Vreeken´s Zaden
 

Verversing door grote respons…

Van de laatste Nieuwsbrief zijn enkele producten uitverkocht, bedankt voor de royale orderstroom… het maakte me bijna verlegen!

» Niet te versmaden piepers

Er komen natuurlijk nog heel veel aardappels binnen, eigenlijk te veel voor onze (inmiddels te kleine) koelcel. Het vorige primeurpakket is voor een deel uitverkocht, ik hoop veel van jullie aan deze bijzondere piepers te hebben geholpen! We maken voor de komende tijd een gewijzigd pakket, aardappelliefhebbers opgelet: op=op!

Dit pakket wordt meteen verzonden, Bestel hier en bewaar ze op een koele plaats, de prijs is € 25,00

Bamberger Hörnchen: Heerlijk vaste structuur, goed bewaarbaar, Beieren is er dol op! Voor meer info klik hier
Koopmans Blauwe: Zeldzame romige structuur, enig in zijn soort! Voor meer info klik hier
Mayan Gold: Unieke smaak en in 10 minuten gaar, een doorbraak! Voor meer info klik hier
Mayan Twilight: Unieke smaak, zeldzaam uiterlijk en in 10 minuten gaar, een doorbraak! Voor meer info klik hier
Noordeling: zeer in trek bij Friezen en Groningers… vroeg en kruimig. Voor meer info klik hier
Peach Bloom: Oud, vertrouwd, geliefd en zeer zacht van smaak, voor meer info klik hier
Rheinische Rote: Duitse "Salatkartoffel", een historische smaakbom! Voor meer info klik hier


» Gezonde nieuwkomer

Dit jaar stuitten we op verschillende aardappels met een grote bestendigheid (bijna resistentie) tegen de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Eind deze maand krijgen we één van deze gezonde nieuwkomers binnen, 100% ECO: Bionica van Nederlandse teelt met Engelse roots, wit knolvlees, ruim inzetbaar en middenvroeg oogstbaar.

Voor meer info en bestellen klik hier

 

» Uitverkoop Bloembollen

Het is elk jaar weer een leuke tijd: de bollentijd. Onze sortering mag er wezen en sinds we in de winkel een speciale "bollentoren" hebben konden we nog veel meer kwijt. Voor de laatste restjes (oeps, ik moet niet vergeten zelf ook nog een partijtje op mijn dakterras te planten, het kan nog tot eind december) heb ik een extra voordelig pakket samengesteld. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Groot pakket bollen ter waarde van € 60,00
leveren we voor € 25,00 bestel hier

 

 

» Winterklaar?

Nog even een herinnering dat er handige materialen te koop zijn om de winter de baas te kunnen. Wellicht ook een idee als cadeautje onder de kerstboom…

  1. In kasjes of schuurtjes kan een zuinig kacheltje op Paraffine (transparante lampenolie) al veel kou weghouden. We hebben de voorraad weer goed op peil. Klik hier om het sortiment te zien.

  2. Vlies- of Acryldoek is ideaal om lage planten mee te bedekken, maar ook om planten mee in te pakken: licht maar toch goed isolerend.
    Klik hier om te bestellen of voor meer info.

Enkele aanvullende tips: isoleer nu je schuurtje met extra noppenfolie langs het raam. Sluit de deur goed?
Anders even een tochtstrip of aan de buitenkant een rolletje zand. De schuur is een ideale plek voor het
overwinteren van kuipplanten, dahlia's etc. Wel vorstvrij houden dus!

» NOG EEN PAAR CADEAU-IDEETJES

In onze vorige Nieuwsbrief van ruim 2 weken geleden staan leuke en (naar mijn overtuiging) originele cadeautips.
Klik hier om die Nieuwsbrief nog eens te zien. Enkele artikelen zijn helemaal uitverkocht: De "Tomaten ondersteboven", verwarmde zaaibak "Trio Top" en het Plantensolarium. Vandaar, dat ik weer een paar tips heb toegevoegd:


» Verwarmingsmatje 25/35 + Zaaibakje G135 + zakje paprikazaad

Ons sortiment verwarmde zaaibakje is erg groot, voor elk wat wils! Je vindt ze in het hoofdstuk Zaaihulpmiddelen. Voor de feestdagen een set met een scherpe prijs:

Het verwarmingsmatje van 25x35 cm is overal inzetbaar en verbruikt maar 15W. Ik bied het matje aan, samen met een solide zaaibakje en een zakje zaad van de heerlijke puntpaprika.

