Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 36

Zondag even schuilen...

We hebben al prachtige dagen achter de rug! Zondag komt de laatste regen voor de komende 2 weken, dus kan je even achter je schermpje kruipen om deze Nieuwsflits te lezen.

 

» Een korte blik achter de schermen

Onze zadenafdeling is nog de laatste grote bulkzendingen aan het vullen in kleinverpakkingen. Over enkele weken gaat dit seizoen geruisloos over in seizoen 2018-2019. Een rustige periode is er eigenlijk al jaren niet meer bij ons, we zullen op 1 september weer helemaal klaar zijn voor jullie nieuwe orders!

De planten- (en inpak)afdeling zet nu alle zeilen bij om in korte tijd de binnengekomen heerlijkheden (honderden plantenorders) bij jullie thuis te krijgen. Zowat alle planten zijn binnen, onze kwekers zijn bijna bijgekomen van die late winter. Ik merk wel, dat eetbare planten (waar wij pionier in waren) zozeer in de lift zitten, dat kwekers de vraag haast niet kunnen bijbenen. Dat resulteert in kleinere maten, hogere prijzen of latere leveringen. Sommige fruitsoorten zijn pas weer in de herfst leverbaar. Een uitdaging dus om iedereen weer blij te maken dit jaar.

Een groot feest op 1 mei was de binnenkomst van de Kiwicollecties uit België, in 1 dag is er keihard gebuffeld om al die planten in te pakken en te verzenden. PostNL moest zelfs met groot materiaal uitrukken...


» Enkele opruimertjes

Voor de aardappels en bloembollen is het einde van het seizoen in zicht.


Pootaardappels

Deze kan je zelfs nog in juni planten, maar we starten alvast met een aantrekkelijk pakket om wat lege plekken in je tuin te vullen. We hebben nog kleine voorraden van ruim 100 rassen, dus sla je slag: Kijk hier voor de opruimingsaanbieding: tot wel 65% korting!

Bekijk en bestel het Aardappels Einde Seizoen Pakket


Bloembollen

Sommige soorten konden we niet aangesleept krijgen, volgend jaar moeten we echt 10-20% meer inkopen. Toch zijn er andere fraaie bloembollen nog op voorraad. Zij zoeken een liefhebbend baasje in een vruchtbare tuin op pot. Wie biedt? Ik verwacht dat we niet alle aanvragen kunnen honoreren dus bestel snel. De opruimingsactie betekent een korting van 50%!

Bekijk en bestel de “Vol Met Bollen” pakketten


» Niet vergeten om te bestellen

Sommige planten in ons sortiment hebben een beperkte levertijd, we geven je even deze 3 tips zodat je niet te laat bent:


Aspergeplanten

De bodem van de voorraad is al in zicht, een opruiming zal waarschijnlijk niet nodig zijn. De planten staan veilig en in zeer goede conditie in onze koelcel, je kan ze tot begin juli planten.

Bekijk en bestel de 2 toprassen Aspergeplanten


Tomaten- en Peperplanten

Zoals ik in de vorige Nieuwsbrief al schreef: “De laatste 10 jaar heb ik me uitgeput in het opbouwen van een trots makende collectie Tomaten- en Pepersoorten. Naast de 350 variëteiten Tomaten en ruim 200 rassen Pepers verkopen we in de loop van mei (soms begin juni) bijzondere PLANTEN van deze vruchtgroenten. Een van onze kwekers voorziet ons dan van biologisch geteelde planten in een wisselend en heel speciaal sortiment.” Reserveer nu alvast deze pakketten!

Bekijk en bestel de “Bijzondere Tomatenplanten”


Bekijk en bestel de “Zeldzame Peperplanten”


» Praatje PrivĂ©

Hoewel ik nog enkele weken strak in mijn werkschema moet blijven, rijpen er al enkele vakantieplannetjes. Geen enorme reizen dit jaar, er is zoveel gebeurd om te herkauwen, dat we geen behoefte hebben aan grote nieuwe indrukken. Genieten van onze kleindochter en in september klaar zijn voor de aanstaande geboorte van nog een kleindochter, de verwachting trilt door ons gezin! Mijn vrouw is hard bezig met haar nieuwe praktijkruimte in ons gebouw, je kan alvast kennis maken met haar nieuwe website in opbouw: www.lerenverliezen.nl

Eind juni gaan we een dikke week naar Portugal. Een van onze kwekers woont vlakbij Lissabon en biedt ons al jaren aan om in zijn vakantiehuis te bivakkeren. We maken eindelijk en heel dankbaar gebruik van zijn genereuze aanbod!

Half juli hopen we nog een week naar onze (pleeg)dochter in Zwitserland te kunnen. Genieten van elkaars aanwezigheid en van de prachtige natuur! Tot over 2-3 weken...

Ton Vreeken, 11 mei 2018


 
facebook