Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 14

Dagelijks tuingenot

Lopen jullie ook vol trots door je tuin of over je dakterras?


» Prima zomertje

Vooral nu regen en zon elkaar afwisselen zit de groei er goed in. Mijn (grote!) dakterras ziet er fantastisch uit! Het enige thuisverlangen tijdens mijn vakantie werd gedreven door nieuwsgierigheid over hoe de planten er uit zouden zien. In een van de volgende Nieuwsbrieven doe ik uitgebreid verslag.

 

» Augustus en september: planttijd voor aardbeien!

Onze aardbeien maken nu volop uitlopers en zijn ijverig aan het wortelen in de potjes. Ze kunnen de komende periode de grond in, onze kwekers gaan binnenkort leveren. In deze Nieuwsflits vind je de eerste aankondiging van interessante pakketaanbiedingen. Uiteraard kan je ze ook per ras bestellen, wat overigens al volop gedaan is. We gaan dan ook eerst de lopende orders uitvoeren, dat spreekt voor zich.


1) Pakket “Moderne Aardbeien”

Bestaat uit 4x10 planten in 4 verschillende oogsttypen: vroeg, midden, laat en doordragend. Deze 40 planten (onze keus) kosten normaal € 60,00. Het pakket bied ik aan voor € 29,00.

Bestel hier

 

2) Pakket “Historische Aardbeien”

Bestaat uit 20 planten in minstens 5 verschillende oude rassen (onze keus), hier kunnen we (vanwege de kleinschaligheid) niet te veel mee "stunten", normaal kosten ze € 38,00 we bieden ook dit pakket aan voor € 29,00.

Bestel hier

 

3) Pakket “Zwart & Wit & Klim”

Bestaat uit 3 bijzondere aardbeien, waar we extra trots op zijn:
10 planten Zwarte Aardbeien 'Hansa' of 'Schwarzer Ananas'
     de donkerst rode die we kennen
10 planten Witte Ananasaardbeien 'White Temptation'
     wit met rode stippen
10 planten Klimaardbeien 'Mount Everest'
     extra sterke uitlopers, die je op kan binden

Dit pakket heeft een verkoopwaarde van € 45,00.
Ons aanbod is wederom voor € 29,00

Bestel hier

 

4) Pakket “De Complete Aardbeien-Groeizak”

De traditionele aardbeienpot in een slim nieuw jasje!
Klik voor meer info hier. We maken een leuk pakket van 6 doordragende aardbeien + deze Groeizak.
Verkoopwaarde € 19,00.

De pakketprijs (leuk als kado!) is € 15,00

Bestel hier

 

» Werk aan de winkel

“Het is zeker nu eindelijk rustig bij jullie” hoor ik bezoekende klanten soms zeggen. Dat is (gelukkig) ten dele waar. De helft van mijn medewerkers is op vakantie. Maar voor de rest zijn we al vanaf juni bezig met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Je vindt dan ook de zaadrekken goed gevuld als je langskomt. Het is slim om in deze periode alvast je zaden te bestellen voor 2015, nu hebben we nog de tijd om snel te leveren en je bent voorin de rij!

Er zijn nog aardig wat “snelle jongens” te zaaien hoor, klik hier voor een overzichtje. Zoals je ziet zijn er veel bladgroenten, die je nog laat zaaien kan. Heb je nog geen plek in de tuin? Daar hebben we een slimme oplossing voor: de “Rauwkost-Groeizak”. Dat daagt mij weer uit tot het samenstellen van een pakket...


5) Pakket “Nazomer-Zaai”

1 Rauwkost-Groeizak
1 pakje Veldsla
100 g Spinazie (ook lekker als rauwkost!)
1 pakje Raapsteeltjes
1 pakje Cichorei of Snij-andijvie
1 pakje Snijbiet (voor jonge oogst)

Samen heeft dit pakketje een waarde van € 18,50. Ik doe een kwart van de prijs af zodat de prijs op € 13,90 komt.

Bestel hier

 

» Voorzetje van de september-opruiming

In september doen we uiteraard weer de jaarlijkse tuinopruiming. Om je iets meer genot te gunnen van de planten, geef ik een voorzet van 3 soorten, waar we nog redelijk veel voorraad van hebben. Zo helpen we elkaar weer nietwaar?


6) Pakket “Tuinopruiming Voorzetje”

3 planten Peper
Jaarlijkse krijgen we duizenden zeldzame en bekendere pepersoorten als plant. Ze groeien zowel in (grote) potten als in de tuin of kas. De planten gaan meestal gewoon door met vruchtdragen als je ze in oktober binnen zet op een lichte plaats in de vensterbank.

2 planten Crosne (of als ze op zijn een ander knolgewasje)
Crosne is meerjarig en voorziet je elk jaar van een paar heerlijke maaltjes knapperige, naar noot smakende knolletjes.

3 planten Munt
Munt is helemaal “hot”. Iedereen zet thee van verse munt, het verveelt nooit! We bieden 3 planten aan uit ons ruime sortiment muntsoorten. Wist je dat we de beheerder zijn van 1 van de grootste muntcollecties van Nederland?

Dit pakketje heeft een waarde van € 20,00 en mag bij ons weg voor € 12,50

Bestel hier

 

» Tenslotte: vakantieverhalen en andere plannen

Onze vakantie is fantastisch geweest. We hebben met ons zuinige autootje (en deels met openbaar vervoer) in totaal 9 hoofdsteden bezocht. Verkenning te voet en op de fiets: beetje cultuur, beetje tuinen, beetje shoppen en vooral veel (mooie) gebouwen! Voor de rest hebben we heerlijk gelezen, mijn boek over Cornelis en Johan de Witt (het eerste stadhouderloze tijdperk) was bijzonder boeiend. Klik hier voor meer informatie over het boek. Verder ben ik bijna klaar met het boek “Hamburgers in het Paradijs”. In dit bijzonder aan te bevelen boek over voeding was ik vorig jaar al begonnen, maar het was nog niet uit… Klik hier voor meer info. Ik heb veel mooie bloembakvariaties gezien in al die steden. Berlijn viel overigens op door de slecht verzorgde plantsoenen en bloembakken. Een bespreking van die prachtige combinaties zal ik in één van de volgende Nieuwsbrieven doen. Verder zal ik zeker mijn belofte waarmaken om (in plaats van de lezingen, die ik tot nu toe gaf) een voorlichtende reeks te gaan maken. Geef maar op, waar je graag meer over wilt weten!

Tot een volgend bericht!
Ton Vreeken, begin augustus 2014

 

 
facebook