Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 25

Even kort, mag dat?

Ze zeggen dat je als bedrijf 1x per twee weken iets van je moet laten horen… Trouw kruip ik weer achter het toetsenbord, er is wel weer wat te melden!


» Reilen en zeilen op de Voorstraat in Dordrecht

  • We zijn reuzedruk met het verwerken en weer aanvullen van de door jullie bestelde planten, bloembollen, knoflook en andere herfst-uitjes.
  • Een ander team is al maanden bezig met het vullen en aanvullen van de nieuwe zaadoogsten.
  • Als het niet regent genieten we van gezellige drukte in de winkel. Vaste klanten vertoeven soms een uur of langer bij ons, voorzien zichzelf van koffie, tikken me even op de schouder voor een praatje (altijd even doen, al doe ik net of ik het druk heb...) en lopen zelf naar alle verkoopruimtes: winkel, bollentoren en tuin.
  • Ik ben bezig met plannen maken voor ons 90-jarig jubileum in 2016. Het wordt een mooi feestje, maar sssst, ik verklap nog niet alles.
  • In december gaan mijn vrouw Marry en ik op vakantie, het wordt een race tegen de klok om veel vooruit te werken, zodat er niets stagneert bij Vreeken’s Zaden.
 

» VreekenClublid

Wat ik hoopte gebeurt... Het lid worden van de VreekenClub is een gunfactor waar jullie hartverwarmend op reageren. Ik besef dat klantentrouw de motor is van ons bedrijf, daar werken we voor, dat motiveert me om nog lang door te blijven ploeteren en daar kunnen jullie me op aanspreken. Tot eind november kan je lid worden voor verzilvering in 2016.

Klik hier om lid te worden


» Tuinopruiming

Ik zie al “gaten” vallen in de tuin, we hebben nog niet al jullie orders ingepakt, maar de opruiming is nog niet voltooid. Je kan jezelf (of anderen!) dus nog verwennen met een leuk pakket planten voor een scherpe prijs. 3 pakketten verzenden we zelfs portovrij, eventueel samen met andere producten die je bestelt.

Klik hier om de tuinopruiming te bestellen

 

» Voorverkoop

Naast zaden, gaan we de komende maanden weer veel pallets importeren van zaaihulpmiddelen, tuinhulpjes, kacheltjes en bemesting. Altijd weer een uitdaging om goed en scherp in te kopen. Als ik ergens warm voor loop, zien jullie dat dan ook zitten? Ik licht er 2 artikelen uit, waarvan ik zeker weet dat velen er warm voor lopen: de grote en kleine Plantensolarium. Het motto is: kweek de hele winter door je verse groente en kruiden.


1) Micro Grow Light Garden

Op een kleine plek in huis kan je met weinig licht (bijvoorbeeld in de winter) toch nog heel goed lekkere kruiden of bladgroenten kweken. Denk aan koriander, basilicum, bieslook, rucola, pluksla etc. De zuinige 11W groeilamp geeft voldoende licht voor bladgroenten. De lichtbak is langs een stang traploos in hoogte verstelbaar tot een maximum hoogte van 38 cm boven kweekniveau. De onderbak (50x20 cm) is voorzien van een eilandniveau en een vocht absorberende mat, die als een lont werkt.

Deze kleine Plantensolarium is nieuw in ons sortiment en komt in de loop van november binnen. Je kan er dus nu op inschrijven, dat heet voorverkoop!

Klik hier voor deze voorverkoop

 

2) De (grote) Grow Light Garden

Wie kent het niet? De frustratie van een te donker huis of van die winters met te korte dagen?

(Vroege) zaaisels kunnen mislukken door te weinig licht, in de winter kruiden en sla telen lukt niet bij iedereen... Welnu: de oplossing is voorhanden in deze slimme plantenzonnebak! Jaarrond zaaien, maar zelfs het tot volle wasdom kweken van snijsla, basilicum, selderij, pot-tomaatjes, minipepertjes, noem maar op! 2 zuinige lampen van 24W geven het volle lichtspectrum, 6400 Kelvin ieder, 10.000 branduren. De lichtbak is langs een stang traploos in hoogte verstelbaar tot een maximum hoogte van 38 cm boven kweekniveau. Tip: in de zonnebak past precies de bevloeiingsbak (link naar 809395), een handige accessoire!

Deze grotere Plantensolarium is al jaren een topper in ons sortiment, de eerst 9 bestellers kan ik direct leveren (op voorraad), voor de rest is het op inschrijving, levering in de loop van november.

Klik hier voor deze voorverkoop

 

» Tot snel

Dit was dan weer de Flits... Tot over 2 weken, er komt gelukkig mooi weer aan, dus we kunnen lekker de tuin in! Genieten jullie ook zo van deze killere, heldere, spinrijke, bronskleurige tijd? Mooie herfstdagen gewenst…

Ton Vreeken, eind oktober 2015

 

 
facebook