Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 19

Een schot in de roos...

Ik werd verwend met een stortvloed aan complimentjes over de wat dieper gravende “Achtergrond” van 2 weken geleden. Bedankt voor jullie vriendelijke en inhoudelijke feedback!


» Vervolg

Dat vraagt om en stimuleert tot een vervolg! Die gaat zeker komen hoor, ik heb ideeën genoeg, de eerstvolgende zal waarschijnlijk over alle genietingen en perikelen van het zaaien gaan met het oog op de komende periode waarin de hele cyclus van het opkweken weer kan starten. Na de Sinterklaas ga ik weer een avondje ploeteren.

 

» Aardperen, Zonnewortels en andere knolligheden

Als bij ons de cyclus weer begint van binnenkomende oogsten brengt dat altijd weer opwinding en (prettige) spanning met zich mee! Hoe zijn de oogsten bij mijn kwekers? Kan ik alles weer compleet krijgen? Als ergens een misoogst is, kan ik het dan elders te pakken krijgen? Met 290 verschillende kwekers heb ik relaties genoeg maar toch... ons sortiment kent genoeg unieke soorten, die we maar bij 1 bron kunnen halen. Gelukkig is de Aardperen- en Zonnewortel-oogst bijzonder goed gelukt. Het aantal rassen neemt toe en er zijn voor de komende jaren nog meer op komst!

Bestel ze gerust, want ze mogen meteen de grond in!

Naast Aardperen en Zonnewortels (het gladde “zusje” van de Aardpeer) kunnen ook de Italiaanse Wilde Uitjes en Daslook de grond in.


Pakket Winterknollen

Zoals jullie van me gewend zijn, maak ik weer een pakket, waarin je al deze soorten vindt. Laten we dit het “Pakket Winterknollen” noemen:

 • 2x1 kg Aardperen in verschillende (zeer smaakvolle) rassen, t.w.v. € 13,00
 • 3x5 knollen Zonnewortel, uiteraard ook in 3 toprassen, t.w.v. € 11,70
 • 25 Italiaanse Wilde Uitjes ‘Lampascioni’, t.w.v. € 4,90
 • 5 knolletjes Daslook, t.w.v. € 2,90

De totale waarde is € 32,50. Ik ga niet stunten, maar een afgeronde prijs van € 25,00 is netjes nietwaar?

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

 

» Allium op het podium

Wat een veelzijdig geslacht is dit! Prachtige siersoorten, die nu allemaal de grond in kunnen, maar natuurlijk vooral al die lekker eetbare soorten zoals Knoflook, de meerjarige Utrechtse Uitjes, Herfstuitjes, Oerprei, ook meerjarige Egyptische Uitjes en verwilderende Slangenlook. Zolang de bolletjes stevig aanvoelen kan je ze planten, vaak lukt dat zelfs in januari-februari nog!

 

Pakket Lekkere Look

Ik stel een scherp geprijsde collectie samen om je over te halen hier nog wat van aan te planten!
Laat ik deze verzameling de naam “Lekkere Look” meegeven:

 • 15 bollen Knoflook, t.w.v. € 15,00
 • 20 bolletjes Utrechtse Uitjes, t.w.v. € 9,90
 • 500 gram Herfstuitjes Radar, t.w.v. € 2,50
 • 400 gram Oerprei, t.w.v. € 7,90
 • 20 bolletjes Egyptische Uitjes, t.w.v. € 2,90
 • 20 bolletjes Slangenlook, t.w.v. € 3,90

Totale waarde € 42,10 Voordelige Collectieprijs € 29,90

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen


» Pootaardappels

De aardappels “druppelen” nu ook binnen. Sommige kwekers zijn nog aan het drogen en schonen. De laatste kwaliteitscontrole er overheen en hup: naar Vreeken! We kunnen bijna alle rassen krijgen, de oogst was wisselend, maar o.h.a. tamelijk goed. Het biologisch telen van de piepers was wel een uitdaging en heeft veel opbrengstkilo’s gekost. Half januari hopen we compleet te zijn, in de tussentijd zal ik op mijn homepage het tot dan toe aanwezige sortiment aangeven. Voor degenen, die langs willen komen is dat wel handig lijkt me. Pootaardappels bewaar je op een koude, vorstvrije en geventileerde plaats. Als ze gaan uitlopen, kan je ze beter licht gaan zetten om de scheutjes compact te houden. Voor nood kan een kleine hoeveelheid wel onderin de koelkast, af en toe controleren op lekwater en condens.

 

» Nog enkele neusjes van de zalm!

We hebben nog wat interessante planten kunnen verzamelen, die een ander baasje zoeken om te overwinteren. Enkele pakketten kunnen we nog maken en dan is de tuin geruimd. Wees er snel bij, dan doen wij ons best om een mooi verrassingspakket te maken!

We verzamelen planten t.w.v. € 50,00 en bieden deze aan voor € 25,00.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» Bloembollen Memo

Tot eind december kan je nog bollen planten, mits deze (zoals bij ons) koel bewaard zijn. De spoeling wordt al wat dunner, maar we hebben nog voorraad! Leuk als cadeau in de komende feestmaand?

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

 

» GrowCamp bezitters opgelet!

De degelijke groeitenten GrowCamp hebben definitief het hart gestolen van veel moestuinliefhebbers. De hele afgelopen winter konden we doorzaaien en dooroogsten, wie weet komt er weer zo’n groeizame winter aan...! Ik wil ruimte maken in ons magazijn en daarom gaan we de voorradige GrowCamps (met jullie hulp) wat uitdunnen. Er zijn enkele Basis Kweektenten 50, Muurtenten Laag en Hoog. Deze bieden we aan tegen een korting van ongeveer 20%, de aanbiedingsprijs vind je al op de site. Heb je al een Basis Kweektent 50? Je kunt deze nu voordelig verlengen met de uitbreiding waardoor de lengte verdubbelt.

Deze uitbreidingen hebben we nog vrij veel op voorraad en we bieden ze eenmalig aan voor € 175,00 (i.p.v. € 255,00). De aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.

Klik hier voor meer informatie of om te bestelen

 

» Eindpraatje

Voor december staat veel nieuws op stapel:

 • Onze spectaculair vernieuwde site gaat definitief online
 • Een enorme uitbreiding van ons zadensortiment zit eraan te komen, wordt lid van mijn Facebook om goed op de hoogte te blijven
 • Een goede Nieuwsbrief (om dit voorgaande o.a. aan te kondigen)
 • En uiteraard een verse Achtergrond, zoals hierboven al genoemd.

Zo zorg ik ervoor, dat we als bedrijf fris blijven en... dat ik het zelf beredruk heb! Toch blijft er gelukkig in de komende weken nog tijd over voor genietingen: uitvoeringen in ons vernieuwde theater Kunstmin, lekker eten bij de Held van de Smaak in Limburg: Jean Thoma, eigenaar en chef-kok van Boerderijrestaurant ‘Aan Sjuuteeänjd’ in Schinnen, koken met Slow Food in Delft en hopelijk lange wandelingen met mijn vrouw om onze conditie op peil te houden en de constant oprukkende vetrollen te bedwingen.

 

Tot slot

Vond je in deze Nieuwsflits leuke cadeau-ideeën maar zoek je naar meer, kijk dan weer even naar de vorige Nieuwsflits, want alle aanbiedingen van die flits zijn nog heel december geldig!

Tot spoedig
Ton Vreeken, eind november 2014


 
facebook