Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 23

Nagenieten of ondergedompeld?

Soms lukt het om lang het vakantiegevoel vast te houden. Anderen worden weer (te snel) overweldigd door het “gewone” leven. Voor jullie allen wens ik veel en goede energie voor het nieuwe seizoen en... dat je tuinhobby hiertoe zal bijdragen!


» September: laatste maand Aardbeien!

De thuisblijvers hebben al enorm veel planten bij ons weggesleept. Heb je nog plek voor die heerlijke zomerkoninkjes? Of breng ik je op een idee door de professionele Aardbeienbak aan te bieden? Hier volgen enkele interessante aanbiedingen.


1) Pakket “September Selectie”

Onze kweker heeft 6 van zijn meest verkochte Aardbeienrassen voor ons gereserveerd tot een mooi en voordelig pakket van 40 planten. De inhoud:

  • 7x ‘CherryBerry’ - Een van de donkerste en zeer smakelijke aardbeien, voor een goede opbrengst is dit oude ras (voorheen ‘Hansa’) ziektevrij gemaakt.
  • 7x ‘Frau Mieze Schindler’ - Al 90 jaar staat deze geliefde Frambozenaardbei in de eetbare tuin. Zoet en zacht van smaak.
  • 6x ‘Induka’ - Komt nog steeds als een van de lekkerste aardbeien uit de bus!
  • 7x ‘Ostara’ - De standaard onder de doordragende rassen. Ideaal voor teelt in potten, laat zich vervroegen of verlaten in de kas en is uiteraard goed van smaak.
  • 6x ‘Tago’ - Mooie kleur, late oogst, ouderwets aromatisch.
  • 7x ‘White Temptation’ - Wit met rode spikkels en toch heel smakelijk, misschien wel de meest verbazingwekkende aardbei...

Normaal € 60,00. Het hele pakket voor € 29,00

Klik hier om te bestellen

 

2) Uit onze vorige nieuwsbrief

In onze vorige Nieuwsflits presenteerden we 3 mooie pakketten, die we nog (beperkt) kunnen leveren:

“Moderne Aardbeien” Klik hier om te bestellen
“Historische Aardbeien” Klik hier om te bestellen
“Zwart & Wit & Klim & Reus”   Klik hier om te bestellen
 

3) Aardbeienbakken met bijzondere aarbeienplanten

Ik had hoge verwachtingen, maar deze worden ver overtroffen door de enorme belangstelling voor onze Aardbeienbakken.
Ik herhaal voor de laatste keer dit jaar onze aanbieding:

Niet bijzonder fraai, maar reuze praktisch zijn onze nieuwe Aardbeienbakken. We zagen ze bij de professionele telers, die steeds meer deze teelt in bakken pleegt te doen. De Aardbeienbak is uniek ontwikkeld voor de teelt van aardbeien. Een bekend probleem is het knikken van de vruchtstengels, waardoor deze niet meer optimaal afrijpen (zgn. kniktrossen). Professioneel worden de bakken over buizen gehangen, maar een houten frame is ook een aardige oplossing, maak deze op ooghoogte, dan kan je daaronder andere gewassen telen! Afmeting binnenmaat:14x20x38 cm = ruim 10 liter. Introductie aanbieding: 3 bakken t.w.v. € 11,85 12 bijzondere aardbeiplanten t.w.v. € 23,40.

Totaalwaarde € 35,25 nu voor € 25,00

Klik hier om te bestellen

 

» Herfstbloeiende Bollen: onbekend en steeds meer bemind!

Saffraan is een dure smaak- en kleurmaker in de keuken, wist je dat je deze zelf kan telen? Ken je de ouderwetse Droogbloeiers, die je oma al tot verbazing bracht? Hoe fop je je buren door een gele krokus in oktober al in bloei te hebben? Allemaal vragen, waarin onze herfstbloeiers voorzien.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Cyclamen fleuren en kleuren de tuin subtiel

Het is niet zo’n kunst om zeldzame cyclamenknollen aan te bieden. Wel of niet uit de natuur geroofd, is er wereldwijd een levendige handel. Jammer dat maar een deel van die knollen het echt goed doen in de tuin. Wij hebben de oplossing: elk soort dat we leveren is in Nederland in een pot gekweekt en heeft al blad (gegeven), zodat we (her)groei durven garanderen!
Bestel op tijd ons prachtige sortiment tuincyclamen. Sommige soorten zijn slechts beperkt beschikbaar.
Kan je geen keus maken? We helpen je graag met onze Cyclamen Collectie.

Klik hier om te bekijken of om te bestellen

 

» Rabarber, een vreemde lieveling

Een van de weinige planten waar we alleen de stengel van eten (naast bleekselderie en kardoen). En wat voor een stengel: dik, sappig en zuur, maar toch zo onweerstaanbaar! De planten zijn meerjarig en passen zowaar in een nieuwe trend: de permacultuur. In de loop van september krijgen we dikke planten binnen van zeer goede kwaliteit.

Bekijk het  beschikbare sortiment

Nog niet genoemd is het nieuwste ras ‘Jordbaer’ waar ik binnenkort alle informatie over krijg.

Deze 7 toprassen (van elk ras 1 plant) kosten normaal € 35,00.
Ik bied het pakket “Rabarbercollectie” aan voor € 19,95.

Klik hier om te bestellen

 

» Uitzwaaier

Ik heb een lange Nieuwsbrief in de maak met enkele spectaculaire nieuwtjes en introducties: houd je mail in de gaten!
Verder komt er uiteraard weer een vervolg op de laatste “Achtergrond”, weet je nog hoe de les in zaaien begon?

De voorjaarsbloeiende bollen en knollen komen in de loop van september binnen, nu ook met een sortiment biologisch geteelde bloembollen! Dat zorgt weer voor veel kleur in onze onvolprezen “Bollentoren”. Kan je je voorstellen dat over enkele weken de eerste bomen gaan “herfsten”? Time flies...

Ton Vreeken, eind augustus 2015


 
facebook