Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 22

Zomer in Beweging

Alles is wisselend deze zomer: zon en regen (wat een groeizaam weertje toch!), druk en rustig (in de winkel is het soms net topseizoen en dan weer rustig), lui en actief (ik mag af en toe luieren van mijn vrouw, maar er wordt ook gefietst, gewandeld en geskatet).


» Dagje Dordrecht

In deze periode komen veel klanten ons bezoeken in combinatie met een dagje Dordrecht. Aan de balie van het VVV kennen ze ons als een van de meest gevraagde winkels, daar zijn we uiteraard niet zo’n beetje trost op! De winkel is in dit seizoen heel boeiend om te bezoeken: de zaden zijn prima op voorraad, de planten zijn optima forma en binnenkort druppelen de eerst bollen binnen. Welkom dus in een van de mooiste steden van Nederland. We zijn niet voor niks finalist voor de Beste Binnenstad 2015-2017.

 

» Augustus en september: planttijd voor aardbeien!

Onze aardbeien maken nu volop nieuwe uitlopers en zijn ijverig aan het wortelen in de potjes. Ze kunnen de komende periode de grond in, onze kwekers gaan binnenkort leveren. In deze Nieuwsflits vind je de eerste aankondiging van interessante pakket-aanbiedingen. Uiteraard kan je ze ook per ras bestellen, wat overigens al volop gedaan is.

We gaan dan ook eerst de lopende orders uitvoeren, dat spreekt voor zich. Hier komen de pakketten:


1) Pakket "Moderne Aardbeien"

Bestaat uit 4x10 planten in 4 verschillende oogsttypen: Vroeg, Midden, Laat en Doordragend. Deze 40 planten (onze keus) kosten normaal € 60,00. Het pakket bied ik aan voor € 29,00.

Klik hier om te bestellen

 

2) Pakket "Historische Aardbeien"

We houden samen met enkele kwekers een mooi sortiment historische rassen in stand. Goed voor de biodiversiteit van kweekrassen en voor jullie een ontdekkingstocht door aardbeienland... Het pakket bestaat uit 20 planten in minstens 5 verschillende oude rassen (onze keus), hier kunnen we (vanwege de kleinschaligheid) niet te veel mee "stunten", normaal kosten ze € 38,00 we bieden ook dit pakket aan voor € 29,00.

Klik hier om te bestellen

 

3) Pakket “Zwart & Wit & Klim & Reus”

Dit pakket bestaat uit 4 bijzondere aardbeien, waar we extra trots op zijn:

 • 10 planten Zwarte Aardbeien 'Hansa' of 'Schwarzer Ananas' de donkerst rode die we kennen
 • 10 planten Witte Ananasaardbeien 'White Temptation' wit met rode stippen
 • 10 planten Klimaardbeien 'Mount Everest' extra sterke uitlopers, die je op kan binden
 • 10 planten Reuzenaardbeien ‘(Gigantella) Maxim’ fantastische kanjers

Bij elkaar een verkoopwaarde van € 60,00.
Ons aanbod is: € 39,00

Klik hier om te bestellen

 

4) Pakket “Aardbeibakken + Aardbeiplanten”

SINDS DE INTRODUCTIE NIET AAN TE SLEPEN... Wacht dus wel op een mailtje van ons dat ze klaarstaan, want ze zijn af en toe even uitverkocht.

Niet bijzonder fraai, maar reuze praktisch zijn onze nieuwe Aardbeienbakken. We zagen ze bij de professionele telers, die steeds meer deze teelt in bakken pleegt te doen. De Aardbeienbak is uniek ontwikkeld voor de teelt van aardbeien. Een bekend probleem is het knikken van de vruchtstengels, waardoor deze niet meer optimaal afrijpen (zgn. kniktrossen). Professioneel worden de bakken over buizen gehangen, maar een houten frame is ook een aardige oplossing, maak deze op ooghoogte, dan kan je daaronder andere gewassen telen! Afmeting binnenmaat:14x20x38 cm = ruim 10 liter. Introductie aanbieding: 3 bakken t.w.v. € 11,85 12 bijzondere aardbeiplanten t.w.v. € 23,40

Totaalwaarde € 35,25 nu voor € 25,00

Klik hier om te bestellen

 

» Veel plannen voor 2016: JUBILEUM!

