Vreeken´s Zaden
 

Eindelijk weer een teken van leven…

We zijn nog wel druk bezig met jullie orders (de planten moeten deels nog binnenkomen), maar ik kan de "werkrobot" (100 uur per week) weer wat temperen.

» Het zenuwcentrum Vreeken

We mogen terugkijken op een bijzonder seizoen, weinig incidenten, ondanks ziekten onder onze medewerkers hebben we alles behoorlijk kunnen bijbenen.

Natuurlijk zijn daar de slipper(tje)s en foutjes, maar die zijn op een paar handen te tellen. Wie daar overigens slachtoffer van werd hopen we goede oplossingen te hebben aangeboden. Met zo'n aantal orders blijkt dat we hier als team een gemotiveerde en geoliede "machine" te zijn! Ieder heeft haar of zijn plek in het hele proces en is gewoon TOP op die plaats... (dit moet even gezegd zijn!)

Mijn eigen programma voor de komende periode is:

  1. de uitverkoop in gang te zetten (vandaar o.a. deze Nieuwsbrief) en
  2. de honderden achterstallige mailtjes beantwoorden en
  3. het nieuwe seizoen weer voorbereiden, want de kwekers zeuren al om orders of reserveringen.

» Pittig staartje

Die strenge kou in februari heeft menigeen verrast!

Zelfs in Zuid-Frankrijk is de vroege knoflook deels bevroren, dus schaam je niet. Dode rozen, vijgen, Eucalyptusbomen, die al jaren net deden of ze ons klimaat aankonden. Ik waande me weer even aan het begin van mijn loopbaan, toen we trouw de enten van de rozen beschermden en toen veel subtropen nog echt naar binnen werden verhuisd. Enfin, nu maar hopen, dat de meimaand weer in hogere druksferen wil komen en dat de hele zomer zich in een harmonieuze afwisseling van zon en een enkel buitje wil voltrekken: daar doen we het voor!


» Zullen we dan maar…?

Eerst de opruimingsaanbiedingen: een paar leuke "koopjes" zo aan de start van jullie en het einde van ons seizoen.

De meeste aanbiedingen zullen een feest der herkenning teweeg brengen, het komt natuurlijk jaarlijks op hetzelfde neer, ik heb een hekel aan sleur, maar soms ontkom je er niet aan!


» Pootaardappels

We hebben heel veel mensen blij kunnen maken met ons enorm groeiende sortiment! Voor het (gelukkig kleine) restant geldt: ze kunnen tot half juni de grond in, de oogst is uiteraard later dan een primeurjager zou willen, maar na 2-3 maanden groei is er een heerlijke oogst te delven!
Voor een aantrekkelijke aanbieding zie ons
"Einde Seizoen Pakket"

 

» Zomerbloeiende bollen en knollen

Wie in mei of begin juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten. We kunnen ze zelf terugplanten, maar we laten liever onze klanten profiteren van 50% einde seizoenskorting. Kies voor allerlei prijsklassen uit onze pakketten "Vol met Bollen"

Heb je een extra grote plaats beschikbaar? Een speciale korting van 60% geef ik voor de grotere tuin:
1 pakket t.w.v. € 200,00 nu voor slechts € 79,00
(maximaal 3 pakketten per klant!) Bestel hier

 

» Eetbare bollen en knollen

Bekende en onbekende soorten: Ulluco, Oca, Mashua, (Franse) sjalotten, Plantuitjes, Knoflook, Madeira Vine... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten. Rond deze tijd worden ze door ons opgepot om de verkooptijd te verlengen.

Voor die tijd geef ik een rondje voordeel weg: een mooi en gevarieerd pakket (ik stop er ook wat bijzondere aardappeltjes bij) ter waarde van € 30,00 bied ik aan voor € 15,00 Sla je slag! Bestel hier

 

» Aspergeplanten, het kan nog tot eind juni…

We hebben nog een restvoorraad aspergeplanten in de koelcel liggen. Ze zijn op deze manier goed bewaard en van uitstekende kwaliteit, ik bied ze aan tegen 50% korting. Reageer snel: in 2011 waren we in een paar uur na het uitkomen van de aanbieding al "los".

Aspergeplanten 'Grolim'
Een oogstzeker en ziektebestendig ras asperges, geschikt voor groene en witte teelt. Plantafstand 160x35 cm. We leveren de zwaarste kwaliteit: 70 g per plant (en zwaarder) in A kwaliteit.
880015.1 Normaal 10 planten, nu 20 planten € 8,90 Bestel hier

Aspergeplanten 'Avalim'
Dit ras asperges is voor de professionele teelt het neusje van de zalm! Speciaal geschikt voor de groene teelt doordat de kop van de stengel mooi gesloten blijft, dat oogt mooi als oogstproduct. Uiteraard is de witte teelt ook TOP. Zeer vroege oogst, grote opbrengst van dikke stengels. Het gewas is zeer uniform (gelijk) en heeft sterk loof.
880014.1 Normaal 5 planten, nu 10 planten € 6,90 Bestel hier


 

» Op bijna elke plek: tuinieren op niveau

Erg tevreden zijn we over deze nieuwe kweekbak-op-poten: de VegTrug (GroenteTrog in goed Nederlands). Opvallend is de degelijkheid van deze bak, onze technische man Amel was zeer te spreken over de afwerking. Voor meer details verwijs ik naar de site www.vegtrug.nl.

Ik verklik alvast, dat we zelf deze zomer ook een VegTrug gaan beplanten, zodat jullie in de zomer af en toe de ontwikkelingen kunnen volgen!

Bestel hier


 

» Veel mengsels

Het samenbrengen van verschillende soorten binnen 1 thema is de basis voor al onze mengsels. Ze vergemakkelijken de keus en bieden een voordelig alternatief voor losse pakjes. Houd het hoofdstuk Mengsels in de gaten, ik broed op vele uitbreidingen.

De laatste introductie?

Heel voordelig en een aanrader: Vogelvreugde


» In ere hersteld

Mijn vriend Jaap van der Waal heeft in een sessie van ruim 5 jaar (met de nodige onderbrekingen) ons oudste vervoermiddel: de handkar in ere hersteld. Binnenkort zullen we hem (de handkar) ophalen en overdag als showkar op de Voorstraat neerzetten. Het aardige is, dat de kar ooit door het bedrijf van mijn grootvader aan moeders kant (D. Meeldijk) gemaakt is. Hij had een wagenmakerij in Dordrecht en bouwde 1 van de eerste bussen van Nederland. Enkele foto’s laten zien hoeveel werk Jaap aan deze klus gehad heeft: HULDE!


» Een beetje reclame

Vaak kom ik in contact met gepassioneerde mensen in ons vak en kan het niet nalaten jullie aan enkelen voor te stellen. Gewoon omdat zij dat aan me vroegen of omdat ik enorm veel klanten bereik met deze Nieuwsbrief.

Zo is daar bijvoorbeeld Jac de Cock, sinds 4 jaar in de VUT en woonachtig in Stevensbeek. Voor elke geïnteresseerde groep verzorgt hij workshops vlechten met wilgentenen op locatie: bijvoorbeeld een oogstmand om zelf de groenten uit de tuin te oogsten. Hij kan benaderd worden op e-mail jac_de_cock@hotmail.com

Hele praktische lessen over veel aspecten van het tuinieren en verwerken van voedsel vind je bij De Groenling: www.degroenling.net

Het leukste digitale tuinblad heet De Smultuin van Claudia Reina. Vraag een"proefexemplaar" op www.smultuin.nl. Het spaart papier en trouwens: een hele leuke site!


 
www.vreeken.nl