Vreeken´s Zaden
 
  Nieuwsbrief nr. 40, oplage 120.000  
 

Het aftellen begint

Sommigen van jullie zijn wellicht al op vakantie, voor mij duurt dit nog 2 weken, het aftellen begint...


» 3 miljoen

Twee weken geleden is geruisloos onze website-teller de 3.000.000 bezoekers gepasseerd! Al enkele jaren doen we een poging om de vernieuwde website online te zetten. Allerlei omstandigheden dwongen tot uitstel. In december 2013 was het bijna zover... maar er kwam weer iets tussen. Nu doen we in de herfst weer een serieuze poging, ik heb goede hoop! Ondertussen sleutelen we stiekem aan die site en maken deze steeds beter, nu de transitie nog.

 

» Pootaardappelen: de laatste!

Nog een klein hoekje pootaardappelen vult mijn koelcel. We hebben aan diverse stadslandbouwprojecten (ten dienste van voedselbanken) kunnen doneren, kwekers en andere klanten reageerden gul met orders, nu nog de laatste loodjes. Nogmaals: een laat geplante aardappel geeft vaak een leuke oogst aan “nieuwe” aardappeltjes in september: voor velen een ontdekking. Dit “foefje” kan je trouwens rond deze tijd ook uithalen met tuinbonen, doperwten en peulen: normaal een voorjaarsstarter, maar eind juni gezaaid geven deze gewassen 9 van de 10 keer een leuke herfstoogst. Naast de reguliere opruimingsaanbiedingen maak ik een leuke mix van bollen, knollen en paddenstoelen in het pakket “Tuinvuller”, zie hieronder voor meer info.

 

» Bollie, Knollie en Paddo

Nee, dit is geen titel van mijn favoriete kinderboek... we hebben nog een restje bollen en knollen, zowel eetbare als voor de sier. Verder zie ik nog een hoekje met paddenstoelenkweeksets in de koelcel. Al met al genoeg “munitie” om samen met voornoemde pootaardappels een leuk verrassingspakket te maken, die ik maar voor het gemak de “Tuinvuller” noem. Dit pakket zal ik vullen (tot de items langzamerhand opraken) met de volgende schatten:


Pakket Tuinvuller

  1. Een complete kweekset voor verse Paddenstoelen, zoals Champignons, Oesterzwam, Eekhoorntjesbrood e.d. 
  2. Enkele zakken Pootaardappelen voor een jong piepertje in de herfst 
  3. Wat Uitjes, Sjalotten, Ulluco’s en andere eetbare knollen of bollen 
  4. De “topping” bestaat uit enkele laatste siersoorten zoals Dahlia’s e.d. voor een kleurrijke herfst.

De verkoopwaarde van dit pakket zal € 80,00 zijn, ik bied deze aan voor € 39,00. Hoe eerder je bestelt, hoe groter de variatie zal zijn, we stoppen als 3 van de 4 items uitverkocht zijn. Extraatje: vanaf 2 pakketten leveren we portovrij, dus grijp je kans voor een order zonder bijkomende kosten!

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» De Groentekist

Een van de leukste noviteiten van vorig jaar is wel De Groentekist. Veel klanten kochten deze leuke starterskist als cadeau: anderen enthousiast maken voor het telen van groente op een klein beschikbaar plekje! Tijdens de zomer maak ik er een leuke aanbieding van, normaal is de kist € 19,90 nu voor de prettige prijs van € 15,00. Klik hier voor alle details van deze fraaie houten box.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Bijzondere Tomaten- en Peperplanten

In de Nieuwsflits van 6 juni kondigden we deze aanbieding al aan, we hebben inmiddels honderden planten voor jullie ingepakt. Deze week komt de laatste aanvulling van mijn Belgische kweker en kunnen er nog enkele tientallen pakketten gemaakt worden. Hierbij dus de herhaling van de al eerder gepubliceerde tekst:

De kweker, die het grootste deel van onze tomaten- en peperzaden levert, voorziet ons elk jaar van planten in tientallen variëteiten. Met liefde en biologisch geteeld, geen enkel ras is standaard, sommige hebben we zelfs niet als zaad beschikbaar! Elk pakket bevat zoveel mogelijk verschillende planten, een oogst vol ontdekkingen! We stellen verschillende pakketten samen, waar jullie alvast op in kunnen schrijven, levering in de komende weken.

