Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 28

Cool down

voor het eerst was het zo warm tijdens het “bollen vullen”, maar de klus is geklaard, vanaf zaterdag is ons assortiment compleet!


» Bollen, bollen, bollen...

Altijd weer een leuk seizoen, de bollentijd. Een kortere drukte dan het zadenseizoen en alles heeft volume! We hebben het sortiment herfstbloeiers nog redelijk op peil kunnen houden, alles goed gekoeld en mooi van kwaliteit, maar langzaam maakt het sortiment plaats voor de voorjaarsbloeiers.

Je bent welkom op de site of live in de winkel.

Zaterdag wordt het een mooie, koele dag: ideaal weer om onze mooie stad te bezoeken!

 

» Uien, knoflook en meer

De collectie ui-achtigen en andere eetbare bolletjes begint nu ook binnen te komen.

Utrechtse Uitjes zijn er al even, de Egyptische Uitjes zijn zo gewild dat ze bij aankomst eigenlijk al op waren, je kan ze wel in je favorieten zetten. Verder hebben we net de biologische herfstplantuitjes binnen gekregen, die zijn we aan het verpakken.

Van Knoflook is al 1 ras binnen, de Purple Haze, de andere rassen komen begin oktober, we zetten een bericht op de homepage zodra ze binnen zijn.

Klik hier voor het sortiment dat dit najaar beschikbaar komt

 

Geen paniek, professionele kwekers planten ze het liefst niet te vroeg, november is ideaal, anders gaan ze te groot de winter in. Hierbij alvast de ideale teeltmethode voor knoflook, die geldt overigens ook voor plantuitjes en andere look-achtigen. Leuke experimenten kan je doen met onbekendere soorten zoals het Roze Look, Russisch Look, Slangenlook, Boslook, Italiaanse Wilde Uitjes, Indianen-Uitjes, Siberische Knoflook en Muisjeslook. Je vindt ze hier beschreven.

Soorten die nog binnen moeten komen zijn de zeer populaire Daslook, Oerprei en de lekkerste sjalotten ter wereld: Griselle en Grisor. Al deze soorten zijn te bestellen op de site, we sturen ze graag op, maar je kan ook gemaild worden om ze op te halen.


» Tuinopruiming komt op gang

Deze week kwamen echt de allerlaatste planten binnen, de laatste orders gaan de komende 2 weken de deur uit, we mogen een lang en boeiend seizoen afsluiten. Ik zal het nog af en toe herhalen: we ruimen een deel van onze planten op om plaats te maken voor een prachtig sortiment fruitstruiken.

Klik hier voor de aantrekkelijke opruimingsaanbiedingen

Ons sortiment fruit zal ook deze herfst weer groeien, we hebben bij verschillende kwekers spectaculaire nieuwe soorten ontdekt!

 

» Rabarberplanten

Overigens staat er nog 1 groep planten op stapel: de Rabarberplanten. 2 maal per jaar (in de herfst en het vroege voorjaar) laten we een flinke partij wortelknollen komen, je kan alvast per soort bestellen.

Klik hier voor alle soorten Rabarberplanten 

Klik hier voor de interessant geprijsde Rabarbercollectie

 

» Leuk artikel in “Genoeg”

We worden jaarlijks verwend met veel aandacht van de media. Ook dit jaar was het weer raak, kijk maar eens op onze site. De laatste aanwinst is een interview met foto’s (zelfs op de cover) van deze ouder wordende rot in het vak.

Meer info over dit mooie blad vind je hier

Voor bezoekers van onze winkel heb ik een stapeltje bladen liggen om gratis uit te delen...

Tot spoedig!
Ton Vreeken, half september 2016

 

 
facebook