Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 31

Morgen: bijzonder bezoek...!

Deze korte Nieuwsflits gaat over een feestelijke zaterdag en nog wat ander gebabbel.


» Over eten uit de natuur

Marion de Kort komt a.s. zaterdag 11 maart de hele dag bij ons! Zij schreef het boek “Eetbare Wilde Planten, leren koken met de natuur” en kan jullie delen in de voedingswaarde, smaak, herkenning en het plezier met de eetbare schatten uit onze bossen, weiden en duinen... Marion trakteert je op lekkere hapjes en wil je graag van alles vertellen over haar passie. We zullen zorgen dat er al een klein sortiment eetbare wilde planten te koop is, uiteraard kan je het boek van Marion aanschaffen. Zij zal graag een exemplaar voor je signeren en tenslotte wijzen we je graag de weg naar onze zaden van inheemse gewassen: een groeiende groep binnen ons sortiment! Dat belooft een gezellige en feestelijke drukte te worden...

 

» Wormen weten wat lekker is!

Dit korte stukje gaat niet over wormenbakken hoewel ik daar later zeker nog eens over ga vertellen, maar over het eindproduct: de WORMENMEST. Reukloos en vol humus is dit de ideale verbetering voor arme stukjes grond. Waar ik wormenmest ook met veel succes voor gebruik is voor de kamerplanten binnen en de plantenbakken buiten, om de bestaande aarde wat nieuw leven in te blazen. Van harte aanbevolen, ik koop 1 pallet per jaar en hierbij geldt: op=op!

Meer informatie en bestellen

 

» Pastinaken

Onze biologische kweker heeft nog wat gezonde, zeer smakelijke pastinaken kunnen leveren, dus je kan nog intekenen voor een portie biologische pastinaken tegen de scherpe prijs van € 5,00 voor 2 kg!

Bestel ze hier

Mijn medewerkers hebben er al intensief van gesmuld.

 

» Aardperen en Zonnewortel

Deze 2 knolgewassen zullen je niet teleurstellen. Ze kennen geen ziekte, groeien elk jaar weer enthousiast door en prikkelen je kookkunst doordat er steeds meer heerlijke recepten op internet staan. We zien de bodem van onze voorraad al komen en geven een laatste duwtje door je een aantrekkelijke aanbieding te doen. Misschien een idee om gezamenlijk in te kopen of een vergeten stukje van je tuin aan te planten? Ze mogen meteen de grond in, want ze zijn zeer winterhard!

  • 4 kg Aardperen uit onze verzameling toprassen
  • 1 kg Zonnewortel, extra glad en gegarandeerde bloei

Normale verkoop € 27,50, deze collectie nu voor € 19,95

Meer informatie en bestellen

Klik hier om ze apart te bestellen

 

» Reisplannen

Er zijn nog ruim 100 dagen te gaan, dus er stroomt in die tijd nog veel water door de Oude Maas, maar eind juni hopen Marry en ik naar Cuba te gaan. Een stil gekoesterde wens kan niet langer uitstel velen. Cuba dreigt een soort Efteling voor Amerikanen te worden, we moeten er dus snel bij zijn om de authentieke sfeer te proeven. Uiteraard zal ik me uitgebreid verdiepen in de tuinbouwgewassen aldaar en jullie via Facebook op de hoogte houden. Het duurt nog even, maar we hebben er reuze zin in! Al rook ik sinds 1981 niet meer... van een echte Cubaanse sigaar ga ik zeker op mijn gemakje genieten.

 

 
facebook