Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 24

Geen rust gegund...

... en dat willen we ook niet! De septembermaand was druk alsof het voorjaar is, dank voor al jullie bezoekjes, bestellingen en vooral de hartverwarmende toevloed van VreekenClub leden!


» VreekenClub

Even een opfrisser, ik verwijs naar onze laatste Nieuwsbrief: ben je al lid?

Jullie stelden (terecht) de vraag of je in de winkel ook je inleg kan verzilveren omdat steeds meer klanten hun seizoen beginnen met een bezoekje aan ons.
Het antwoord is uiteraard: Ja! Dom dat ik daaraan niet gedacht heb... We hebben dus toegevoegd: “Clubleden kunnen dus ook in de winkel hun inleg verzilveren, neem daartoe je betalingsafschrijving mee, wij noteren dan in ons klantenbestand dat je geweest bent en controleren het openstaande tegoed.” Verder voor al onze klanten “in den vreemde” (buiten Nederland): “Alle klanten uit alle landen, die we bedienen kunnen lid worden, we hebben in heel Europa mogelijkheid tot incasso.”

Klik hier om lid te worden


» Tuinopruiming Kruidachtige Smaakmakers

Deze Nieuwsflits is vooral het startschot voor onze jaarlijkse Grote Tuinopruiming. Ook dit jaar meldden onze kwekers tevreden: “nog nooit zoveel aan jullie mogen leveren als dit jaar...” We kijken dan ook terug op een druk plantenjaar, zowel in de verzending (veel werk dat inpakken hoor...) als in de winkel. Alle winterharde en subtropische planten, die we nu nog hebben gaan in de opruiming. De tropische planten (vooral specerijen) houden we jaarrond op voorraad en doen niet mee. Misschien smokkelen we er wel eentje tussen om de pakketten nog afwisselender te maken. De keus zal zijn: kruiden, smaakmakers, opgepotte bijzondere knolgewassen, zoete aardappelplanten en specerijen. We maken voor elke bestelling een mooi verrassingspakket!
(Bij schaarste: VreekenClub-leden hebben voorrang)

1 Pakket heeft een verkoopwaarde van € 50,00
We bieden deze aan voor € 25,00.
3 Pakketten leveren we portovrij

Klik hier om te bestellen

 

» Uitverkoop Herfstbloeiende Bollen en Knollen

Onbekend en (door de kenners) zeer bemind! Het is altijd weer een feestje als die herfstbloeiers bij ons binnenkomen. Nog steeds zijn er mensen, die zich erover verbazen, dat Herfsttijloos en Sternbergia zonder aarde in bloei komen. Nu is het feest weer bijna voorbij, want de bollen moeten nodig een nieuw baasje hebben. Ze kunnen dus nog geplant worden, daarom maken we een opruimpakket met Saffraankrokussen, Herfsttijloos en Sternbergia.

Ik stop voor (ruim) € 30,00 bollen in het pakket.
Jullie betalen € 15,00. Mooie opruimdeal: op = op.
(Bij schaarste: VreekenClub-leden hebben voorrang)

Klik hier om te bestellen

 

» Rabarberpakketten geprolongeerd!

We kunnen nog een aantal pakketten maken met prachtige zware rabarberplanten. Ons sortiment kent momenteel 9 rassen.

Bekijk het beschikbare sortiment

Een keus van 7 uit deze toprassen (zoveel mogelijk van elk ras 1 plant) kosten normaal € 35,00. Ik bied het pakket “Rabarbercollectie” aan voor € 19,95.

Klik hier om te bestellen

 

» Verder is het nu tijd voor...


1) Knoflook

De eerste nachtvorsten dienen zich aan, dat is het startschot voor het planten van Knoflook! Je hebt in principe de hele winter de tijd (op momenten dat de vorst niet in de grond zit) maar vóór december geplant geeft de vroegste oogst. We hebben weer een prachtige oogst van ziektevrij plantmateriaal kunnen bemachtigen.

Klik hier voor een goede teelthandleiding

Klik hier voor het beschikbare sortiment

 

2) Andere eetbare bollen en knollen

De rest van onze groeiende collectie eetbare bollen en knollen is inmiddels bijna compleet. Je kan nu herfstplantuitjes poten, het koudebestendige ras ‘Troy’ (voorheen ‘Radar’). De lekkerste sjalotten plant je ook in de herfst, culinair zeer geliefd en goed winterhard: de ‘Griselle’ en ‘Grisor’.

Sint Jansuitjes zitten een beetje tussen uien en sjalotten in en vormen een flinke pol van jaarlijks te oogsten uitjes. Sterk onder de aandacht staan de smakelijke Daslook, Boslook, Russisch Look en Oerprei.

We hebben nog een beetje Egyptische Uitjes, de oogst was wel groot, maar de bestellingen in de loop van het hele jaar ook! Heel grappig, hoe bovenaan elke stengel weer een trosje uitjes groeit.

In 2013 introduceerden we succesvol het Italiaanse “Uitje”: Lampascioni en het Noord-Amerikaanse Indianenuitje. Beide (ook nog sierlijke) soorten mogen nu geplant worden en zijn dus geheel winterhard in ons klimaat.

De hekkensluiters zijn ons fraaie, voordelige en smakelijke Roze Look en het Slangenlook

 

3) Fruit

De tuin is in de herfst en winter een waar fruitfeest!
Maar liefst 30 nieuwe introducties dienen zich aan.

Klik hier voor de nieuwe introducties eetbare planten

Klik hier voor de nieuwe introducties fruit

We hopen eind oktober compleet te zijn. Winterhard fruit kan je de hele winter planten, als de vorst maar uit de grond is. Onze winkel blijft dus ook tijdens de kortende dagen de moeite waard om te bezoeken!

 

4) Bollentijd

Bijna alle bloembollen zijn binnen, volgende week komen de Pioenrozen en nog een enkele nakomer, dan zijn we helemaal compleet en kunnen we weer gaan bijkopen, want jullie orders stromen binnen. Ik draai nu voor het 39e jaar het bollenseizoen en vreemd... het geeft toch elk jaar weer een genotvol en opwindend gevoel als al die bollen weer in het gelid klaar staan. Vroeger haalden we ze bij Fred Heyl in Warmond, tegenwoordig bij 12 verschillende kwekers!

Klik hier voor al onze voorjaarsbloeiende bollen

 

» De voltooiing...

Het is voldoende zo: wordt vervolgd! Ik ga (net als jullie) genieten van een mooie zonnige zondag, dit herfstcadeautje moet uiteraard benut worden.
Welkom op onze site en welkom in de winkel, Dordrecht is prachtig op deze zonnige dagen!

Klik hier voor onze openingstijden en routebeschrijving

 

 

 

Ton Vreeken, begin oktober 2015


 
facebook