Vreeken's Zaden Reviews

562  Gemiddeld
TrustScore 3 uit 5

2,9

In de categorie Huis en tuin

Een review schrijven

BedrijfsactiviteitBekijk alles

Reviews2,9

562 in totaal


Sorteer:


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Via de mail onbereikbaar

Op 21 maart 2024 een bestelling geplaatst. Op 20 april 2024 gevraagd wanneer ik mijn bestelling kan verwachten, maar helaas nog steeds geen antwoord. Ik twijfel eraan of deze partij legitiem is.

Datum van ervaring: 24 april 2024

Antwoord van Vreeken's Zaden

Je Smeerwortelplantje komt nog maar net boven de grond, april is kouder dan gemiddeld. Nog heel even geduld, het komt eraan. Je hebt niets betaald, dus je hoeft niet te twijfelen aan legitimiteit.


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

niet voor herhaling vatbaar

Erg lange levertijd (Levertijd niet vermeld bij de bestelling, zag ik pas later op de homepagina. Langer moeten wachten dan de 3 tot 5 weken die vermeld stond).
Daardoor de helft niet meer leverbaar.
Hoge verzendkosten.
Super klein plantje, ik hoop dat het goed gaat en groter wordt.
Kortom: eens maar niet weer.

Datum van ervaring: 15 april 2024

Antwoord van Vreeken's Zaden

Beste,
de levertijd wordt bij elk product in een opvallend kader vermeld, daarnaast ook in de voorwaarden en op de homepage. Om inhoudelijk op je verdere opmerking te kunnen gaan lukt niet, je hebt ervoor gekozen om anoniem te blijven.


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Heel goed spul

Heel goed spul. Ook veel bijzondere soorten. Enorm veel Pepers die bijna nergens te krijgen zijn.

Voor de zeurders over lange levertijden:
Lees de voorwaarden!

Datum van ervaring: 02 april 2024


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Idioot lange levertijd en hoge verzendkosten.

Ik heb 5 zakjes zaadjes besteld en weet dat de levertijd tussen de 2 en de 4 weken zou zijn. Maar na 5 weken nog steeds geen zaden ontvangen. Ik kan mij voorstellen dat als ik een enorme bestelling had gedaan dat het 4 weken zou duren, maar hoeveel werk is het om 5 kleine zakjes zaad in een envelop te stoppen en te verzenden en dan heb ik het nog niet eens over de hoge verzendkosten. Ik heb de zaden inmiddels ergens anders besteld en die werden binnen 3 dagen bezorgd voor meer dan de helft minder dan de bezorgkosten hier. Dus ik bestel hier niet meer.

Datum van ervaring: 14 maart 2024

Antwoord van Vreeken's Zaden

de levertijd is indicatief, geen belofte. Je order kost niet veel tijd, maar als er duizenden orders eerder aan de beurt zijn, dan loopt de levertijd iets uit. We zijn duidelijk over onze levertijden en waarschuwen altijd om ruim op tijd te bestellen. Elders bestellen is uiteraard ook een optie, we helpen als zadenleveranciers elkaar graag, wij leveren ook aan heel veel collega's onze zaden.


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Een prachtige collectie tomatenzaden..

Een prachtige collectie tomatenzaden... maar wanneer ze halfweg maart nog niet in voorraad zijn dan stop je er beter mee. Eer ze geleverd zijn zijn we nog 3 weken verder en dan is het niet meer de moeite en kun je beter ergens planten kopen.

Datum van ervaring: 15 maart 2024

Antwoord van Vreeken's Zaden

Allereerst: we zijn zeer helder over onze levertijd, dus op tijd bestellen is sterk aan te bevelen. Daarnaast: zaaien in april is nog goed op tijd voor tomaten.


Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Duurste knolletje was dood :(

Vorig jaar in december voor een paar 100€ zaden en bollen/knollen gekocht. Speciaal voor de winkel naar Dordrecht gereden 200km van hier. Onder andere Arisaema sikokianum (25€) gekocht. Als ik thuis kwam zag de knol er al niet goed uit. Er is nooit iets opgekomen. Heb een hele collectie Arisaema’s dus weet zeer goed hoe ik ze moet kweken. Ook de pompoenzaden Kestane kabagi waren allemaal andere soorten die uitkwamen..

