Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 51, oplage 120.000  
 

Tussen de gedichten door...

Met een schaaltje kruidnoten voor je neus, is het misschien een idee om alvast aan de Kerst te denken. Ik denk even met je mee!


» Smulpakket, vers van de vensterbank

Met Kerst wil je iets bijzonders doen in de keuken, nietwaar? We presenteren een mooi smulpakket voor de culinaire hoogtijdagen in december! Deels meteen te gebruiken, deels met beloftes voor komende jaren.

1) Citroenverbena - De frisse, milde, iets zoete citroensmaak geeft een mooi effect op veel gerechten. Uiteraard ook heerlijk voor een verse kruidenthee aan het eind van een voldane maaltijd...

2) Vietnamese Koriander - De smaak van Koriander en Munt tezamen... hoe spannend kan dat zijn? Heerlijk en verrassend door salades, soepen, vis- en vleesgerechten.

3) Kransworsies - Aan de naam herken je de Zuid-Afrikaanse oorsprong. Dit sterke kamerplantje geeft dikke blaadjes met een sappige “bite”. De kruidige smaak houdt het midden tussen munt, tijm en salie: heerlijk bij vlees en vis!

4) Mirakelbes - Een plant met beloften voor later... Na enkele jaren groeien de wonderbessen aan deze plant, die je smaak fopt: het bitterste voedsel wordt prettig zoet!

5) Plant van God - Een plant met zo’n inspirerende naam wekt de nieuwsgierigheid! Het frisse, iets naar peultjes en boontjes smakende blad is lekker in salades of als groente, kort in de roerbakpan.

6) Lychee - Nog een plant met beloften op termijn. Leuk om cadeau te geven: na enkele jaren komen de gezonde, unieke, rode vruchten met spierwit vruchtvlees en kastanjebruine pitten.

De waarde van dit plantenpakket is € 35,00. We bieden deze nu aan voor € 25,00

 

De eerste 100 bestellingen zullen we “belonen” met een extra plant (t.w.v. € 2,95):

7) Spaanse Tijm - Mooie compacte tijm, die goed winterhard is, maar deze winter op de vensterbank je gerechten kan voorzien van niet te evenaren verse tijmsmaak.

Kweektip: geef de planten een lichte plaats in de vensterbank, een winterzonnetje is heel gunstig. Ook een iets grotere pot zal de plant waarderen. Regelmatig de toppen oogsten stimuleert de groei van de planten! Biologische mest, bijvoorbeeld ZwamAarde helpt de planten nog beter de winter door!

Klik hier om te bestellen

 

» Klaar voor komende kou?

De winter is onvoorspelbaar. Wij luisteren als planten- en tuinmensen met dubbele gevoelens naar het weerbericht, herken je dat? Stiekem verlangen we naar een “Elfstedenwinter”, maar ja... hoe zullen al die planten het uithouden? Blijft het kasje of de schuur warm genoeg?

Wij zetten ‘s nachts in zo’n geval een kacheltje in ons kasje. Ken je de spaarzame petroleumkacheltjes nog? Traditioneel uit Engeland en nog steeds heel betrouwbaar.

Klik hier voor ons sortiment

Heb je nog geen kasje?
Een van onze toppers is de GrowCamp, goedkoop en toch degelijk.

Klik hier voor de maten en soorten


» Decemberpakketten Bloembollen

Vorige week zijn we gestart met de uitverkoop van onze bloembollen. Er is nog volop keus, hoewel er gaten vallen. We zoeken mooie pakketten voor je uit, die je nog wel tot half januari kan planten mits zeer koel bewaard. De kwaliteit loopt terug naarmate je langer wacht uiteraard. Sommige klanten komen lekker zelf voor minimaal € 50,00 uitzoeken, je krijgt dan gewoon 50% korting bij de kassa. Help je ook mee ons “los” te maken?

Klik hier voor de speciale aanbiedingen

 

» Shoppen en Inspiratie

Al wandelend door mijn winkel speur ik naar een paar leuke Cadeau-Ideeën voor deze Nieuwsbrief. Er is zoveel... en ik vind zelf alles leuk, anders had ik het niet ingekocht! Heel origineel zijn de bessenplukkers en ik stuit op een tafel met 2e hands Tuinboeken. Een koopje en inspiratie voor de klanten, die langskomen: tussen de € 0,25 en € 4,00 alles mag weg, je mag zelf bieden.

Ik zal tot slot een leuk pakket samenstellen, de volgende 4 producten zitten er in:

a) Cha, cha, cha, tja wat zullen we eten?

Ouderen kennen het radiodeuntje nog: “Cha, cha, cha, tja wat zullen we eten?” Dit leuke boekje kocht ik in een flinke partij van de uitgever, zodat we er leuke acties mee kunnen doen: historisch boekje over de eetcultuur van vroeger...
Voor meer info klik hier.

Het pakket bevat 3 boeken t.w.v. € 29,70

b) Peruviaanse Postelein Knollen

Een van onze medewerkers moest uit haar kas verhuizen en kan dus eenmalig een mooie partij XXL knollen van deze Madeira Vine aanbieden. De sappige spinazie groeit heel gemakkelijk in de kas en ‘s zomers buiten. De knollen zijn (na bakken of frituren) ook een goede voedselbron.

Het pakket bevat 1 grote knol t.w.v. € 3,95

c) Topsy Turvy

Omgekeerd vruchtgroenten telen met de Topsy Turvy. Onze verkooptopper van de laatste 2 jaar! Ik kocht onlangs de laatste 10 pallets op, we kunnen het komend jaar dus nog even vooruit, maar daarna geldt onverbiddelijk: op=op

Het pakket bevat 3 Topsy Turvy’s t.w.v. € 14,70

d) Moringapoeder

Eenmalig (en bijna overal duurder) kochten we een partijtje Moringapoeder op. Gezond, gekruid, voor de ultieme gezondheids-boost!

Het pakket bevat 1 verpakking van 100 gram t.w.v. € 5,95

Dit “Kerst-Kado-Pakket” heeft een totale waarde van bijna € 55,00. We bieden het aan voor een mooie prijs van € 35,00.

Klik hier om te bestellen 
 
facebook