Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 37

Je hoort ze groeien!

Dat was de slogan van de voorloper van ons bedrijf: Van Namen’s Zaden... deze maand gebeurde dat wonder in jullie tuinen: de planten bulderden met deze zon en regen de grond uit!

 

» Onze bedrijvigheid

We namen deze week afscheid van 9 parttimers omdat ons eigen (flink grote) basisteam de bestellingen kan bijbenen. Hartelijk dank aan deze harde werkers, die soms tot diep in de nacht jullie bestellingen klaarmaakten!
Ons tuinteam is nog op sterkte, want de plantenverkoop is in volle gang. De afgelopen weken leek het wel een lopende band van plantenfabricage: kweker levert aan de voordeur, halverwege krijgen ze een naamsteker, verderop worden ze per klant verzameld en tenslotte ingepakt voor transport! Ik moest echt even aan “Modern Times” van Charlie Chaplin denken. De kweker van bijzondere Peper- en Tomatenplanten zal nu snel aan ons gaan leveren, dus jullie kunnen ook dìe spannende planten binnenkort verwachten. Heb je nog een bestelling lopen en ga je binnenkort op vakantie? Geef het even door, we gaan uiteraard nauwkeurig met deze gegevens om.


» Leegverkoop Pootgoed

Iedereen die ons kent, roemt ons enorme sortiment en we zijn er zelf uiteraard ook heel trots op. We helpen jullie om te genieten van de diversiteit van rassen uit de oudheid tot heden, een soort doorlopende ontdekkingstocht in tijden en smaken. Voor ons is het jaarlijks een kick om te merken hoeveel mensen we blij maken, dat blijkt wel uit de vele enthousiaste mailtjes. Nu nog de laatste restjes wegwerken, want het moet wel rendabel blijven!


A. Pootaardappels plant je zelfs in juli!

Je leest het goed, na jaren ervaring weten we dat je in de herfst een mooie oogst aardappels kan rooien als je ze in juni of juli poot. Heb je nog een open plek? Nog een perceeltje over? Sla dan nu je slag: alles moet op!

Onze aanbieding biedt je tot 65% korting

Bekijk en bestel het Aardappels Herfstoogst Pakket

Wil je een wat kleine opruimingspakket?

Bekijk en bestel het Aardappels Einde Seizoen Pakket


B. Eetbare Knolletjes en Bolletjes

Voordat we ze gaan oppotten bied ik jullie de kans om een leuke aanbieding van dit pootgoed aan te schaffen: Plantuitjes, Sjalotten, Ulluco, Tajerblad, Yakon, Mashua, Oca, Aardappels, Yam (en nog enkele soorten meer) mengen we in een aantrekkelijk pakket. We bieden je een afwisselende collectie met verschillende soorten.

Bekijk en bestel de Uitverkoop Eetbare Bollen en Knollen


C. De laatste Bloembollen

Ons opruimingspakket bloembollen liep zo goed, dat we ook wat mooie restanten van een kweker hebben opgekocht, 10 rassen biologische Dahlia’s. We kunnen dus nog even doorgaan, je mag ze ook hier in de winkel uitzoeken....

Bekijk en bestel de “Vol Met Bollen” pakketten


» Bijzondere bezoekers van onze verkooptuin

Tussen alle bedrijvigheid door (bezoekers van onze winkel kennen onze overvolle tuin) heeft het een merel-echtpaar behaagd om in een pot met een eetbare roosjes hun nestje te bouwen. Van de 4 eitjes zijn er 2 uitgekomen!


Eerst waren de ouders nog wat schuw, maar inmiddels vertrouwen ze ons en vliegen onbekommerd af en aan met voedsel. In de brandende zon geven we de jonkies wat kunstmatige regen ter verkoeling... We zijn benieuwd naar het vervolg!


» Kort, maar wordt vervolgd!

Dit is een vrij kort bericht, maar ik beloof jullie om uitgebreider en met mooie aanbiedingen en plantenvoorlichtingen terug te komen. Eerst wil ik eigenlijk mijn (gelukkig slinkende) achterstand van openstaande e-mails wegwerken, mijn jaarlijkse streven is om ieder mailtje te beantwoorden. Dit jaar behandelden we al 25.000 e-mails, 100% tevredenheid is niet haalbaar, maar we streven wel naar een nette afwikkeling van elk bericht en elke vraag, zodat per saldo iedereen met een goed gevoel aan ons terugdenkt.

Nog iets persoonlijks? Mijn dochter en schoonzoon trouwen op 20 juni met elkaar, het wordt een besloten en knus feest. Hoe blij kan je zijn als ouders wanneer je kinderen gelukkig zijn... Verder verheug ik me op de komende rustigere periode. Lekker plannen maken om jullie te blijven verrassen!

Houd je van de klassieke muziek van Bach! Bezoek dan jaarlijks het Dordtse Bachfestival, dit jaar van 14-24 juni.
Voor het programma kijk op: www.bachfestivaldordrecht.nl

Tot binnenkort weer
Ton Vreeken, 1 juni 2018


 
facebook