Vreeken´s Zaden
 

Leegloop

Alles loopt leeg in deze tijd: medewerkers op vakantie, mijn hoofd borrelt niet meer van ideeën, maar verlangt naar oplading, zelfs de tv geeft vooral veel herhalingen…

» Bemoediging voor thuisblijvers en late vakantiegangers

Het moet jullie toch goed doen dat ik mijn laatste energie stop in een afwisselende (en best wel lange) Nieuwsbrief. Enfin "enig" eigenbelang speelt uiteraard mee.

Als je verder leest zal je zien, dat ik jullie wat aanbiedingen gun, dan blijven mijn thuisblijvers (in het bedrijf) ook aan het werk en jullie tuin wordt er mogelijk nog fraaier door. Wat die bemoediging betreft: het is heerlijk om lekker thuis van je eigen tuin en omgeving te genieten. Ik hoor het veel om me heen: "Wij hoeven niet weg hoor, de toeristen komen op ons af!" Zelf ga ik overigens wel de hele maand augustus er tussenuit, maar daarover later.

 

» Even over de groei

Veel vocht betekent: schimmelgevaar!

Let op je vruchtgroenten en benevel ze af en toe met zwavel voor enige bescherming. Snoei met scherp materiaal (nooit rukken en trekken, dat geeft grote wonden, dus infecties) loop niet ruw door je aardappelveldje: geknakte takken zijn al een gevaar. Staan je planten erg dicht op elkaar? Haal wat planten weg, er moet luchtigheid blijven. De pottentuin moet nu regelmatig bemesting krijgen en veel water. Een laagje verse potgrond doet ook wonderen. Uitgebloeide vaste planten terugknippen voor een 2e bloei. Na veel regen is het goed om de grond wat los te maken voor de benodigde zuurstof, let echter op oppervlakkig wortelende gewassen zoals bonen: niet te dicht bij de plant harken of woelen.


» (On)aangename verrassingen

Rond deze tijd vallen wij en onze leveranciers door de mand als we een fout(je) hebben gemaakt.

Meld ons je bevindingen, vermeende fouten of grappige teeltperikelen… ik smul graag van jullie verhalen en behandel klachten altijd serieus, hoewel ik nu nog wat mailachterstand heb. En natuurlijk niet te vergeten: foto’s! Graag foto’s sturen van je groenten of bloemen, voor onze site. Neem de foto als de zon weg is en check goed op scherpte. Liefst iets inzoomen, ik ben niet zo dol op vertekenende groothoek-effecten.» Enkele creatieve aanbiedingen

We hebben 2 aanbiedingen met een leuke mix aan planten: 1 geprolongeerde en 1 nieuwe.


» Geprolongeerd

Allereerst is de aanbieding "Knollen en Late Groenten" nog steeds geldig (zie vorige Nieuwsbrief). De knolletjes hebben we inmiddels uiteraard keurig opgepot, we leveren ze dus terwijl ze al aan de groei zijn. Weet je de samenstelling nog?

Klik hier voor info en om te bestellen

 

» Het pakket "Irissen en eetbare planten"

We krijgen elk jaar veel bezoeken van (gevorderde) liefhebbers. Van hun ervaringen en verhalen leer ik telkens weer veel. Een van die liefhebbers gunde ons een prachtig sortimentje Irissen, te weten de fulva, graminea, orientalis, suaveolens en variegata.

Klik hier voor meer info

Het eerst deel van dit pakket bevat 3 van deze 5 bijzondere en zeldzame Irissen.

 

 

 

Vervolgens vullen we dit pakket aan met een greep uit ons boeiende sortiment "Eetbare planten", zoals je dat o.a. in het gelijknamige hoofdstuk vindt op onze site.

De 3 Irissen vertegenwoordigen een waarde van € 8,70. We vullen dit aan met (ruim) € 40,00 eetbare planten (onze zorgvuldige keus).
Dit pakket t.w.v. € 48,70 bied ik aan voor € 29,50

Klik hier voor info en om te bestellen

 

» Wie weet… krijgen we nog een echte zomer!

Als je toch nog vertrekt naar andere oorden, dan laat je de tuin met al die dierbare planten over aan de zorg van moeder natuur of de buren. Misschien wel nuttig om wat hulpjes-bij-water-geven of bescherming-tegen-de-zon aan je voor te stellen:


1. Voor wat voorraadvorming van water zijn onze grote en kleine schotels in allerlei formaten bijzonder geliefd en handig.

