Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 27

Het is zo ver... we bestaan dit jaar 90 jaar!

Het ene plan rolt over het andere heen en er komt vorm in ons programma! Het eerst zijn de Vreeken-Weken aan de beurt, ons Jubileumboek staat in de steigers en in de zomer en herfst komen leuke verrassingen...

 

» Vreeken-Weken

De weken 7, 10 en 16 hebben we uitgeroepen tot
Vreeken-Weken. In die weken doen we extra ons best voor de klanten die langskomen: een hapje, gratis zakje zaad, gratis plantje en of bolletjes etc.
Vooral op de vrijdagavonden in die weken organiseren we samen met veel collega’s in de straat GROOT FEEST!

Het zijn de vrijdagavonden van 19 februari, 11 maart en 22 april. Voor die avonden kan je je opgeven, we kunnen per avond maar 100 klanten herbergen, verspreid over 3 groepen, we gaan dus een rooster maken: wees er snel bij!

 

» Het programma

Bij aankomst word je ontvangen door enkele uiterst vriendelijke medewerkers en vrienden van me. De ontvangst is bij mijn buren op nr 450 (Marieke van Leeuwen en Joop Mikx) met een heerlijk kopje koffie of thee, ingeschonken en ter beschikking gesteld door onze plaatselijke Simon Lévelt, waar Isaak Minderhoud de scepter zwaait en waar ik zelf ook altijd mijn koffie koop...

 

Op de begane grond van deze Voorstraat 450 heeft Marieke een knus theater waar deze avonden continue heerlijke muziek (klassiek romantisch) zal worden gespeeld door Caecilia Boschman (vleugel) en (de eerste 2 avonden) Karin Dolman (viool of altviool). Zij zijn beide topmusici van Dordtse bodem en spelen graag en vaak samen. Het is heerlijk om even in het theater aan te schuiven en de muziek in te slurpen, je kan ook gewoon lekker een uurtje genieten!

 

Onze winkel is uiteraard het middelpunt van de avond, dat hopen we tenminste! Mijn medewerkers lopen rond om jullie de weg te wijzen en ik ben zelf in de winkel 100% beschikbaar voor vragen en verhalen. We gaan rond met lekkere hapjes en drankjes en zijn samen met jullie in uiterst feestelijke stemming. De tuin (met een groot sortiment fruit en op de laatste vrijdagavond ook met kruiden) is overdekt (voor het geval het regent) en uitbundig verlicht. Een uitgelezen moment om je jaarlijkse inkopen te doen!

 

Onze lieve overbuurvrouw Mamiko Nagatomo heeft op nr. 487 de prachtige Galerie Iroha met verfijnde kunst. Zij is zelf Japanse en heeft voor de 3 feestavonden een fantastisch plan gemaakt: in 3 sessies (we roosteren je in, als je interesse hebt) leer je de eerste beginselen van het Japans en zij vertelt over het eten, de planten en de natuur van Japan. Zelf ga ik deze zomer een cursus “Japans voor op reis” bij haar volgen, want in oktober gaan we naar het land van de rijzende zon! In de VerrasTas, die je na een bezoek aan onze winkel meekrijgt zit trouwens een kortingbon van € 20,00 voor deze cursus of iets moois uit haar atelier. De sessies duren 45 minuten en zijn als volgt verdeeld: 18.30 -19.45, 20.00 -20.45 en 21.00 - 21.45.

 

Eric Pannenborg is een topbloemist, internationaal gevraagd en... is bijna mijn buurman! Onder de naam Floral-Extase heeft hij op nr. 408 een prachtige bloemistenwinkel cq -werkplaats. Hier geeft hij workshops voor groepen en verkoopt aan de langskomende en bezoekende klant. Voor onze feestavonden ontvangt hij jullie gastvrij, hij demonstreert de hele avond bloemwerk en praat er graag (onderhoudend en gezellig!) over. De demonstratie is doorlopend, dus je kan af en toe binnenstappen. De 3e avond, 21 april kan Eric helaas niet.

 

Puur Geknipt is de eerste 100% duurzame kapper in Dordrecht. Ze zijn ook zo goed als buren en zitten op nr. 434. Onze overbuurman Martijn van Loenen heeft als aannemer de winkel prachtig (en met natuurlijke materialen!) verbouwd en ze zijn op 26 september 2015 geopend. Penny de Vree bedacht het concept en is er terecht trots op! Loop eens binnen in deze originele kapperswinkel, de producten die ze verkopen bevatten uitsluitend natuurlijke grondstoffen van o.a. de merken O’right en Natulique. Op onze feestavonden is deze unieke kapper geopend, vertelt graag over haar bedrijf onder het genot van een kopje koffie of thee en... je krijgt op verzoek geheel gratis een HOOFDHUIDMASSAGE en/of PEELING.

 

Voor de kinderen is onze buurman Petit Sweets Factory op nr. 440 een werkelijke armentrekker! Om alleen al rond te kijken in deze ouderwetse snoepwinkel is een droom. Steven Petit verkoopt zelfs “Snoep Natuurlijk” (snoep zonder niet-natuurlijke toevoegingen) of suikervrij, glutenvrij en halal! In de VerrasTas, die jullie meekrijgen zit een heerlijke (en ouderwetse) duimdrop, maar Steven hoopt uiteraard dat jullie even binnenlopen... Veel van mijn medewerkers zijn regelmatige vaste klant. De prijsactie voor de groep “Snoep Natuurlijk” is tijdens de feestavonden: 3 halen = 2 betalen!

