Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 43, oplage 120.000  
 

Koploper...

We hebben het wel geweten deze maanden: veel persaandacht en als kers op de taart de ontmoeting met de leden van de koninklijke familie op Koningsdag! Opeens blijken we naadloos aan te sluiten bij de (hoopvolle) trend van het telen van groenten.

 

» Groeipijn

Al jaren roep ik, dat we niet veel groter willen en kunnen worden. Uiteraard blijf ik de grenzen verkennen, want jullie hebben in sommige periodes voor 20% meer orders gezorgd! Dat we in zo’n enorm drukke periode vertragen in levertijd en de communicatie op een laag pitje zetten wordt ons niet altijd in dank afgenomen. Gelukkig beseffen de meeste van onze klanten, dat zo’n enorm sortiment niet bij toverslag klaar staat voor verzending. Het aanvullen van uitverkochte soorten was dit jaar een grotere uitdaging dan ooit!

 

» Van zadenseizoen naar plantenseizoen...

Onze kwekers doen hun uiterste best om (ondanks de koude meimaand) het sortiment planten compleet te krijgen. We zijn al enkele weken bezig met de verzending van alle bestelde planten, dit zal nog wel de hele maand juni gaan duren. De aspergeplanten kunnen nog tot eind juni geplant worden, de voorraad slinkt, maar enkele honderden kunnen er nog wel vanaf. Jullie zijn uiteraard van harte welkom om onze grote (en hier en daar zeldzame) eetbare plantencollectie te bewonderen en hier aan te schaffen. Ons stukje Voorstraat wordt trouwens steeds leuker, veel nieuwe trendy winkels durven het aan om hier te starten. Leuk meegenomen, als je toch bij ons bent.

 

» Zin in wat lekkermakertjes?

Vanaf nu zal ik weer regelmatig een Nieuwsbrief schrijven, meestal compleet met aantrekkelijke aanbiedingen. Hoewel het nu eigenlijk nog een beetje te druk is, moet ik toch aan de opruiming beginnen. De tijd tikt immers door...


1) Aardappels in juni

Ondanks de natte augustusmaand in 2014 puilde onze schuur dit jaar toch weer uit van de prachtige poters! Elk ras heeft een mooi verhaal of een rijke historie, help je ons mee om deze collectie in stand te houden? Zelfs zeer late teelten (gestart in juli) bleken in 2014 nog een leuke "jonge" aardappel in de herfst te geven! We ontvingen daarover dankbare mailtjes, bestel en plant dus nog gerust een pakket!

Voor een aantrekkelijke aanbieding zie ons "Eindejaarspakket"

 

2) Eetbare Bollen en Knollen: gemak en smaak

Bekende en onbekende soorten: Ulluco, Oca, Plantuitjes, Sjalotten, Madeira Vine, Wilde Aardappel, Crosne, Indianenaardappel... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten. Rond deze tijd worden ze door ons opgepot om de verkooptijd te verlengen. Voor die tijd geef ik een rondje voordeel weg: een mooi en gevarieerd pakket (ik stop er ook wat bijzondere aardappeltjes bij) ter waarde van € 40,00 bied ik aan voor € 19,50

Klik hier om te bestellen

 

3) Sierlijke Bollen en Knollen: zomerlust

Wie in juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten. We kunnen ze zelf terugplanten, maar we laten liever onze klanten profiteren van 50% einde seizoenskorting.

Kies voor allerlei prijsklassen uit
onze pakketten "Vol met Bollen"

Heb je een extra grote plaats beschikbaar? Een speciale korting geef ik voor de grotere tuin: 1 pakket t.w.v. € 200,00 nu voor de speciale prijs van € 89,00 (maximaal 3 pakketten per klant!)

Klik hier om te bestellen

 

4) Tomatenplanten: zeldzame verrassingen

Onze kwekers van bijzondere tomaten- en peperzaden stellen rond deze tijd een mooie collectie opgekweekte planten samen van hun zeldzame rassen. Door ziekte van één van de kwekers (beterschap Jan!) beginnen we nu met de tomaten apart, de pepers volgen misschien nog. Ze zijn met liefde en biologisch geteeld, door tijdgebrek zijn niet alle planten voorzien van namen: laat je verrassen door het resultaat!

Klik hier om te bestellen

 


 
 
facebook