Klik hier voor het gehele overzicht

 

2. Een extra hulpmiddel voor een gedoseerde vochttoevoer is de bevloeiingsmat.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

3. De handige combinatie van voorgaande nummers 1. en 2. vind je in de Self Watering Tray G140.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

4. Extra waterreserve voor enkele dagen absentie biedt de Big Drippa.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

5. Komt dan toch plotseling die zon, dan ligt oververhitting of verbranding, zeker in een kasje op de loer. Simpel en effectief is de werking van Temperzon.

Klik hier voor info en om te bestellen

Ook het bekleden met Acryldoek langs de wanden of aan het plafond van een kasje werkt verkoelend en schermend.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

» In mijn vakantie komen 3 artikelgroepen binnen

Om precies te zijn 1 week voor mijn vakantie (31 juli) krijgen we een sortiment van 20 rassen aardbeien binnen. Het sortiment bevat de volgende rassen, zorg dat je zeer binnenkort je order plaatst. Om je te helpen stel ik een aantrekkelijk sortiment samen van 4x10 planten in 4 verschillende oogsttypen: vroeg, midden, laat en doordragend.
Deze 40 planten (onze keus) kosten normaal € 45,00. Voor vroege bestellers (zie het als een voorverkoop) bied ik ze aan voor € 29,00

Klik hier voor info en om te bestellen
de aanbieding geldt t.m. 19 juli 2012.

 

Een jaarlijks "feestje" is het binnenkomen van de herfstbloeiende bollen: herfsttijloos, krokussen (waaronder de echte saffraankrokus) en Sternbergia. Bestel ze op tijd, het seizoen van deze bijzondere herfstbloeiers is snel voorbij.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

Als derde groep druppelen vanaf eind juli de voorjaarsbloeiende bollen (vooral tulpen) ons bedrijf binnen. Voor wie laat met vakantie gaan hebben we al jaar en dag een pakket beschikbaar dat "de Vroege Rooi" heet. Misschien een idee om mee te nemen naar je vakantievrienden in het buitenland?

Klik hier voor info en om te bestellen

 

» 3 zomerkoopjes om onze voorraad een beetje uit te dunnen

GrowCamp

Alleen in de maanden juli en augustus geven we 10% korting op alle producten van GrowCamp. Onze prijzen behoren al tot laagste van alle dealers, dus sla nu je slag!
Het is een flinke aankoop, maar je krijgt er een degelijk product voor waar al veel liefhebbers lof over spreken, zie de vele forums op internet.

Klik hier voor info en om te bestellen


VegTrug Mini

De VegTrug is de verkooptopper van dit voorjaar. Een verhoogd plantenbed op poten, daar moet je maar opkomen. Bereikbaar voor mensen, die er (even) bij moeten zitten. De grotere maten (100 cm en 180 cm) zijn even niet aan te slepen en komen pas weer begin augustus binnen. De kleinste maat hebben we voldoende kunnen kopen en bied ik nu voor een leuke prijs aan, zodat je deze bijvoorbeeld aan iemand cadeau kan doen.
Normaal € 99,00 nu voor € 79,00 (zolang de voorraad strekt)

Klik hier voor info en om te bestellen

 

Zomerkoopje Zaai- en Stekplaten

De meeste verkocht “meenemer” in het voorjaar (we verkopen ze pallets vol) zijn de zaai- en stekplaten. Om wat ruimte te maken geef ik even een zwengel aan de prijs, wie wil toehappen: sla alvast in voor het prachtige groeiseizoen 2013! De aanbieding bestaat uit 20 platen met 51 potten en 20 platen met 28 potten.
Totale waarde € 52,00 nu voor € 39,90.

Klik hier voor info en om te bestellen

 

Wie wil elke week een Nieuwsbrief?

Jammer dan! Van mij zal je die echt niet vaker dan zo’n 6x per jaar ontvangen. Zo blijft het nieuws fris en blijft het voor mij ook een aangename klus. Ik houd ook helemaal niet van "ordertje bedelen". Een hele ijverige Nieuwsbriefschrijver en nog een hele fraaie ook vind je bij Hof Welgelegen in Zeeland. Ze zijn een goede klant van ons, je bestelt bij hen groentetassen en krijgt er elke week hele goede recepten bij. Tegenwoordig kan je zelfs kookworkshops bij hen genieten. Kijk eens bij een van onze klanten op de site en abonneer je op hun wekelijkse Nieuwsbrief:

www.thofwelgelegen.nl

 

 
www.vreeken.nl