Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 44, oplage 120.000  
 

Beetje weemoedig...

Verbazend, we kunnen hier en daar weer met wijd gespreide armen een rondje draaien in de verkoopruimtes. Het wordt leger en schoner bij Vreeken. Wat is de tijd snel gegaan!


» Reilen en Zeilen

Ons hele team komt toe aan vergeten klusjes en vooruitgeschoven details. Kwijt gewaande producten komen tevoorschijn (soms te laat) en er al iets meer tijd voor elkaar. Ons plantenteam werkt nog op volle toeren, tot eind juni zijn we nog wel bezig met jullie plantenorders. Extra druk omdat de spil in het plantenteam, Anouk, een poosje ziek thuis moet zijn. Ons avondteam begint ook uit te dunnen, de studenten schakelen over op horecawerk elders... Een enerverende, maar erg gezellige periode wordt zo weer met een lach en een traan afgesloten.

 

» Mailexplosies en telefoonstilte

Ik begreep het vroeger niet van collega SeedSavers in de wereld, dat zij in hun drukke seizoen slecht bereikbaar waren. Zij moesten en moeten zich focussen op 1 missie: in enkele maanden duizenden tuinliefhebbers blij maken met zeldzame zaden en planten. Inmiddels ervaren we het zelf aan den lijve, we hebben in verhouding al veel mensen nodig voor de vele handelingen die het onderhouden en opbouwen van ons sortiment vergen. Ik heb simpelweg geen budget voor een communicatieteam. Momenteel zijn we met zijn tweeën bezig om de mailachterstand weg te werken. 5% van jullie mail is blijven liggen, nog geen slechte score. Zoals elk jaar laten we geen enkel bericht onbeantwoord. Binnenkort gaat de telefoonlijn ook weer open tot begin maart 2016...!

 

» Tevreden? Vertel het anderen. Ontevreden? Vertel het ons.

Over 10 dagen hoop ik helemaal bij te zijn met achterstallige e-mail. Omdat we een hekel hebben aan duimen draaien nodig ik je uit om de resultaten van dit seizoen met ons te delen. Elk jaar vallen er partijtjes zaad (ondanks dat we alle soorten jaarrond zelf zaaien) door de mand vanwege een te lage kiemkracht, het kan dus goed zijn dat jou zoiets getroffen heeft. Zijn er planten dood gegaan door transportschade of onvoldoende beworteling? Altijd melden! Wij horen graag op tijd jullie klachten om op die manier voortdurend onze kwaliteit te kunnen verbeteren.

Jammer genoeg zijn er jaarlijks enkele klanten, die ontevreden blijven. Soms ontstaat er door verkeerde verwachtingen zelfs boosheid. Waarom vertel ik dit? Omdat zulke klanten vaak wel hun boosheid melden op forums, maar tevreden klanten zijn gewoon tevreden en uiten dat niet op internet. We zouden het natuurlijk wel leuk vinden (al was het alleen maar voor de score) dat je de moeite neemt om je positieve bevindingen te melden op bijvoorbeeld checkwebwinkel.nl en (Engelstalig) davesgarden.com of als recensie op onze Facebookpagina

 

» Bijzondere Tomaten- en Peperplanten

In de vorige Nieuwsbrief vertelden we dat één van onze kwekers van tomaten- en peperplanten plotseling ziek is geworden. Hij is gelukkig weer thuis en sterkt langzaam aan. Zijn vrouw heeft de hele toko alleen moeten runnen en heeft zelfs nog tijd gevonden om ons te voorzien van een fantastische sortering Peperplanten (de tomaten had ze al eerder gebracht)! We kunnen dus de (door jullie zo enorm geliefde) jaarlijkse aanbieding lanceren. Met liefde en biologisch geteeld, geen enkel ras is standaard, sommige hebben we zelfs niet als zaad beschikbaar! Elk pakket bevat zoveel mogelijk verschillende planten, een oogst vol ontdekkingen! We stellen verschillende pakketten samen, waar jullie alvast op in kunnen schrijven, levering in de komende weken. De verhouding tussen de aantallen pepers en tomaten zullen schommelen naargelang de voorraad vordert. Door tijdgebrek staat niet elke plant op naam, laat je verrassen!

