Harvest Fest

NK pompoenweging & lokale streekmarkt

Welkom op de website van het Harvest Fest, ook wel bekend als de Nederlandse Kampioenschap Zwaarste Pompoen en Groenten. 

Wij bestaan sinds 2009. Sinds 2023 wordt de weging bij Natuurboerderij Hogeboom in Hasselt (bij Zwolle) gehouden. Uiteraard zijn het onze grote pompoenen die het meest imponeren, maar wij zijn ook fanatieke kwekers van allerlei andere soorten reuze groenten, gekke groenten en sier - en eetpompoenen. 

Wij delen graag onze kennis over het kweken van grote pompoenen en reuze groenten en verkopen zelfs de zeer speciale zaad die wij zelf gebruiken. 

Onze weging is onderdeel van een Harvest Fest, of in gewoon Hollands, oogstfeest, en is een familieaangelegenheid met kraampjes vol met o.a. grote, maar ook heel bijzondere soorten groenten en fruit, streekproducten en natuurlijk allerlei soorten pompoenen en kalebassen. Er is een springkussen voor de kinderen en catering.

Harvest Fest 2024

Op zaterdag 28 september 2024 wordt het Harvest Fest en het Nederlands Kampioenschap Zwaarste Pompoen en Groenten 2024 bij Natuurboerderij Hogeboom (Gennerdijk, ter hoogte van nr. 8, 8061 HP) te Hasselt gehouden.

Deelnemers kunnen zich vanaf 1 september aanmelden. Pompoenen, reuze groenten en zonnebloemen kunnen tussen 9 en 11 uur binnengebracht worden. De uitslag van de reuze groenten en zonnebloemkoppen wedstrijd wordt rond 13 uur verwacht waarna de pompoenweging begint.