Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 35

Wensen, plannen en visies

Hebben jullie al gemijmerd over de komende tijd of leef je met de dag?


» Jullie en onze plannen

Elke nieuwe kalender heeft een mooi effect op mensen...

Als we iets kunnen afsluiten, dan is het gemakkelijker om ons te richten op nieuwe vergezichten! Zijn de omstandigheden echter zorgelijk, dan proberen we te leven met de dag.

Het aardige van de tuinliefhebber is, dat de mislukkingen van het vorige jaar een uitdaging mogen zijn voor dit jaar, omdat geen enkel jaar dezelfde omstandigheden biedt.

Ik wens jullie dan ook toe: durf om te pionieren, doorzettingsvermogen als het even tegenzit, creativiteit en wijsheid om de natuur te snappen en daarop in te spelen. En dit alles in voldoende gezondheid om plezier aan het tuinieren te beleven!

Onze plannen voor dit jaar zijn al volop in gang gezet. Ik moet zelf nog een flink aantal aardappels beoordelen (proeven en fotograferen) en toevoegen, verder ben ik bezig met vele nieuwe soorten, je kan per maand bijhouden wat we toevoegen aan het sortiment.

Tegenwoordig hebben we een “Botanische Ontdekker” ingehuurd om over de hele wereld eetbare gewassen te zoeken, ik ben benieuwd wat daaruit voortkomt (op de foto staat hij in Nieuw Guinea bij de grootste kruidachtige plant ter wereld: de banaan). We zullen een speciale zadenserie daarvan aanleggen, die deels alleen voor leden van de VreekenClub beschikbaar zal zijn. De komende dagen ga ik kennis maken met ons avondteam van jonge mensen, die jullie orders zo effectief en snel mogelijk bij elkaar gaan verzamelen. Laat het seizoen maar beginnen!


» Nog 28 Bollen-afscheidspakketten

Van de allerlaatste bloembollen, -knollen en wortelstokken hebben we nog 28 pakketten gemaakt. De helft van de pakketten bestaat uit een mooie doorsnee uit onze Pioenrozencollectie (anders moet die arme kweker van ons ze weer terugplanten) en de andere helft uit diverse soorten voor buiten of binnen. Ze moeten uiterlijk in januari de grond voelen, dus sla je slag! Uiteraard mag je meerdere pakketten bestellen: op=op.

Een pakket heeft een verkoopwaarde van € 50,00 en we bieden deze aan voor € 19,95

Bekijk en bestel een Bollen-afscheidspakket

 

» Personalia

De tijd van enige ontspanning is voorlopig weer voorbij, ik ga mezelf dwingen in een strak schema van 80-100 uur per week. Het wordt de kunst om sociaal te blijven, niet in de stress te schieten en overzicht te houden. Mijn gezin en vrienden trekken me hopelijk af en toe uit de zaadspelonken om me eraan te herinneren dat zij er ook zijn. Het wordt mijn 42e werkjaar, dit jaar (14 maart) word ik 60 jaar, dat wordt uiteraard wel gevierd!

De volgende Nieuwsbrief zal weer wat langer zijn, ik ben al bezig met het uitwerken van een paar onderwerpen, eerst moeten de bollen de deur uit... Help je mee?

Groeten uit Dordrecht!
Ton Vreeken, 12 januari 2018


 
facebook