Ik stel je deze 3 pakketten voor:

  1. Starter Pakket Tomaten en Pepers (totaal 20 planten)
    t.w.v. € 35,00........ nu € 25,00
  2. Modaal Pakket Tomaten en Pepers (totaal 40 planten)
    t.w.v. € 70,00........ nu € 45,00
  3. Top Pakket Tomaten en Pepers (totaal 60 planten)
    t.w.v. € 105,00...... nu € 59,00

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Ondersteboven

Hoe kan je veel tomatenplanten kwijt op de gekste plaatsen? De verkooptopper van dit jaar was toch wel de Tomatenplanter “Topsy Turvy”. Het ondersteboven telen van tomaten gaat een echte rage worden bij mijn klanten, mede dankzij de zeer gunstige prijs.

Klik hier voor de complete beschrijving en prijzen

 

» Veul voor wèènug

De komende zomerweken zal ik jullie verwennen met aanbiedingen en tips d.m.v. korte Nieuwsflitsen. Eerst maar even de opruiming van 2 weken geleden afronden, het schiet al op, maar we zijn nog niet helemaal “los”.


1) Sierlijke Bollen en Knollen: Zomerlust

Nog enkele pakketten te gaan (als je langskomt mag je de bollen zelf uitzoeken) en we zijn er doorheen: wie in juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten. We kunnen ze zelf terugplanten, maar we laten liever onze klanten profiteren van 50% einde seizoenskorting. Kies voor allerlei prijsklassen uit onze pakketten "Vol met Bollen".

Heb je een extra grote plaats beschikbaar? Een speciale korting geef ik voor de grotere tuin: 1 pakket t.w.v. € 200,00 nu voor de speciale prijs van € 89,00 (maximaal 3 pakketten per klant!)

Klik hier om te bestellen

 

2) Eetbare Bollen en Knollen: gemak en smaak

Tientallen pakketten mocht ik al verzenden, nog een mooie rest te gaan: Bekende en onbekende soorten: Ulluco, Oca, Plantuitjes, Sjalotten, Madeira Vine, Wilde Aardappel, Crosne, Indianenaardappel... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten. Rond deze tijd worden ze door ons opgepot om de verkooptijd te verlengen. Voor die tijd geef ik een rondje voordeel weg: een mooi en gevarieerd pakket (ik stop er ook wat bijzondere aardappeltjes bij) ter waarde van € 40,00 bied ik aan voor € 19,50

Klik hier om te bestellen

 

3) Pootaardappelen: de laatste!

Nog een klein hoekje pootaardappelen vult mijn koelcel. Kwekers en andere klanten reageerden gul met orders, nu nog de laatste loodjes. Nogmaals: een laat geplante aardappel geeft vaak een leuke oogst aan “nieuwe” aardappeltjes in september, voor velen een ontdekking. Dit “foefje” kan je trouwens rond deze tijd ook uithalen met tuinbonen, doperwten en peulen: normaal een voorjaarsstarter, maar eind juni gezaaid geven deze gewassen 9 van de 10 keer een leuke herfstoogst.

De prijzen van deze aanbieding zijn lekker gunstig:

409055.1  4-7 kg  (waarde ± € 20,00) €   9,50
409055.2  7-14 kg  (waarde ± € 40,00) € 19,50
409055.3  17-35 kg  (waarde ± € 100,00) € 39,50
409055.4  35-70 kg  (waarde ± € 200,00) € 69,50

Klik hier om te bestellen

 

4) Aspergeplanten (de laatste paar honderd)

We bewaren ze zo koel mogelijk, de planten zijn in goede conditie en je plant ze tot eind juni. Het ras ‘Grolim’ is geschikt voor “witte” (met dek-aarde) of “groene” teelt (zonder dek-aarde). Wees er snel bij, want de ervaring leert ons, dat deze aanbieding snel op gaat.

30 planten (waarde € 26,70) nu voor € 14,90

Klik hier om te bestellen

 

» Wat kan je nog zaaien

Hoewel we tot nu toe opmerkelijk koele maanden hebben beleefd, met dank aan de voortdurende noordenwind, komen er al plekjes vrij in de moestuin voor een 2e ronde. In deze periode is het gunstig om bonen te zaaien. Vooral als het boven de 20°C wordt zullen ze goed ontkiemen en lekker groeien. Enkele snelle vruchtgroenten zoals Courgettes en sprinters onder de Pompoenen kunnen ook nog gezaaid worden. De meeste bladgroenten en knolgroenten mogen ook nog de grond in. Nog volop mogelijkheden dus... de tijd van de hangmat zal zeker een keer aanbreken!

 


 
 
facebook