Datum van ervaring: 26 januari 2024

Antwoord van Vreeken's Zaden

Beste Jeroen, Dat is toch gewoon een klacht, die je per mail aan ons kan melden en die we kunnen oplossen? We kopen onze Arisaema's van de beste kweker in Nederland, daar geven we uiteraard garantie op. De Kestane Kabagi koop ik bij een serieuze, Franse liefhebbersclub. Als zij een foto zien van de vruchten, die je geoogst hebt, dan krijgen we daar zeker bevredigend commentaar op.
In het algemeen is mijn advies: beoordeel een bedrijf pas nadat je een poging hebt gedaan om dit rechtstreeks met het betreffende bedrijf te regelen.


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

LEVERTIJDEN LOPEN OP TOT 1 JAAR

2 weken na bestelling contact opgenomen en e-mail antwoord verwijst me door naar hun website. Heel leuk want eigenaars blijken enkele weken op verlof te zijn. Bij hen besteld omdat ze bijzondere soorten rubarber hebben. Blijkt nu dat na 4 weken wachten de levertijd TOT 1 JAAR KAN DUREN. De hyacinthen die wel geleverd werden waren ondermaats klein , waarvan 1 pak reeds aan het doorschieten was omdat ze niet goed gedroogd zijn. NOOIT MEER

Datum van ervaring: 03 november 2023

Antwoord van Vreeken's Zaden

Beste Luc, als je onze website niet begrijpt, dan kan je beter even daarover mailen. Rabarber duurt uiteraard geen jaar voordat ze er weer zijn, maar zoals op je bevestiging staat: vanaf maart weer. We verkopen vanaf volgende week 4 rassen rabarber als wortelknol, zie ook onze website.
Over de Hyacinten: we verkopen de normale wereldwijd gebruikte tuinmaat 15/16. Dat is een maat die goed gaat bloeien in de tuin, Als je een grotere maat wilt (niet nodig maar allee) dan vind je die bij ons als glashyacint omdat deze ook geschikt zijn voor watercultuur binnen. Bollen worden even te drogen gelegd, maar vroegtijdig uitlopen is alleen maar een goed teken. In de grond wordt dat door de temperatuur wel weer vertraagd. Overigens vermoed ik dat alleen een clustertje onderaan aan het uitlopen is, die kan je er gewoon afbreken. Als je daar meer over wilt weten: stuur dan een fotootje. Wij zitten al bijna 100 jaar in de handel en weten heel goed waar we het over hebben.


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Je geduld zal beloond worden

Er zijn twee dingen die je zou moeten weten voor je bestelt bij Vreeken:
1. Niet alles is voorradig, dus het kan zijn dat een deel van je bestelling niet kan geleverd worden
2. De levertijd kan lang duren.

Als je daar mee kan leven, krijg je daar wel veel moois voor in de plaats! Bijvoorbeeld: Zaden die nergens anders te verkrijgen zijn, een duidelijke persoonlijke uitleg over de zaden/planten,... Bovendien kan je meewerken aan het behoud van oude zaden, oude rassen en zo een stukje geschiedenis in leven houden. Prachtig toch!

Datum van ervaring: 25 januari 2024


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nare ervaring!

Heb verschillende soorten knoflook besteld. Hier zitten veel rotte tenen en beschimmelde bollen tussen. Had ook een andere knol dat bleek een teen te zijn. Heb contact gezocht maar krijg alleen een paar worden terug. Hele nare ervaring.Olivanten knoflook zeer kleine tenen geleverd gekregen en een ronde? Zal hier niet meer bestellen. Voel me ook niet geroepen nog verder te communiceren met dit bedrijf.
Lees maar eens de reacties van het bedrijf op haar eigen klanten. Het is gewoon ongelooflijk.

