Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 49, oplage 120.000  
 

Ruimte maken en ruimte vullen

In ons bedrijf, maar ook bij mij thuis is dit een periode van opruimen, organiseren en herinrichten. Zijn jullie ook de balans aan het opmaken?


» Zaadjes ordenen

Op kleine schaal zie ik jullie (op Facebook) je overschotten zaden of nieuw geoogste zaden ordenen en opslaan. Overzichtelijke doosjes met tabbladen, mappen, kistjes en daaraan toegevoegd de overzichtelijke lijstjes en teeltverslagen. Hoe boeiend kan het kweken van groenten en bloemen zijn! Je voelt je een ontdekker, tuinder, boer en ontwikkelaar tegelijk! Mijn tip bij dit alles: zaai in de winter kleine beetjes van dit zaad in bakjes om de kiemkracht te testen en bewaar de rest op een droge, donkere en koele plaats.

 

» Wondertjes in doosjes en zakken op pallets

In deze periode komen in elkaar geknutselde doosjes met potjes en zakjes zelf geteelde zaden bij ons binnen. Verrassingen van klanten, waar we soms al jaren lang zaden mee uitwisselen. Verser kan niet en als de oogst te groot is voor 1 verkoopjaar, dan vullen we er honderden gratis zakjes mee. Een hele andere tak van sport zijn de pallets vol met zakken bonen, spinazie, erwten en snijbiet (om maar eens 4 grote groepen te noemen). Ons vulteam heeft nu al voor wekenlang werk liggen om alles weer in kleine zakjes te krijgen. Enerverend en opwindend tegelijk: het seizoen 2016 nadert met rasse schreden!

 

» De Tuin in optima forma

We zijn echt trots op onze herfst- en wintertuin. Al jarenlang merken we, dat er de hele winter door vraag blijft naar interessante planten. Vroeger probeerden we helemaal leeg te zijn rond deze tijd, nu zijn we juist enorm aan het bijkopen om een topcollectie fruitstruiken en -bomen te kunnen aanbieden: ook de komende maanden is onze verkooptuin en buitenpresentatie een boeiend geheel!

 

» Toch een opruiming

De kruidachtige planten hebben we al enkele weken in de opruiming en mijn collega Anouk heeft gisteren de laatste 12 pakketten voor de snelle beslissers samengesteld:


1) Bezemwagenpakket

Je mag als bezemwagen dienen en ons “los” maken door dit pakket aan te schaffen. Het pakket bestaat uit winterharde en subtropische smaakmakers, waaronder eetbare knolletjes, zoete aardappelplanten etc. We hebben gemengde pakketten samengesteld t.w.v. € 50,00 en bieden deze aan voor € 19,95. VreekenClub-leden hebben voorrang, wees er snel bij!

Klik hier om te bestellen

 

2) Heerlijke Knollekes

Onze voorraad opgepotte Oca (Klaverzuring) mag ook in de aanbieding. Je kan nog even genieten van het heerlijke, eetbare blad (pittig in salades) en de knolletjes in de potjes houd je op een vorstvrij plekje iets vochtig om het wonder van de hergroei in het voorjaar weer af te wachten.

Ons hele sortiment vind je hier beschreven

10 potten met verschillende soorten Oca’s.
Deze laatste potten t.w.v. € 39,50 bieden we aan voor € 19,95

Klik hier om te bestellen

 

» Jubileumboek

Samen met Kim Koops en Marjolijn de Winter gaan mijn vrouw Marry en ik een jubileumboek maken.
Het is de bedoeling, dat het een leesbaar en interessant boek wordt met het (h)eerlijke verhaal over Vreeken’s Zaden. In 2016 (zoals al eerder verteld) bestaan we immers 90 jaar. De komende weken ga ik oud-werknemers (waaronder zelfs een man van 90 jaar!) interviewen, daar alleen al zie ik enorm naar uit! Verder ben ik in de weekenden mijn archief aan het doorspitten naar foto’s, oude catalogi, verpakkingen en ander oud grut. Een verslavend klusje, met veel “kijk-nou-eens”- geroep en “dat-heb-ik gelukkig-bewaard”- uitspraken. Gelukkig zullen Kim en Marjolein het samenstellende werk op zich nemen, ik ben benieuwd naar het resultaat!

 

» Preview

Een preview, waar ik één van de volgende Nieuwsbrieven meer over zal vertellen zijn de (duurzame) kartonnen zaadrekjes, die jullie (uiteraard compleet met zaden) kunnen aanschaffen voor je Open Tuin, Museum, Moestuinvereniging, Tuinwinkel etc. Zoals je ziet op de foto van de eerste proef bestaat een display uit 25 soorten, van elk soort minimaal 10 zakjes. We gaan verschillende thema’s uitwerken. Zo’n rekje kost jou bijvoorbeeld € 300,00. De verkoopprijs is € 500,00 je verdient er dus € 200,00 mee! Een leuke manier om wat bij te verdienen voor je project of bedrijf.

 


 
 
facebook