Vreekens Zaden
 
Nieuwsflits nr. 12

Eureka!

Wie wat bewaart, die heeft wat...


» Ongewild

Bij het opruimen van de koelcel stuitten we op een paar partijen prachtige Oca- en Ullucoknolletjes. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, want we waanden ze al zo goed als uitverkocht. We hebben ze (vol geloof) toch maar verpakt in de hoop dat de nu volgende aanbieding jullie nog net vóór de zomer tot een aankoop zal verleiden!


» Pakket “Zomerlust”

Als het ‘beesie’ maar een ‘naampie’ heeft, zeggen we in Dordrecht. Mag ik dit aantrekkelijke pakket even aan je voorstellen? 1. ± 20 knolletjes Oca (Klaverzuringknol)
  Heerlijke tamelijk gladde knolletjes uit de Andes, verschillende rassen beschikbaar, fris en zoetzuur van smaak. Ze zijn zowel rauw door salades als gekookt, in de roerbakpan of gefrituurd te verwerken en eten. Jonge scheutjes en blaadjes van de oca zijn sierlijk en lekker pittig in salades!
 2. ± 20 knolletjes Ulluco (Papa Lisa) In Zuid Amerika is dit na de aardappel het belangrijkste knolgewas. De knolletjes behouden hun knapperige textuur na het (kort) koken. Voor bakken of frituren zijn de knolletjes ongeschikt vanwege het hoge vochtgehalte. Het blad is eetbaar als spinazie! De planten kruipen of klimmen met rankjes en zijn niet winterhard. De oogst is laat in het najaar, enige bescherming met bijvoorbeeld vliesdoek helpt bij de knolzetting, vooral als september en oktober koud en guur zijn.
 3. Om het pakket wat ‘op te leuken’ voeg ik er 5 zakjes bladgroenten aan toe, die de komende tijd nog gezaaid kunnen worden:
  a) Veldsla,
  b) Nieuw-Zeelandse Spinazie (Maarten ‘t Hart is er gek op!)
  c) Rammenas Ronde Zwarte Winter,
  d) Winterandijvie en
  e) Rucola.

Dit pakket heeft een waarde van ± € 35,00.
Ik bied het aan zonder porto- of andere kosten voor de prijs van € 19,90

Klik hier om Pakket “Zomerlust” te bestellen

PS. Het aanbod “portovrij” geldt niet als er producten bij worden besteld, die een doosje behoeven. Deze knolletjes + zaden passen namelijk in een envelopdoosje.

Nu echt voor het laatst: tot in augustus!
Ton Vreeken, eind juni 2014


 
facebook