Datum van ervaring: 08 oktober 2023


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Wat een slechte klantenservice …

Wat een slechte klantenservice geen telefonisch contact mogelijk, dus alles per email. Eind januari 2023 zaden besteld, eind februari heb ik de order geannuleerd, via email vermeldde men mij dat de bestelling toch was verzonden, echter heb ik tot de dag van vandaag 28 maart 2023 nog steeds niets ontvangen. Maar wat schets mijn verbazing, krijg ik wel een factuur! Wat een bagger ervaring zeg.. ik bestel hier nooit meer.

Datum van ervaring: 28 maart 2023

Antwoord van Vreeken's Zaden

We hebben je gemaild, dat de order toch per abuis was verzonden, maar nog geen antwoord ontvangen.


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vriendelijk en warm bedrijf

Prachtig bedrijf met een vriendelijke eigenaar die altijd vrolijk zijn kennis deelt. Geen vraag te gek. Ongekend uitgebreide collectie zaden, maar ook planten, boeken en andere tuinmaterialen. Heerlijke winkel om rond te neuzen en ideeën op te doen. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan word je voorzien van handige weetjes en persoonlijk nieuws. Zo weet je dat er achter deze winkel ook heel veel menselijkheid schuilt :)

Datum van ervaring: 01 februari 2022


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Een ontzettend puur bedrijf

Een ontzettend puur bedrijf met mooie unieke producten! Voor zover ik weet de enige in Nederland waar je zoveel bijzondere rassen kunt bestellen.
Dit past helaas bijna niet meer in de hectische maatschappij die extreem hoge eisen stelt aan leveringen, tegenwoordig al dezelfde dag in huis.. dit zegt volgens mij meer over de maatschappij dan over vreeken.
Verwacht dan ook niet dat je binnen een paar dagen de bestelling in huis hebt, dit duurt zeker een paar weken zoals ze ook netjes vermelden.
Kun je hier moeilijk op wachten dan is het misschien niet jouw winkel en kan je beter naar de plaatselijke tuincentrum gaan.

Datum van ervaring: 12 mei 2023


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Blijmakend en inspirerend

Ik koop sinds een jaar of twee mijn zaden bij Vreeken Zaden. Een uitmuntend assortiment, zowat iedere denkbare bloem of groente die ik wil bestellen hebben ze in meerdere (soms tientallen) varianten. Erg verslavend en blijmakend! De kiemkracht van de zaadjes is ook goed. Daarnaast is het een bedrijf met een ziel, een groot hart en passie voor wat men doet, en dat is voelbaar. De wat langere levertijden waar sommige mensen over klagen worden duidelijk benoemd en uitgelegd en je kan daar ook zelf rekening mee houden lijkt me. De teksten hoe te zaaien en te verzorgen hebben een persoonlijke touch van de eigenaar, ik vind dat in deze tijden heel blijmakend en inspirerend.

Datum van ervaring: 04 juni 2023


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

geen bestelling ontvangen

geen bestelling ontvangen
ik zou zoete aardappels geleverd krijgen maar geen enkele duidelijkheid hierover.
hier niet meer bestellen is pure diefstal
de enige manier om met dit bedrijf te communiceren is via truspilot. als ik ze toch niet betaald heb kunt u bestelling annuleren eens en nooit weer

Aangegeven geen bestelling meer te willen is veel te laat nu met zoete aardappels die had ik half mei willen ontvangen ik heb ze nu bv vd wal die ze keurig op tijd heeft verzonden

Datum van ervaring: 20 mei 2023

Antwoord van Vreeken's Zaden

Vanochtend is onze zending Zoete Aardappelplanten binnengekomen. Op de site staat duidelijk vermeld dat deze in mei komen. Door het kille voorjaar loopt alles een beetje uit, kwekers kunnen niet toveren. Diefstal zou het zijn als je de order betaald had en wij niet zouden leveren. Je hebt niets betaald en we gaan gewoon leveren, dus al met al een onterechte negatieve review.


Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Blij!

