Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 46, oplage 120.000  
 

Oogsten, verzorgen, verwerken...

We krijgen al veel mooie oogstverhalen te horen! En vragen over verzorging van planten... Tenslotte hartverwarmende kisten vol overvloed naar de voedselbank.

 

» Telers hebben een streepje voor.

Of je nu in een paar potten aan het kweken bent of op een tuin van een bunder: jullie hebben een goede keus gemaakt, je bent namelijk een streepje gelukkiger dan de rest van de mensheid! Het bezig zijn met planten, het eten van zelf geteelde groenten en het plukken van bloemen uit eigen tuin: ziehier een optelsom van geluksmomenten, die je niet moet onderschatten. Daarom houd ik zo enorm van mijn vak! Mijn aanvoer van steeds verse en vernieuwende zaden en planten geven jullie terug in de vorm van dankbare en verbaasde mailtjes: uiteindelijk is de zaadhandelaar de meest gelukkige mens ter wereld!

 

» Wegstrepen

Als de maand juli voorbij is, dan kunnen we de teelt van peulgewassen voor oogst dit jaar wegstrepen, de vruchtgewassen waren al afgevallen. Blijven over: bladgewassen, knolgewassen en jonge bolgewassen. Voor een overzicht wat je nog zaaien kan, zie dit overzicht. Een handig boek om hierover te raadplegen verkopen we uiteraard ook: ZaaiAGENDA

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Zomerse Aanbiedingen

Voor de komende weken heb ik uiteraard weer even rondgekeken in mijn bedrijf voor leuke ideeën. In deze periode komen jullie nog steeds mijn winkel bezoeken, bedankt daarvoor. Het is echt de moeite waard om Dordrecht te bezichtigen, dus maak er een mooi daagje van! De volgende aanbiedingen zijn opgeborreld:


1) Tuinplanten “De Toppers van 2015"

Ik stel een pakket samen uit de volgende soorten:

  • De absolute topper, al enkele jaren, is de Zoete Aardappel, zowel de siervormen als de productie-gevende rassen. De teelt lukt wonderbaarlijk goed in ons klimaat en de planten stekken en vermeerderen heel gemakkelijk. Neem maar eens een kijkje in het complete sortiment. We leveren 5 planten, waaronder minimaal 2 productierassen, de siervormen zijn overigens ook eetbaar.
  • Een nieuwkomer, sierlijk en onbekend, is de Indianenrabarber. Een prachtige blad- en bloeiplant, die van veel water houdt. Was je het weer even vergeten? Kijk dan hier. Voor dit pakket leveren we 1 plant.
  • Munt of mint.... Munt is de Nederlandse naam voor het Engelse Mint, maar beide namen worden door elkaar gebruikt. We hebben wel 40 verschillende muntsoorten, een echte collectie dus. Kijk voor een impressie hier. In het pakket stoppen we 5 verschillende muntsoorten. Teel ze in grote potten om woekeren in de tuin te voorkomen en geniet van thee met steeds weer een ander muntaroma!
  • Eetbare Rozen. Deze prachtige plant, die al eeuwen in cultuur is, brengt geur en smaak. De bloem wordt gebruikt in parfums of als smaakmaker in salades. Vergeet niet de rozenbottel: een van de meest gezondste vruchten ter wereld! Uit ons rozensortiment kiezen we 1 soort uit. Je kan in de notitie van je bestelling aangeven wat je voorkeur is. Zie hier het sortiment.
  • Tijm in soorten. In veel Mediterrane landen komen tijmsoorten voor met een eigen smaak en een eigen uiterlijk. Uit onze 6 soorten kiezen we er 2 uit.
  • Druiven. Onze collectie is vermaard! Altijd leuk om andere rassen uit te proberen, er is zoveel te beleven in de wereld van dit oudste gecultiveerde fruit ter wereld... We kiezen 1 mooie plant voor je uit, hier zie je alle rassen.

Samenvattend:
1 Indianenrabarber, 5 Zoete Aardappels, 5 Muntsoorten, 1 Eetbare Roos, 2 Tijmsoorten en 1 Druif. Ter waarde van ongeveer € 70,00 nu voor € 49,00

Klik hier om te bestellen


2) Tomaten en Pepers, de prijs en de teelt ondersteboven!

De komende herfstperiode komen er weer tientallen tomaten en pepers bij in ons assortiment. Houd de site maar in de gaten! Je kan pepers trouwens nu ook gewoon zaaien en ze als plant binnen overwinteren, dan heb je in 2016 een flinke voorsprong!
Intussen hebben we alle rassen uit oogst 2014 getest op kiemkracht. De goedgekeurde zaden voor 2016 staan weer klaar in de rekken. Wij zijn geen prijsvechters, dat weet je inmiddels, maar af en toe schiet ik uit de slof en laat jullie profiteren van een koopje. Welnu: ik kies 10 rassen pepers en 10 rassen tomaten (totaal dus 20 zakjes zaad t.w.v. ruim € 40,00) voor je uit. Voeg daarbij toe: 10x Topsy Turvy voor de “ondersteboventeelt” van tomaten, pepers e.d.

Dit pakket heeft een waarde van ruim € 80,00. Als zomerkoopje nu € 49,00

Klik hier om te bestellen

 

3) Acryldoek tegen fabrieksprijzen!

Ik heb al veel hobbyisten, verenigingen en kwekers blij kunnen maken met deze fabrieksopruiming voor een BODEMPRIJS. Hierbij nog even een herhaling van de aanbieding: Soms moet je niet lang nadenken, maar meteen toehappen als een voordeel zich voordoet. Dat overkwam me toen een fabriek zijn teveel geproduceerde vliesdoek of acryldoek aanbood. De rollen zijn 1,5 m hoog en 250 meter lang. Normaal zouden we daar € 120,00 voor vragen.

Sla nu je slag, tip je bevriende kweker, doe samen als tuinclub met een rol...

  • 1 rol van 1,5 × 250 m voor € 39,00
  • 3 rollen, dus 1,5 × 750 m voor € 89,00

Klik hier om te bestellen

 

4) Gratis aardappels: hoe kan het!

Onze koelcel is nog niet helemaal leeg (hoewel het opschiet), ik doneer de laatste pootaardappels aan tuinen, die er iets moois mee willen doen: burenhulp of voedselbank. Als je ze uiterlijk in juli plant, dan heb je eind september een mooi jong aardappeltje! Dus meld je maar en vertel wat je ermee doet en hoeveel je hebben wilt! Vele foto’s van mijn klanten getuigen van succes met deze rare, late teelt. De enige vraag bij deze donatie: ophalen of de transportkosten betalen...

Klik hier om te mailen

 

» Wat komt er nog meer aan?

Eind juli starten we met onze grote aardbeienactie, veel planten tegen scherpe prijzen. Enkele nieuwe rassen hebben we al op Facebook laten zien. De aanbieding inclusief onze handige Aardbeienbakken geldt overigens nog steeds.

Klik hier om deze te bestellen

Over 2 weken hoop ik ook weer de herfstbloeiende bollen binnen te krijgen. Beroemd zijn de Herfsttijloos (zgn. “Droogbloeiers”) en de eetbare Saffraankrokus, maar er is meer....

Bestel ze alvast!

Houd je de noviteiten op mijn site in de gaten? Per maand kan je nu bijhouden wat er nieuw is. In juni waren dat 20 artikelen. In juli tot nu toe 23 artikelen, maar dat kunnen er morgen meer zijn!

Bekijk de noviteiten van juli 2015

 


 
 
facebook