Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 43

Nieuws van de Zaadboer...

Na middernacht is voor mij het ideale tijdstip om jullie een beetje bij te praten.


» Afleiding

Wie onze winkel bezoekt weet het: ik zit middenin mijn bedrijf te werken, zichtbaar, aanspreekbaar en soms diep verzonken in een klus met deadline. Constant schakelen is mijn lot, maar maakt mijn dagen ook heel boeiend en voorziet me steeds weer van nieuwe ideeën. Voor het schrijven van een brief aan jullie zoek ik een rustig moment, na 24.00u, als mijn avondteam naar huis is. Dit keer wordt het een korte Flits, even een paar tips en aanbiedingen.


» Van de werkvloer

Mijn medewerkers verbazen zich nog dagelijks over de aanhoudende drukte, ik doe mijn best steeds weer te schuiven met prioriteiten met als hoofddoel: jullie spoedig en compleet van ons prachtige sortiment te laten genieten. Nu is het volop bollentijd, maar daarnaast nog steeds (fruit)plantentijd en het zaadteam is jaarrond volop in productie. De pootaardappels voor 2021 beginnen zelfs al binnen te “rollen”...

We hopen dat de winkel open mag blijven, het directe contact met jullie is me zeer dierbaar. Mocht er echter een strengere lock-down komen, dan schakelen we over op 100% verzenden.


» Opruiming Herfstbloeiers

We hebben uiteraard nog een restant van onze herfstbloeiende bloembollen. Sommige soorten hebben we in de knop kunnen houden, andere beginnen al stiekem te bloeien, we zullen voor de opruiming zo gevarieerd mogelijke pakketten maken.

Je kan ze meteen planten en wellicht dit jaar nog (en anders volgend jaar herfst) genieten van de verrassende bloei. Een pakket heeft een verkoopwaarde van minimaal € 30,00 en kost je nu € 19,50. Je mag uiteraard meerdere pakketten bestellen, wie het eerst komt, het eerst maalt!

Bekijk en bestel onze opruiming Herfstbloeiers

 


» Rabarberknollen

Rabarberknollen plant je in herfst en winter. Deze week komt onze jaarlijkse zending forse wortelstokken weer binnen, dit keer 5 toprassen, waar onze kweker het liefst mee kweekt.

Zoals elk jaar kan je ze per ras afzonderlijk bestellen en we hebben ook een aanbieding.

Bekijk en bestel onze aanbieding Rabarberknollen


» Hippeastrum oftewel Kamer-Amaryllis

Ik ben weer heel blij en best wel trots op onze mooie collectie Hippeastrum-bollen. Dit jaar hebben we de keus uit 26 mooie variëteiten in de grootst mogelijke bolvorm! Hoe groter de bol, hoe meer bloeistengels, dus dat belooft wat... Struin maar eens op je gemak door deze prachtige kleuren en bloemvormen.

Bij goede verzorging kan je jaar-in-jaar-uit van de bloei genieten!
Vind je het lastig om te kiezen? We bieden ook een mooi pakket van 5 reuzenbollen aan.

Bekijk en bestel ons pakket met 5 reuzenbollen


Tot slot

Mijn vrouw Marry en ik hebben genoten van een vakantieweekje op Ameland! Nog net de laatste week warmer weer, enkele spetters regen maar vooral genoten. Wat kan je heerlijk fietsen en wandelen daar zeg! Uiteraard genoten we ook van terrassen en prachtige zonsondergangen, die op onze vaste stek (Beachclub The Sunset www.thesunset.nl) luister werden bijgezet met een toepasselijke song. We genieten nu nog na van kleine glaasjes met Nobeltje, Duindoornlikeur en Cranberry rum.

Iets anders: persoonlijk maak ik me zorgen over de sfeer in ons land. Veelkleurigheid in meningen en standpunten is boeiend en heeft een diepgewortelde geschiedenis in Nederland. Maar ook het elkaar misgunnen van die diversiteit kent vele uitwassen. Ik probeer veel te lezen over onze historie, daar visie uit te destilleren. Of zullen we weer door schade en schande wijsheid moeten leren? Misschien moeten we wel gewoon onze planten laten spreken, daar mijmerde Guido Gezelle al over...

Het beste met jullie allen!
Ton Vreeken, 23 oktober 2020


 
facebook