 

We stellen 3 pakketten samen:

1. Starter Pakket Tomaten en Pepers (totaal 20 planten)  t.w.v. € 35,00........ nu € 25,00
2. Modaal Pakket Tomaten en Pepers (totaal 40 planten)  t.w.v. € 70,00........ nu € 45,00
3. Top Pakket Tomaten en Pepers (totaal 60 planten)  t.w.v. € 105,00...... nu € 59,00

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen


» Zomertijd: dorstige tijd!

Zodra de zon doorbreekt hebben mens en dier, maar ook niet te vergeten: PLANTEN veel water nodig. We verzamelen al jaren allerlei handige hulpmiddelen om dit watergeven te vergemakkelijken. Al zorgt iemand anders tijdens je vakantie voor de planten, als het niet te ingewikkeld is, zal dat zeker helpen! Even wat mogelijkheden op een rijtje:


a) Water(opvang)bakken

Water(opvang)bakken verkopen we in veel maten. Het zijn in feite grote tot zeer grote kunststoffen schotels, waar planten opgezet kunnen worden. Als je ze buiten zet, let dan op het waterpas plaatsen van de bakken en boor aan de zijkant wat gaatjes om te voorkomen dat bij overvloedige regen de schotel te vol wordt en dus de planten te nat worden.

Voor ons sortiment, klik hier

 

b) Bevloeiingsmatten

Bevloeiingsmatten kunnen als basis in de voorgaande bakken gelegd worden. Het voorkomt dat planten te nat worden en houdt lang vocht vast.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

c) Bevloeiingsbak

Een slimme bevloeiingsbak, compleet met mat.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

d) Watergeefsystemen

Steeds meer slimme producten verzamelen we in onze rubriek “Hulp bij Tuinieren” onder de categorie “Tuinhulpjes”, groep “Watergeefsystemen”. Deze week zijn nog enkele toppers toegevoegd

Klik hier voor deze hele artikelgroep

 

e) Gieters

Goede gieters zijn er maar in enkele merken te koop. Wij verkopen o.a. het Engelse topmerk “Haws” die kwaliteit, gebruiksgemak en fraai uiterlijk in zich verenigt.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Oogst Overschot

Van Mari Maris, de succesvolle schrijfster van de Groentebijbel kreeg ik het volgende mailtje:

 

Recent heb ik me laten strikken tot een heus ambassadeurschap; iedere moestuinier zaait teveel en loopt dan net zo lang met zijn oogstoverschot te leuren tot de buren óók geen courgette meer kunnen zien. Om dat te voorkomen heeft een idealistische club een website opgericht. Eigenlijk een soort marktplaats met vraag en aanbod, iedereen kan melden wat hij overheeft en “vragers” geven aan hoe ver ze willen reizen om e.e.a. op te halen. De bedoeling is om het gratis op te kunnen halen maar als mensen bijvoorbeeld jam of sap hebben gemaakt mogen ze wel een vergoeding vragen voor aanschaf van potten etc. Op facebook gaat het behoorlijk goed met de populariteit maar ze willen (uiteraard) zoveel mogelijk mensen bereiken. En nu komt natuurlijk de vraag, als je dit zo hoort denk je dan dat jij er iets mee kunt en/of schiet je toevallig een andere goede manier te binnen om er bekendheid aan te geven? De website is zowel voor Nederland als België bedoeld dus als je Belgische collega's weet die er iets mee kunnen: ook heel graag. Als je er niets mee kunt begrijp ik dat natuurlijk, ben vast niet de enige die je lastig valt. Hoop in elk geval dat je goed gaat en stuur je een zonnige groet, Mari.
www.oogstoverschot.nl
en www.facebook.com/oogstoverschot

Jullie snappen het al: het sprak me aan en nu hebben jullie er ook weet van!


» Na de vakantie

Zodra ik terug ben (begin augustus) start ik de jaarlijkse aardbeienverkoop. Dit jaar met een completer sortiment dan ooit. De Malling Pearl zal er ook weer bij zijn, verder natuurlijk de “witte”, de “zwarte”, de “klimmende”, roze bloeiende, Zweedse bosaardbeien etc. etc. jullie mogen er alvast naar uitzien!

 


 
 
facebook