing, wordt vervolgd.

 

» Zeldzame Pepercollectie

De Tomatencollecties van de vorige Nieuwsbrief zijn weggevlogen, we hebben gisteren nog enkele collecties aangevuld gekregen voor wat wachtende orders, gelukkig hoefden we niemand teleur te stellen.

Deze week kwamen de (prachtige) peperplanten binnen in een mooie collectie van mild tot zeer heet. Liefhebbers moeten snel zelf langskomen, de planten zijn allemaal op naam. Van deze (soms zeldzame) pepers hebben we weer een collectie-aanbieding. De voorraad is beperkt, binnen 2 weken sluit de aanbieding. Je snapt het al, het is eigenlijk “not-done” in een reclame-uiting, maar ik schrijf het toch: wees er snel bij!

Kijk hier naar de 3 verschillende pakketten

 

» Aardappelopruiming + gratis aardappelzak

We hebben een mooie respons gehad op onze laatste aanbieding, het gebeurt zelden dat we zo goed door onze piepers heen komen als dit jaar. Er zijn nog wat rassen vrij gekomen doordat reserveringen niet zijn opgehaald en dergelijke, we kunnen dus nog een paar pakketten maken! Ik herhaal: zelfs in juli geplante aardappelen geven nog een zeer goede oogst. Die ervaring krijgen we al enkele jaren van jullie door! Als extraatje hebben we een voorraadje Groeizakken weg te geven. Een cadeautje voor de eerste bestellers.

Dit einde-seizoens-pakket bestel je hier

 

» Bloembollen Opruiming

Nog een paar grote klanten met flinke tuinen en we zijn door onze bollen heen...

Het standaard opruimpakket bestel je hier

Maar ik doe een extra duit in het zakje met een vorstelijke korting. Hier en daar is wellicht een bol of knol ingestort, maar we hebben ze zo goed mogelijk op conditie gehouden.

Klik hier voor de extra aantrekkelijke aanbieding

 

» Vogelnetten + Frameballen

We houden van vogels, laat dat duidelijk zijn. Ze zijn (naast prachtige en unieke wezens) heel nuttig in de tuin omdat menig luisje en kevertje in hun maag verdwijnt. Bedenkelijker wordt het, als onze gevederde vrienden gaan snoepen van liefdevol gekweekte jonge planten of rijpe vruchten. Dan komt er een verdedigend reflex in ons naar boven. Een eenvoudige tactiek ter bescherming is: het vogelnet! Monteer een vogelnet op enige afstand van het te beschermen gewas. Bijvoorbeeld door een frame te bouwen, een handig hulpmiddel hiervoor zijn onze frameballen. De voordeligste optie is een prima zwart vogelnet, dat (vanwege de kleur) wel enkele glimmende toevoegingen kan gebruiken om vogels te waarschuwen. Deskundigen vertellen, dat vogels het beste de kleur blauw kunnen zien, vandaar dat we (op veler verzoek) de mooiste vogelnetten in de kleur blauw aanbieden. Dat hebben we geweten dit jaar... Momenteel kunnen we ze bijna niet aangesleept krijgen, onze fabrikant zal binnenkort weer enkele honderden meters leveren.

Klik hier voor deze sterke en “vogelvriendelijke” netten

 

» Slakkenborstels

De meest uiteenlopende experimenten om slakkenvraat te voorkomen staan op YouTube. Veel wegvangen, koperen banden, biervallen, niets is te dol om deze veelvraten te slim af te zijn. We horen positieve berichten over de slakkenborstels, gemakkelijk te monteren op een verhoogd plantenbed. Ik heb nog zelfs geen enkele negatieve feedback ontvangen van deze “slakkenweerder” en dat zegt wel iets... Het geeft me de vrijmoedigheid om dit betrekkelijk nieuwe product nogmaals onder de aandacht te brengen.

Klik hier voor meer informatie

 

» Onbezorgd met vakantie

Wie gaat er voor mijn tuin zorgen? Hoe moet dat met mijn planten? Ik weet het... de echte liefhebber vraagt zich op zijn vakantiebestemming zelfs nog af hoe zijn tuin er bij zal staan. Denken ze wel aan water geven? We hebben veel handige hulpmiddelen die je wellicht op een idee brengen om dit kostbare bezit te beschermen tegen definitieve uitdroging.

Een grote sortering superstevige water(opvang)bakken vormen een handige basis voor planten in potten. Voorzie deze bakken eventueel van een bevloeiingsmat, die lang water vasthoudt en dit trouw doorgeeft.

Klik hier voor veel slimme en voordelige oplossingen

Alles is er op gericht om de verzorging van je planten te vergemakkelijken.

 


 
 
facebook