De prijzen los zijn € 39,00 + € 2,90 + € 1,50 = € 43,40
Bestel hier de aanbieding voor deze set: € 35,00

 

 

» Microgroente kweken: een kind kan de was doen!

Elke week een matje vol met heerlijk frisse Tuinkers (ook wel Sterrekers genoemd), mildpittige Mosterdkers en Rucolakers is zo makkelijk geworden met onze MICROMATJES©. Samen zijn deze 3 soorten nog steeds mijn favoriet bij een plakje kaas of door de salade!

Vandaar dit kleine cadeau-idee voor een winter lang gezonde smaakmakers: 100 g Tuinkers + 50 g Mosterdkers + 100 g Rucolakers + 40 matjes, samen voor € 12,50 Bestel hier


» Soms moet er gewoon een lampje aan…

Het grootste probleem bij teelt in onze winters is de korte dagen, dus te weinig daglicht. Voor (jonge) planten kan dit eenvoudig opgelost worden door een fraaie daglichtlamp. Kijk maar eens naar onze groeilampen, compleet met armatuur en redelijk geprijsd: € 39,90

Klik hier om te bestellen of voor meer info.


 
www.vreeken.nl
>» Najaarsbloeiende bollen en knollen

Ik doe alvast een vooraankondiging, maar zal je er zeker aan herinneren.

In augustus plant je die leuke bollen zoals Herfsttijloos, Herfstkrokus (waaronder de zeer geliefde saffraankrokus) en Sternbergia. Je kan ze al op onze site bestellen, ze zijn maar korte tijd beschikbaar! Klik hier voor het hoofdstuk "Bloembollen en Knollen - Najaarsbloeiend"

» Vakantietijd: water geven!

Hoe komen die planten de vakantietijd door... een jaarlijks probleem, waar veel oplossingen voor zijn. Sommige klanten hebben zelf ingenieuze systemen bedacht, fabrikanten doen ook hun best.

Sinds enkele jaren verkopen we praktische megaschotels in veel grote, rechthoekige maten en verschillende dieptes. Handig om planten in te zetten met een laagje water.
Nog beter is het om een eiland te maken in de schotel en deze te bedekken met bevloeiingsmat, die geleidelijk het water doorgeeft en meteen dienst doet als lont in het water. Voor schotels, klik hier. Voor bevloeiingsmat, klik hier
Er zijn nog meer handige systemen, ik geef een paar linken naar producten op mijn site: de bevloeiingsbak, klik hier en andere watergeefsystemen, klik hier

» Boek onder de aandacht

Een belangrijke artikelgroep in onze winkel en op onze site zijn de boeken. Het geeft kennis, wakkert verdere interesse aan en verdiept de hobby (alleen dit al is een prachtige volzin vind je niet...?).

Een uitgave waar ik bijzonder blij mee ben verdiept wat minder, maar versiert des te meer. Het is de meest complete platencollectie van oude litho’s met groenten van Vilmorin. Voor alle informatie, klik hier.

» Denk aan bemesting

In de loop van het jaar, na vele sproeibeurten, spoelt de voeding vaak wat uit. Denk eraan om voor een rustige doorgroei ook wat bemesting te geven. We verkopen veel soorten bemesting, ik wil er 2 uitlichten:

850420.1 Miracle Grow Starterset voor: € 22,95
850425.1 Miracle.Gro Aanvulflessen voor: € 11,95

In onze verkooptuin liepen we tegen het probleem op, dat voeding geven aan veel planten in potten en potjes een tijdrovende klus kan zijn. Vaag wist ik me nog te herinneren dat Asef een sproeier met voeding had ontwikkeld, enkele jaren later gevolgd door Gardena. Deze laatste hadden we al eerder uitgetest, maar afgekeurd: de voedingstabletten, die overblijven in de houder geven de volgende watergeefbeurt de hele concentratie vrij. Miracle Gro van Asef had ik nooit uitgetest, omdat ik de naam en de kleur (groen-geel) zo schreeuwerig vond. Een slechte reden blijkt nu, want we hebben veel plezier van deze zeer betrouwbare sproeier. De voeding wordt in flessen aangekoppeld en is zeer compleet, bevat vrijwel alle elementen, die een plant nodig heeft. Voor productinformatie, klik hier, een wat overdreven maar duidelijk voorlichtingsfilmpje: klik hier.

850190.1 Tuinbox EM-Bemesting voor: € 29,95

Voordelig geprijsde introductiecollectie van dit zeer prettige, principiële bemestingsbedrijf. We voeren hun hele sortiment. Kijk ook eens op www.agriton.nl.

Meer info of bestellen? klik hier


 
www.vreeken.nl