 

Ik ben jaloers op Klaas Bart van Dordt Klassiek. Hij kan de hele dag naar klassieke muziek luisteren...! Naast verkoper van een uitgelezen collectie klassieke CD’s en DVD’s speelt Bart zelf ook niet onverdienstelijk op zijn piano, die dan ook lekker in de winkel staat. Voor de feestavonden is Bart open en geeft een doorlopende masterclass en demonstratie pianospel met als thema: bloemen en planten. Loop lekker bij hem binnen en geniet van muziek en (speciaal voor deze avonden) 10% KORTING.

 

Illu Industrial & 3D-Print is weer zo’n originele winkel, die op Voorstraat 463A te vinden is. Ze verkopen unieke gebruiksproducten uit oude fabrieken, schuren, boerderijen... elk stuk getuigt van noeste arbeid! Daarnaast is er in de winkel een 3D-printservice en lasersnijden. Voor onze 3 feestavonden bereiden ze een leuke demonstratie voor, die iets met je plantenhobby te maken heeft. Details volgen nog... Mis je een belangrijk onderdeel van een meubel, stuk speelgoed, machine? De 3D-printer kan (mits je een tekening o.i.d. hebt en goede afmetingen) het onderdeel voor je “printen”!

 

Stijlvol” op Voorstraat 403 pakt flink uit op ons feest. Zij verkopen Retro kleding, geven workshops en hebben passie voor sfeer in kleding. Er zal een echte Rockabillysfeer bruisen in de winkel: een zanger brengt je helemaal terug in de 50-er jaren, je kan zelf voor deze avond je haar in de rockabillystijl laten brengen, voor de dames compleet met Make Up. Overigens weer volop 2016 hoor... Ga voor een heuse metamorfose, wie weet: a dream come true!

 

» Fier!

We zijn (zoals onze zuiderburen zeggen) hier heel fier op: de hele Voorstraat-West is in feeststemming! Zoveel als mogelijk is iedereen open en als dat echt niet mogelijk is heeft men iets leuks afgestaan in de VerrasTas. Heel hartelijk dank collega’s van de straat, we zijn de leukste winkelstraat in de wereld!! Omdat er verder geen winkels open zijn in de stad zou ik het leuk vinden als jullie je interesse tonen in al die verschillende branches met hardwerkende middenstanders. Nog even een korte opsomming van andere open winkels voorzover ik het nu al weet:

  • Van Driel Schoenen en Tassen, Voorstraat 374-376. Zij bestaan dit jaar 70 jaar, toch ook een mijlpaal! De derde generatie staat inmiddels in deze kwaliteitswinkel, zij verkopen tientallen merken, zijn lekker onafhankelijk.
  • De Muziekdragerij, Voorstraat 411A. Nieuwe en tweedehands CD’s en LP’s. Specialiteit: Klassieke “Oude” en Avant-Garde muziek.
  • Modelbouw Dordrecht, Voorstraat 360. De wereld op schaal! Niets is rustgevender dan bouwpakketten in elkaar lijmen en met een klein kwastje verven...
  • Gemivaria, Voorstraat 390. Een cadeauwinkel om te koesteren, want de producten zijn niet alleen fraai en origineel, ze worden allemaal gemaakt door mensen, die in onze samenleving (nog) niet op eigen kracht kunnen werken. Zij bestaan dit jaar 25 jaar: gefeliciteerd!
  • Watch This, Voorstraat 425. Likkebaardend mooie horloges. Bernd is specialist en weet alles over zijn product!

Er zal nog op elke avond een muzikale verrassing zijn, waar we uiteraard nog niets over vertellen. De term, die ermee te maken heeft is “ZaadCore”.


» Waarvoor moet je je opgeven en hoe werkt dit...?

Heb je al zin om 1 van deze 3 avonden met ons mee te maken? Uiteraard is alles wat je meemaakt geheel gratis, behalve je eventuele aankopen uiteraard. We verdelen de avonden in 3 bezoekdelen omdat de winkel anders te vol wordt:

Deel 1: 17.30u-19.00u
Deel 2: 19.00u-20.30u
Deel 3: 20.30u-22.00u

Je kan met deze e-mail opgeven op welke datum je graag wilt komen en welk deel je NIET kan. Ik bevestig je voorkeur en vertel je of je opgegeven datum en tijdstip nog beschikbaar is. Ditzelfde geldt ook als je de Japanse sessie van Mamiko wilt meemaken.

Voorbeeldtekst voor het aanmelden

Ik wil graag komen op 1 van de avonden (19 februari, 11 maart en 22 april)
Ik kom: alleen / met een groep van ... personen
Mijn voorkeursdatum is:
Data/datum dat ik NIET kan zijn/is:

Deel 1: 17.30u-19.00u
Deel 2: 19.00u-20.30u
Deel 3: 20.30u-22.00u
Ik/wij wil(len) graag komen op het tijdstip van Deel:
Ik kan NIET komen op het tijdstip van Deel:

Ik/wij doe(n) graag een sessie mee met Mamiko, introductie van de Japanse taal, eten, planten en natuur.
Sessie 1: 18.30u-19.45u
Sessie 2: 20.00u-20.45u
Sessie 3: 21.00u-21.45u
Ik wil graag komen op het tijdstip van Sessie:
Ik kan NIET komen op het tijdstip van Sessie:


Wij zijn in hoop- en verwachtingsvolle afwachting!

Ton Vreeken, 23 januari 2016


 
facebook