Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 49

Aftellen...


Nog 3 weken tot de zonnewende,
daarna kunnen we het voorjaar
weer naar ons toetrekken!


» Wintertijd: tuinieren voor stoere buitenmensen!

Tijdens droge dagen is het heerlijk om (goed aangekleed) te tuinieren. Altijd zijn er nog wel klusjes, rommel opruimen, vogels voederen & nestkastjes ophangen, bemesten, snoeien en... de laatste bloembollen planten! Zelfs als een bovenlaagje van de grond bevroren is, dan kan je gewoon nog doorplanten en de laatste bollen aan moeder aarde toevertrouwen! In onze vorige Nieuwsbrief heb ik meer tips gegeven over winterklussen, heb je die gemist?

Kijk dan hier


» Bloembollen: De Grote Uitverkoopactie

Alle recente bollenorders zijn nu de deur uit (je kan nog bestellen hoor) en het grote opruimen kan beginnen. Een uitgelezen kans om een flinke bloemenzee te genieten in het vroege voorjaar! De hele maand december (met uitloop tot half januari) kan je ze nog planten. Misschien ken je wel een goed doel of instelling bij jou in de buurt, waar ze erg blij zullen zijn met bloembollen, ook als Kerstcadeau kunnen ze nog heel goed dienst doen. Wel tot die tijd de bollen koel bewaren!

Een groot assortiment zorgt altijd voor een restvoorraad, die willen we dus graag nog een beetje rendabel maken. We geven met deze opruiming 50% - 60% korting, je vindt deze scherpe opruiming hier.

Bekijk en bestel ons opruimingspakket


» Wie de jeugd heeft...

Chantal Overgaauw doet niets liever, dan met kinderen lekker naar buiten, de handen rond een boom, de laarzen onder de modder... Een van haar belangrijkste missies is om kinderen te helpen met groente kweken en daarna met de opbrengst lekker te koken. Haar website www.moestuinierenmetkinderen.nl zegt dit al in de naam!

“Moestuinjuf Chantal” schreef 250 online moestuinlessen waarin ze uitlegt hoe je een moestuin ontwerpt en aanlegt, hoe je wisselteelt toepast en op natuurlijke wijze tuiniert met respect voor de omgeving. Voor basisscholen en kinderopvang biedt ze online ook leuke en leerzame activiteiten.

Ook aan volwassenen denkt Chantal: wil je leren om ecologisch te moestuinieren, dan heb je veel aan de online cursus “Natuurlijk Moestuinieren”. Uiteraard ondersteun ik graag al deze activiteiten en beveel haar cursussen van harte aan, op haar website www.moestuinierenmetkinderen.nl kan je je oriënteren!

Bekijk www.moestuinierenmetkinderen.nl


» Waar zijn wij op de Voorstraat nu druk mee?

December is een leuke maand in ons bedrijf. Veel klanten komen in de winkel om originele cadeaus uit te zoeken voor Sinterklaas of Kerst. Elke stap betekent nieuwe inspiratie, we moeten vaak grinniken om de verraste kreten! Daarnaast komt enorm veel zaad binnen, wat ons Productieteam tot grote ijver drijft. Het tuinteam is ook nog steeds zeer actief, want fruitstruikjes en -bomen kan je de hele winter planten.

Eind december zijn we ook gewoon geopend, de feestdagen vallen (voor de werkgever) gunstig in het weekend en de toch al dichte maandag. Veel van onze medewerkers zijn dan hun vrije dagen aan het opmaken, er gaat in week 52 geen post de deur uit.


De Uitzwaaier...

Het afgelopen weekend waren Marry en ik in Londen om onze (pleeg)kleinzonen te bezoeken. Dat was weer een tijd geleden en we waren blij om hen te zien en met hen op te trekken. Londen zit al volop in de Kerstsfeer, erg gezellig, maar hier en daar ook enorm druk. We zochten bekende plekjes op, wandelden uren langs de Theems, maar bezochten ook de prachtige Battersea Power Station en de hippe wijk Shoreditch.

Niet alleen Londen is het bezoeken waard: als je een sfeervolle avond wil meemaken (en die beginnen al vroeg in december) dan heeft onze mooie stad Dordrecht ook veel te bieden. We zijn zelf erg gecharmeerd van “Dwaalspoor”. Kijk maar eens op dordtsedecemberdagen.nl

Dit weekend vieren we met ons gezin een ouderwetse Sinterklaas met 2 gespannen en verwachtingsvolle meisjes van 4 jaar oud. Dat wordt smullen van die gezichten! Stiekem kijk ik uit naar volgende week. Dan gaan we donderdag naar de opera-musical Lady in the Dark. Onze nicht Maartje Rammeloo speelt de (hoofd)rol van Liza Elliott. Haar prachtige stem is betoverend mooi en als oom en tante zijn we uiteraard extra trots.
Lees over Maartje en haar rol hier:

Vrijdag gaan we de Lichtboom in De Essenhof ontsteken. Iedereen kan een bol maken met een herinnering aan een overleden familielid, vriend(in) of bekende. Een prachtig ritueel, waar vorig jaar (het eerste jaar) veel aandacht voor was. Marry (mijn vrouw) helpt deze activiteit te organiseren, kijk maar eens hier: www.villatrost.nl/activiteiten/lichtboom Veel om naar uit te kijken dus, fijn dat het droog weer blijft. Een beetje kouder, maar dat is goed voor de natuur... Dan kunnen de bomen eindelijk al hun blad laten vallen!

Ik stuur waarschijnlijk nog een korte decembergroet over enkele weken, tot dan!

Ton Vreeken, begin december 2022

 
facebook