Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 47, oplage 120.000  
 

Belangrijk nieuwsbericht en tot slot wat gebabbel

Wat is de VreekenClub? Wanneer plant ik Knoflook? Zijn er nog Aanbiedingen? Ik nodig je uit om rap door te lezen...


» VreekenClub

Ik kondigde het al in een vorig schrijven aan:

We gaan starten met de VreekenClub!

 • Ben je fan van ons?
 • Sta je graag voorin de rij bij het bestellen van aanbiedingen?
 • Hoe voelt het om als eerste uitgenodigd te worden voor evenementen?
 • Of als enige toegang te hebben tot zaden van “verboden vruchten”?

Klik hier om lid te worden

Allemaal voordeeltjes, die ik rustig uit ga leggen, maar laat ik bij het begin beginnen.


» Clubgeld altijd 100% te verzilveren

De contributie kost € 50,00 of een veelvoud ervan. Als dit bedrag vóór eind november 2015 betaald is (machtiging verplicht) dan wordt het bedrag als korting afgetrokken van orders, die na 1 januari 2016 bij ons binnenkomen. (Wordt je later lid, dan verzilveren we het seizoen erna). Je helpt ons hiermee om onze enorme voorraden voor te financieren: verzamelen van duizenden botanische zeldzaamheden kost niet alleen heel veel ruimte en tijd, maar moet ook rendabel blijven! Je geeft ons door clublid te worden de zekerheid van een order in het voorjaar, jij bindt je aan ons en wij binden ons aan jou...

 

» Voorin de rij bij aanbiedingen

Soms zijn aanbiedingen erg snel uitverkocht en eenmalig. Normaal leveren we op volgorde aan de eerste besteller. Als VreekenClublid heb je altijd voorrang en dus de grootste kans op levering. Wordt iedere lezer van deze Nieuwsbrief clublid (40.000!), dan hebben we uiteraard een (luxe)probleem...

 

» Als eerste uitgenodigd

We gaan onze clubleden extra verwennen door nieuwtjes en evenementen een tijdje eerder per speciale Nieuwsbrief te vertellen. Voor ons speciale jubileumjaar 2016 ga je daar al meteen van profiteren. Vreeken’s Zaden komt flink in beweging en als het goed bevalt zullen we dat elk jaar gaan doen. Ik heb er zin in, het geeft nieuwe energie!

 

» Verboden Vruchten...

Wij als SeedSaver der Lage Landen (een eretitel, die we met verve uitdragen) staan in toenemende mate onder druk. Europese regels laten het niet toe dat we oude rassen zonder registratie of dure certificaten in het “verkeer” brengen. We hebben nu nog de goodwill en de souplesse van de keuringsdiensten omdat niet alle EU-landen hun zaakjes op orde hebben. Laat ze nog maar even tobben...

Nu wil het geval dat ik op het punt sta om weer tientallen tomaten en pepers toe te voegen aan mijn sortiment, dat wordt nachtwerk met veel koffie. Een deel van deze (binnenkort wellicht) “verboden vruchten” houd ik buiten de website en bied ik alleen de clubleden aan. Zo zal ik vaker jullie verwennen!

 

» Regeltjes

Lid van de VreekenClub wordt je via onze website, het werkt als een soort “product” op onze site en je kan er dus ook meer dan 1 van bestellen. In dat geval kan je rekenen op een dubbel respect van mijn zijde (voor wat het waard is!) Krijg je spijt van het betalen van de contributie of zijn er onvoorziene omstandigheden, dan storten we deze uiteraard terug, maar: er zal minstens 6 weken zitten tussen betaling en terugstorting. Misschien komen er in de praktijk nog meer praktische dingen voor de afwikkeling bovendrijven, deze vermelden we dan als voorwaarden op de website en zijn bindend.

Klik hier om lid te worden


» Intussen...

 1. ... zijn we schoon door onze aardbeien heen, hartelijk dank voor de vele orders. Nieuwe orders kunnen we in april 2016 weer leveren, mijn kwekers zijn helemaal “los”! De aardbeienbakken (de meest onverwachte topper van zomer 2015) is uiteraard nog te bestellen.

  Klik hier om te bestellen

 2. ... stromen de voorjaarsbloeiende bloembollen momenteel binnen. Jullie zijn al ijverig aan het bestellen, opvallend en verrassend is de grootte van deze orders, dat belooft wat. We hebben deze week alle misoogsten, toevoegingen en noviteiten van deze bollen verwerkt. Eind september hopen we alles op voorraad te hebben.

  Klik hier voor het hele sortiment

 3. ... wordt het binnenkort tijd om knoflook te planten. We krijgen onze hoofdorder uit Frankrijk (virusvrij en deels biologisch) waarschijnlijk volgende week binnen. Je plant ze het beste (op zijn vroegst) na de eerste nachtvorst, te vroeg planten geeft al forse groei voor de winter en grotere kans op vorstschade. De uiterste planttijd is april, daarna geplant worden ze niet meer geheel rijp, maar kunnen wel in de herfst als “halfwas” of “verse” knoflook geoogst worden.

  Klik hier voor een uitgebreide teeltaanwijzing

  Klik hier voor het dit jaar beschikbare sortiment

 4. ... komen dit weekend onze Biologische Herfstuitjes binnen (winterhard!), maar ook de flinke bonken Rabarberplanten, waarmee je bijvoorbeeld een voordelige collectie kan bestellen (link naar ) en tenslotte dikke knolletjes verse Daslook.

  Klik hier voor de Biologische Herfstuitjes

  Klik hier voor de voordelige collectie Rabarberplanten

  Klik hier voor de Daslook

 5. ... hebben we binnen onze herfstbloeiende bollen op de valreep een zeldzaam nieuwtje ingekocht: het Herfstklokje. De echte Saffraan, Herfsttijloos en andere zijn bijna op!

  Klik hier voor het Herfstklokje

  Klik hier voor de hele groep Herfstbloeiers 
 
facebook