Na het lezen van sommige reviews alhier werd ik enigzins skeptisch, maar ik moet zeggen dat dit onnodig bleek; ik ben zeer content met mijn levering en de begeleidende teksten bij de zaden! Ben blij dat er een bedrijf is dat zaden aanbied van planten/soorten die wat minder bekend zijn, petje af! Tussen mijn moment van bestelling en de levering zat ongeveer (ruim) twee weken. (En nee, heb geen banden met dit bedrijf) Zal zeker in de toekomst nogmaals hier bestellen. Mvg!

Datum van ervaring: 05 juni 2023


Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Goede ervaring met moeilijk te vinden zaden

Enorm assortiment waar je uren door kan scrollen. Goede service: was een zakje vergeten te bestellen, maar dat is na een mailtje zonder probleem bij mijn bestelling gevoegd. Bestelling was er binnen een aantal weken zoals beloofd.
Kiemkracht van een aantal soorten is eerder laag ondanks voorzaaien in gecontroleerde omstandigheden binnen (30-40% kieming ongeveer). Bij andere soorten ondervind ik geen probleem.

Datum van ervaring: 05 mei 2023


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Geweldig

Geweldige site waar je als tuinier enthousiast van wordt. Sympathieke mensen die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen.

Wel nodig om er rekening mee te houden dat als er staat “op voorraad” dit niet hoeft te betekenen dat je bestelling er ook snel zal zijn. Bestellen bij Vreeken’s is een les in loslaten. Bij ons zat ongeveer 6 maanden tussen bestelling en levering. Bezin je dus eer je begint en wees bereid om te betalen en dan ..lang.. te wachten met veel voorpret en een tikkie spanning. Emails worden niet altijd persoonlijk beantwoordt. Als je dit geduld kunt opbrengen wordt je beloond met prachtige soorten zaden en planten. In deze tijd van eentonige commerciele producten, übersnelle levering en mopperende klanten verdient Vreeken’s alleen al een medaille om dit unieke, tegendraadse concept.

Datum van ervaring: 13 mei 2023


Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

No way!!!😭

Hi, 4 zakjes zaad besteld van de Korenbloem, 2 zakjes geleverd na weken wachten. 2 niet geleverd zonder informatievoorziening...zelf maar weer contact gezocht ....eerst niet leverbaar ( alles op de site is beschikbaar) dan een mail wel beschikbaar.....maar je raad het al......nog steeds niet geleverd.....moedeloos....ik hoef echt niet vandaag besteld morgen geleverd maar 3 tot 6 weken levertijd bij op voorraad zijnde zaden...sorry hoor maar geen enkel Nederlands bedrijf hanteert dit soort levertijden als producten op voorraad zijn......dus toekomstige klanten ...bezint eer ge begint ;-(

Datum van ervaring: 06 mei 2023


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Veel bijzondere soorten, duidelijke uitleg en goede resultaten op de tuin

Ik ben een beginnende moestuinier en heb nu al een paar keer via internet zaden gekocht bij Vreeken's zaden. Ik vind het belangrijk om biologisch te tuinieren en wil graag weten wat ik koop. En ik wil graag nieuwe en vergeten groenten proberen te kweken. Bij Vreeken's Zaden kan ik mijn hart ophalen (en moet ik mezelf inhouden om niet teveel te kopen). Eerst heerlijk door de website grasduinen tussen al die bijzondere soorten. De duidelijke beschrijvingen helpen me enorm. De bestellingen komen steeds keurig aan en de resultaten op de tuin en daarna op mijn bord zijn prima!

Datum van ervaring: 10 januari 2022


Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

al vaak bezondere planten uitgeprobeerd

Altijd tevreden over de levering, ook al is het soms wat laat, maar bij late nakomers wordt op hun site daar vaak al iets over vermeld.
Dankzij Vreeken al veel bezondere planten uitgeprobeerd. Top, altijd volledig, met een vervangend product, wat je trouwens niet hoeft te nemen.
Ooit in de winkel geweest, ook erg interessant, het enige minpuntje; het is voor ons (in het Noorden) ver weg :)

Datum van ervaring: 08 januari 2022