Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 13

Thuisblijvers en thuiskomers...

... genieten nu met volle teugen van de tuin! Mail ons je belevenissen en stuur foto’s: ik ben er dol op.


» Droog enzo

Op veel plaatsen is het vrij droog gebleven, vooral West-Nederland kan wel een druppie gebruiken. Veel sproeien (zolang het mag) en (een geluk bij een ongeluk) minder veel last van onkruid en slakken.


» We zijn gewoon open!

In mijn verhalen over vakantie vergat ik te vermelden dat ons bedrijf gewoon open is. Mijn team van 20 mensen houdt de boel draaiend. Ze zijn blij om even van die kritische lastpost af te zijn... Hele moeilijke teeltvragen moeten even wachten, maar onderschat mijn mensen niet!


» Onze plantenverkoop

Nog nooit hebben we zoveel planten verkocht als dit jaar. Mijn kwekers konden het bijna niet aangesleept krijgen. Voor volgend jaar zetten ze grotere teelten op, elk jaar weer beter en meer, waar stopt het? En dan te weten, dat ik totaal niet de aspiratie heb om een groot bedrijf te zijn. Zoals al eerder aangekondigd krijgen we in augustus onze 2e lichting aardbeien binnen, na mijn vakantie start ik dat op. In september komt weer de jaarlijkse tuinopruiming.


» Alvast een lekkermakertje: ‘Het Vakantiepakket’

We zijn momenteel volop planten aan het verpotten, bemesten en ordenen. Leuk dus om gewoon langs te komen. Als lekkermakertje stelde ik op mijn laatste werkdag een aantrekkelijk pakket samen:


1) 1 plant Chayote, Citroenaardappel of ChouChou

We hebben de planten in grote potten aan de groei gebracht, dat belooft een flinke oogst aan deze bijzondere klimmer!

Klik hier voor meer info

 

2) 1 plant Gibosha-scheuten

Een ontdekking voor veel tuinbezitters: Hosta’s zijn eetbaar en wij verkopen de lekkerste!

Klik hier voor meer info

 

3) 4 planten Zoete Aardappel

Dit jaar breekt dit knolgewas helemaal door. Veel mensen ontdekken de goede smaak en wagen het om ze te gaan telen. We verkopen veel rassen, die mooi en/of productief zijn. Voor dit pakket maken we een mix uit ons aanbod.

Klik hier voor meer info

 

4) 1 zakje Europese Zeekraal

Nee, je hoeft niet aan zee te zitten en je hoeft zelfs geen brakke grond te hebben om dit heerlijke, knapperige plantje te telen. In een pot of bakje groeien ze ook prima en in de winter eventueel op de vensterbank! Dit jaar kunnen we ze voor het eerst aanbieden en ik hoor al succesvolle verhalen van klanten.

Klik hier voor meer info

 

Bestellen

Dit pakket van 4 interessante soorten heeft een waarde van ongeveer € 41,50 (inclusief kosten).
Mijn vakantie-aanbod is € 29,00 portovrij!

Klik hier om het 'Het Vakantiepakket' te bestellen


» Wat kan ik nog zaaien in augustus?

Een terugkerende vraag van klanten na het rooien van bijvoorbeeld de aardappels: wat kan er nog in? In juli kan nog best veel, maar vanaf augustus moet je snellere- of koubestendige soorten kiezen. Klik hier voor enkele ideeën

Tot over 5 weken
We ontmoeten elkaar digitaal weer in augustus, ik hoop in goede gezondheid en vol nieuwe inspiratie.

Ton Vreeken, begin juli 2014


 
facebook