Vreeken´s Zaden
 

Na een langdurige radiostilte...

Enkele lastig leverbare producten ten spijt, ben ik eigenlijk zeer tevreden met dit seizoen. We zijn zowaar al bezig met de afronding van de laatste naleveringen. Een deel van het team is al met de planning voor 2012 bezig. Even bijpraten en de aankondiging van de belangrijke UITVERKOOP!

» Het borrelde weer bij de zaadhandelaar!

Ondanks enorme werkdruk hebben we redelijk de moed erin kunnen houden hier. Uiteraard is er altijd wat gemopper over soorten die niet leverbaar zijn, waardoor leveringen langer duren, maar de meeste klanten hebben we binnen 4 weken kunnen leveren en de eerste enthousiaste oogstverhalen druppelen al weer per email binnen.

Het is genieten om vanaf mijn stoel de reactie van bezoekende klanten te horen. De oooh's en aaah's wisselen elkaar af. Af en toe een met ontzag gemurmeld "je hebt niets te weinig gezegd..." Uiteraard ben ik dan trots. En het borrelde intussen alweer van de nieuwe ideeŽn. Snel op een papiertje krabbelen of snel even inkopen, vanaf juni heb ik weer de tijd om al dat moois een plekje in de winkel en op de site te krijgen. De laatjes "Nieuw Artikel" en "Nieuw Idee" vullen zich weer gestaag. De presentatie van nieuwe producten houd ik nog even tegoed voor een Nieuwsbrief in juni, want die beloof ik ook uit te brengen. Even een tipje van de grote sluier: kijk op www.growcamp.com voor een nieuwe manier van groente kweken. Of op www.haws.co.uk voor onze nieuwe lijn topgieters. Beide scherp geprijsd door grote import.

» Negatieve gevoelens blijven kleven!

Tegelijk snap ik, dat die grote collectie veel verantwoording met zich meebrengt. Het moet allemaal ingekocht of door ons zelf geteeld worden en blijvend op kwaliteit getest.

Gelukkig krijgen we veel berichten van goede opkomsten van onze zaden, daar doen we het voor. Elk jaar benadruk ik, dat we ook graag de klachten zelf horen. Uiteraard laten we wel eens een steekje vallen. In vertrouwen iets ingekocht, of te veel vertrouwd op de houdbaarheid van een bepaald soort. Elke klacht wordt zonder veel discussie vergoed en hier intern wordt meteen een kiemproef gezet van het "beklaagde" product. Soms is de klacht terecht, soms heeft de klant kennelijk pechvolle omstandigheden gekend. Velen van de lezers van deze Nieuwsbrief zullen herkennen, dat we liever een tevreden klant, dan gelijk hebben! Enkele klanten hebben het als een missie gezien om hun teleurstelling niet aan ons te melden, maar online op een forum te zetten. Jammer, maar legaal. Het nadeel van een forum is, dat vaak alleen de negatieve ervaringen worden gemeld. Een soort "je gram halen".
Ik roep jullie op om ook je positieve ervaringen te melden!
Doe dit bijvoorbeeld op www.checkwebwinkel.nl of (Engelstalig) op www.davesgarden.com. Mijn hoop is, dat we ook op forums een reŽel beeld krijgen: ongeveer 0,5% van onze klanten was niet meteen tevreden en 80% van hen hebben we uiteindelijk als tevreden klant kunnen "afronden".

» Het is nu: plantenfeest!

Wie de moeite neemt (nogmaals VAN HARTE WELKOM!) om in onze winkel langs te komen, zal verrast worden door ons ongekende plantensortiment.

Op een klein oppervlakte lukt het ons (dankzij zeer toegewijde kwekers) om de meest zeldzame kruiden en eetbare planten aan te bieden. Nog enkele soorten moeten binnenkomen, maar we zijn nu optimaal compleet. Uiteraard verzenden we de planten ook, ze worden door een team specialisten hier vakkundig ingepakt. De meeste planten staan ook op onze site, maar er zijn altijd verrassingen, die we (nog) niet online hebben, bijvoorbeeld de Indische Currybladboom (Murraya koenigii), Jamaicaanse Tijm (Plectranthus amboinicus), Mexicaans Peperblad (Piper auritum), 3 soorten heerlijk geurende Melati, Mimosa invisa, Pachouli-planten, Koningin der Nacht (Epiphyllum oxypetalum) etc. etc.

» UITVERKOOP

Zoals elk jaar begint vanaf heden weer onze uitverkoop: we hebben uiteraard weer wat restjes weg te werken. Reageer snel want meestal zijn we in een paar dagen "los". De uitverkooporders worden snel geleverd!

» 1) Pootaardappels

409055.1 5 tot 10 kilo voor € 9,50

Tot half juni kunnen ze de grond in, de oogst is uiteraard later dan een primeurjager zou willen, maar na 2-3 maanden groei is er een heerlijke oogst te delven! We hebben een aantrekkelijke aanbieding van minimaal 5 kg en maximaal 10 kg voor € 9,50.

Meer info of bestellen? klik hier

» 2) Zomerbloeiende bollen en knollen

726600.1 Pakket van € 39,00 voor € 19,50
726600.2 Pakket van € 50,00 voor € 25,00
726600.3 Pakket van € 70,00 voor € 35,00
726600.4 Pakket van € 100,00 voor € 50,00

Wie in mei of begin juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten. We kunnen ze zelf terugplanten, maar we laten liever onze klanten profiteren van 50% einde seizoenskorting. Kies voor allerlei prijsklassen uit onze pakketten "Vol met Bollen".

Meer info of bestellen? klik hier

» 3) Eetbare bollen en knollen

880010.1 Collectie van € 30,00 voor € 15,00

Jullie weten het vast wel: oca, mashua, (Franse) sjalotten, Olifantenknoflook, Chinese Yam... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten. Rond deze tijd worden ze door ons opgepot om de verkooptijd te verlengen. Voor die tijd geef ik een rondje voordeel weg: een mooi en gevarieerd pakket (ik stop er ook wat truffelaardappeltjes bij) ter waarde van € 30,00 bied ik aan voor € 15,00. Sla je slag!

Meer info of bestellen? klik hier

» 4) Aspergeplanten
        het kan nog tot eind juni...

880015.1 20 planten voor € 8,90

We hebben nog een restvoorraad aspergeplanten in de koelcel liggen. Deze zijn op deze manier goed bewaard en van uitstekende kwaliteit, ik bied ze aan als pakket van 20 planten voor de prijs van 10.

Aspergeplanten 'Grolim'

Een oogstzeker en ziektebestendig ras asperges, geschikt voor groene en witte teelt.
Plantafstand 160x35 cm. We leveren de zwaarste kwaliteit: 70 g per plant en zwaarder in A kwaliteit.

Meer info of bestellen? klik hier


 
www.vreeken.nl