Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 54, oplage 120.000  
 

Aanstaande vrijdag de 3e en laatste feestavond!

De vorige feesten waren heel gezellig, leerzaam en genotvol, kortom we mochten jullie op een bijzondere manier verwennen!
Verder in deze Nieuwsbrief: Asperge- en Aardbeienseizoen + we stellen een bijzondere Scandinavische Pieper aan je voor.


» De Deelnemerslijst

Even een check voor jezelf, zoals we dat ook bij de vorige feestavond deden. Heb je jezelf opgegeven? Controleer dan of je op de lijst(en) staat!

Bekijk hier de lijst van ons winkelbezoek

en

Bekijk de lijst voor de Japanse sessies bij Mamiko

Check je even goed de tijden dat je verwacht wordt? Als je naam meerdere keren op dezelfde lijst staat, dan heb je voor meer personen geboekt.

 

» Hoe gaat de avond verlopen?

Net als in de vorige Nieuwsbrieven (maar nu speciaal voor degenen, die a.s. vrijdagavond komen) leg ik even de “spelregels” uit.
De 3 sessies bij Mamiko lopen stipt op tijd, als je later binnenkomt is dat storend voor de groep, dus probeer dat te voorkomen. Onze winkelbezoeken (verdeeld in 3 delen) zijn vrij ruim genomen: 1,5 uur per bezoek, dus het is geen probleem als je iets later binnenkomt. Houd wel de eindtijd van het bezoekdeel in de gaten, wacht niet tot het laatste moment met afrekenen, anders stroopt het misschien op bij de kassa... De volgende groep popelt al om er in te kunnen.

Om alles te stroomlijnen is de volgorde:

  • Bij aankomst melden op nummer 450 (onze buren), hier checken we de lijst, je krijgt een button met 1, 2 of 3 erop naargelang je reservering voor ons winkelbezoek. Hier verwennen we je met een feestelijke bubbel en daarna koffie, thee of een sapje. Er zijn ook lekkere hapjes met leuke groententhema’s.
  • Tijdens Deel 1 (17.30u) zal er nog geen live muziek zijn, daar kan je van genieten na het bezoek aan onze winkel om 19.00u.
  • Ben je erg vroeg? Dan kan je alvast de straat verkennen, de activiteiten van mijn collega’s vind je in het programma. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om in de buurt een hapje te eten voor het geval je ‘s middags al gekomen bent. Ik hoor ook van klanten, die een overnachting hebben geboekt en er een weekendje aan vastplakken!
  • Bij de ingang van de winkel wordt je welkom geheten en checken we je button. Als het net zoals de vorige keren gaat, dan loopt dit organisch en soepel. Verspreid je zo mogelijk over de hele winkel, de tuin is verlicht, ik heb nog leuke bloembollen in de bollentoren (trap op) en achterin het magazijn vind je de laatste pootaardappelen. Met 50 mensen tegelijk is het een beetje geven en nemen, af en toe wellicht “boompje verwisselen” bij de zaadrekken! Bij het verlaten van de winkel krijg je een leuke VerrasTas met kadootjes van veel winkels.
  • Na of voor de tijdgebonden avond-onderdelen (onze winkel en Japans bij Mamiko) kan je nog wat drinken halen, even lekker relaxen bij de klassieke muziek en vervolgens genieten van alle activiteiten die de andere winkels hebben georganiseerd.

» Het programma en de route

Ten opzichte van de vorige Nieuwsbrief zijn er weinig wijzigingen, dit programma kan je uitprinten en meenemen, ik zal uiteraard ook zorgen voor wat uitgeprinte exemplaren.

Kom je voor het eerst bij ons?
Neem dan goed kennis van de route op onze site de navigatie brengt je niet altijd op de juiste plaats.

 

» Mandel... onze noorderburen zijn er dol op!

2 jaar geleden kreeg ik toenemende vraag naar een aardappel, die ik tot dan toe niet kende: Mandel. In de Scandinavische landen is dit meer dan 100 jaar oude ras een begrip: heerlijk bloemig, super om te bakken en kouderesistent. Het enige nadeel voor ons: ze komen elk jaar pas half april binnen, als de rest al bijna op is!

Dit weekend worden we overigens afgestraft om niet al te vroeg te beginnen in de moestuin en zelfs in juli geplante aardappels geven een formidabele oogst, dus bij deze: van harte aanbevolen!

Klik hier voor meer info of om te bestellen

 

» De jaarlijkse Asperge Verleiding

Wie heeft niet de droom van een vruchtbaar aspergeveldje in de moestuin? ‘s Ochtends vroeg dauwtrappen langs je eigen productiekavel, speurend naar de eerste barstjes in de grond, het eerste groeiteken van deze smakelijke scheuten! Wij kopen de beste kwaliteit planten voor een zeer redelijke prijs en... ze zijn er weer!

Kijk hier naar de 2 rassen die we aanbieden

 

» Aardbeien... wie lust ze niet?

Fris groen ruikt naar de lente! De eerste prachtige aardbeienplantjes zijn binnen gekomen! Orders die jullie vanaf oktober 2016 plaatsten worden de komende weken verzonden. Onze collectie wordt 2x per jaar opgebouwd: nu in het voorjaar en in augustus-september. Naast teelt in de vollegrond heeft het planten in speciale aardbeienbakken een grote vlucht genomen! De afgeronde randen zullen voorkomen dat de steeltjes van de vruchttrosjes knikken. Hierdoor verdrogen de vruchten namelijk...

Klik hier voor ons huidige sortiment aardbeien

 

We hebben 2 thema-pakketten in de aanbieding

1) Het Pakket Moderne Aardbeien

2) Het Pakket Aardbeien Zwart & Wit & Klim & Reus

 

De voornoemde aardbeienbakken vind je op onze website.
Met deze bakken hebben we trouwens een leuke aanbieding:

Klik hier voor de aanbieding aardbeienbakken

 

» Buitenkansje...

Elk jaar bieden we onze demonstratiekasjes van GrowCamp aan voor de helft van de prijs, we hebben de ruimte in onze tuin nu hard nodig! De voorwaarde is, dat je ze zelf uit elkaar haalt.

We hebben 2 modellen staan, die weg mogen:

De basis kweektent 50 kost normaal € 299,00 - nu € 150,00

De hoge muurtent kost normaal € 249,00 - nu € 125,00

Grijp je kans, degene die het eerst reageert heeft beet!

 


 
 
facebook