In 2016 bestaan we 90 jaar en ben ik 40 jaar werkzaam in de zaak. Tijd voor een feestje uiteraard! Vanaf volgende maand zal ik allerlei nieuwe plannen en activiteiten ontvouwen. Alvast een opsomming van (nog prille) plannen?

 • Vreeken’s Zaden in jouw clubgebouw, zorgboerderij, open tuin etc. We ontwikkelen enkele handige zaadrekjes, die je gemakkelijk kan neerzetten en waarmee je per rekje 20 bijzondere soorten van ons kan verkopen. Leuke winst voor de club of je bedrijf en unieke zaden, die je bijna nergens anders ziet...
 • KlantenClub Vreeken wordt geïntroduceerd. Je investeert in het najaar in ons bedrijf en krijgt je inleggeld met rente (in natura) per jaar terugbetaald! Zo kunnen wij jaarlijks goed plannen en onze enorme voorraden blijvend in standhouden. Als clublid profiteer je van exclusieve aanbiedingen en soorten, die we niet in de normale verkoop doen.
 • Friday Night Happening. In de maanden februari, maart en april zijn we 1 vrijdagavond open tot 22.00u (met uitloop om na te borrelen...) Enkele winkels in onze nabijheid doen ook mee, we zorgen voor hapjes, muziek, gezelligheid en persoonlijke voorlichting door de baas zelf (ik, zei de gek). Deze avonden zijn op inschrijving voor maximaal 100 personen per avond, clubleden hebben voorrang...
 • Meer Nieuwsbrieven in het zaaiseizoen. Normaal zijn we “stil” als het druk is in januari-mei. Nu zullen we 8 extra Nieuwsbrieven uitgeven voor levendigheid enom te bewijzen dat een 90-jarige nog supervitaal is!
 

» Wij waren veel eerder dan AH!

Eerlijk = eerlijk, de groentetuintjes van Albert Heijn hebben weer veel mensen (jongen oud) aan het kweken gekregen. 90 jaar geleden is mijn grootvader begonnen om zijn passie over te brengen, dus wij als Vreeken’s Zaden hebben ook al vele generaties aan het kweken gezet! Nog regelmatig hoor ik klanten zeggen: mijn (groot)ouders kwamen hier al zaad kopen...

Er zijn nog aardig wat “snelle jongens” te zaaien hoor, klik hier voor een overzichtje. Zoals je ziet zijn er veel bladgroenten, die je nog laat zaaien kan. Heb je nog geen plek in de tuin? Heb je alleen een balkon of terras? Daar hebben we een slimme oplossing voor: de Groeizakken.

Dat daagt mij weer uit tot het samenstellen van dit pakket...


5) Pakket “Nazomer-Zaai”

 • 1 Rauwkost-Groeizak
 • 1 pakje Veldsla
 • 100 g Spinazie (ook lekker als rauwkost!)
 • 1 pakje Raapsteeltjes
 • 1 pakje Cichorei of Snij-andijvie
 • 1 pakje Snijbiet (voor jonge oogst)

Samen heeft dit pakketje een waarde van € 18,50. Ik doe een kwart van de prijs af zodat de prijs op € 13,90 komt.

Klik hier om te bestellen

 

» Tenslotte

In deze periode zijn in totaal 17 aanbiedingen actief, we noemen ze niet allemaal in deze Nieuwsflits, maar je kan ze wel op onze site zien, klik hier.

Tot een volgend bericht!
Ton Vreeken, begin augustus 2015


 
facebook