Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 42

Over een Bezemwagen...

...een getekend Verhaal en knollekes. Deze eerste Nieuwsflits van 2020 zal een korte zijn, even jullie warm maken voor het nieuwe seizoen!

 

» Gezellig shoppen

Onze meeste klanten bestellen vanaf thuis en dat is maar goed ook, want ik zou jullie echt niet allemaal kunnen ontvangen! Toch stroomde onze winkel vanaf 27 december al weer vol met verlangende “tuinzielen”. Gezellig om jullie weer te ontmoeten! Het rondstruinen in onze echte shop ervaren veel mensen als een unieke belevenis. Ik zeg zelf ook vaak, dat ik in mijn eigen droom rondloop! Uiteraard neem ik op verzoek even de tijd voor een babbeltje, mijn medewerkers hebben er ook weer zin in, rijen bij de kassa, uitwisseling van ideeën en kweekervaringen, maar ook klanten onderling leggen boeiende contacten.

Kijk eens rond in onze winkel


» De bezem door de bollen!

De voorjaarsbloeiende bollen zijn bijna op, ik kan nog een paar flinke pakketten maken voor een extra zachte “bezemwagenprijs”. In deze (tot nu toe) milde winter kan je nog gewoon planten, de meeste bollen zijn nog goed van kwaliteit. Een deel van de pakketten bestaat uit een mooie doorsnee uit onze Pioenrozen-collectie (anders moet die arme kweker van ons ze weer terugplanten), maar ook Cyclamen, Eremurus en Amaryllis... verder uiteraard tulpen, narcissen, krokussen en bijgoed zoals sieruitjes. Ze kunnen het beste in januari de grond voelen, dus sla je slag! We maken pakketten t.w.v. € 50,00 en deze kosten je slechts € 19,95 Uiteraard mag je meerdere pakketten bestellen: op=op

Bekijk en bestel deze aanbieding


» Pascaline vertelt...

Net als in november verrast Pascaline ons weer met een verse illustratie. Elke tekening van haar is een juweeltje en vertelt een botanisch verhaaltje. Deze maand de Tuinboon! Speciaal omdat je die nu al kan zaaien, en omdat het een peulvrucht is, die we al een paar duizend jaar eten hier in Europa. Klik op de foto om deze te vergroten of kijk op onderstaande website.

De website van Pascaline


» Aardappelen, Aardperen enzo

We leggen weer een prachtige collectie aan van ongeveer 165 rassen pootaardappels! Zeldzame oude rassen en de nieuwste resistente piepers. Hier vind je alle soorten die beschikbaar komen. De komende weken komen ze allemaal binnen, een grote klus voor ons team om ze in kleine porties te verdelen.

De verkoop van de Aardperen en Zonnewortels is al volop aan de gang! Deze zijn immers winterhard en kunnen meteen de grond in. Je vindt onze smakelijke rassen hier. Uiteraard is er nog veel meer te beleven: zaterdag krijg ik de eerste Daslookplanten weer binnen, nu de knollen op zijn, gaan we daarop over. Dit jaar konden we weer prachtige broedknollen Yakon inkopen, ze liggen op jullie te wachten... De biologische Dahlia’s zijn er ook en volgende week komt er een vrachtwagentje met Bleekpotten binnen (waaronder extra grote Rabarberpotten) en elke dag dozen met zaden, zaden, zaden, en nog eens zaden!


» Enkele PrivĂ© Prikjes

De decembermaand was voor ons een avontuurlijke maand. Zakelijk was het jammer dat 2 dagen van de Kerstmarkt niet doorgingen vanwege kans op storm. Dat deze uiteindelijk uitbleef was kennelijk moeilijk in te schatten... Zelf waren we toen voor 10 dagen in Kaapverdië, we hebben op Santo Antao gebivakkeerd: waarschijnlijk het mooiste eiland van allemaal! Vrienden van ons verhuren er een prachtig vakantiehuis op rotsen aan zee en wonen zelf op één van de mooiste plekjes op een berg, waar je heerlijk kan lunchen. We hebben genoten van de natuur, van ontmoetingen en van onze boeken! De feestdagen waren voor gezin en vrienden en vlogen voorbij!

In de weekenden proberen we nu regelmatig mooie voorstellingen te bezoeken, vanavond gaan we naar het toneelstuk De Tolk van Java naar het bekende boek van Alfred Birney. Ik ben benieuwd naar de inhoud en naar het spel...

Ik wens jullie een heel goed weekend!


 
facebook