Nog middenin de drukte...
Een beetje tobberig maar vastbesloten de eindstreep te halen zijn we nog hard bezig met de orders en naleveringen, (nog een paar duizend te gaan, dat wordt wel juni...) Toch even een korte babbel en wat uitverkoop AANBIEDINGEN.

De natuur kwam de zaadhandelaar te hulp!
Door allerlei oorzaken, die ik in een volgende nieuwsbrief (in juni) zal uitleggen hebben we niet iedereen op tijd (althans voor seizoen 2010) kunnen leveren.
Het valt niet mee om maar te blijven groeien (ook als je dat helemaal niet wilt) en dan ook nog een seizoensbedrijf te zijn. Gelukkig lopen er weer een aantal sollicitaties, ontstaan er vruchtbare verbeterplannen en heb ik zelfs al weer een paar goede mensen in mijn vaste team mogen begroeten om 2011 met goede moed te zien naderen. Ik was overigens wel blij met het late seizoen, het koude weer heeft veel vroege zaaiers afgeschrikt en ik zie al weer herhaalorders komen van "gokkers" die bevroren tomaten, pompoenen en aardappels komen herstellen. Ik blijf verre van leedvermaak, maar de "kalender-teler" moet het nu wel terecht afleggen tegen de "gevoels-teler", die wacht op het gunstige weer.

UITVERKOOP
Even ter zake, voordat het niet meer nodig is: we hebben uiteraard weer wat restjes weg te werken. Reageer snel want meestal zijn we in een paar dagen “los”. De uitverkooporders worden door het winkelteam verwerkt, dus dat gaat niet ten koste van de nog lopende orders, wees daar niet bang voor!

1) Pootaardappels
Tot eind mei kunnen ze de grond in, de oogst is uiteraard later dan een primeurjager zou willen, maar na 2-3 maanden groei is er een heerlijke oogst te delven! Voor een aantrekkelijke aanbieding zie ons “Eindejaarspakket”.

2) Zomerbloeiende bollen en knollen
Wie in mei of begin juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten. We kunnen ze zelf terugplanten, maar we laten liever onze klanten profiteren van 50% einde seizoenskorting. Kies voor allerlei prijsklassen uit onze pakketten “Vol met Bollen”.

3) Eetbare bollen en knollen
Jullie weten het vast wel: oca, crosne, mashua, (Franse) sjalotten, (Biologische)
plantuitjes, Egyptische Uitjes, Chinese Yam... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten. Rond deze tijd worden ze door ons opgepot om de verkooptijd te verlengen. Voor die tijd geef ik een rondje voordeel weg: een mooi en gevarieerd pakket (ik stop er ook wat truffelaardappeltjes bij) ter waarde van
€ 30,00 bied ik aan voor € 15,00 Sla je slag!

4) Aspergeplanten, het kan nog tot eind juni...
We hebben nog een restvoorraad aspergeplanten in de koelcel liggen. Deze zijn op deze manier goed bewaard en van uitstekende kwaliteit, ik bied ze aan als pakket van 20 voor de prijs van 10.

Aspergeplanten ‘‘Grolim’
Een oogstzeker en ziektebestendig ras asperges, geschikt voor groene en witte teelt. Plantafstand 160x35 cm. We leveren de zwaarste kwaliteit: 70 g per plant en zwaarder in A kwaliteit.
880015.1  Normaal 10 planten, nu 20 planten € 8,90 bestel 
Nog middenin de drukte...
Een beetje tobberig maar vastbesloten de eindstreep te halen zijn we nog hard bezig met de orders en naleveringen, (nog een paar duizend te gaan, dat wordt wel juni...)

De natuur kwam de zaadhandelaar te hulp!
Door allerlei oorzaken, die ik in een volgende nieuwsbrief (in juni) zal uitleggen hebben we niet iedereen op tijd (althans voor seizoen 2010) kunnen leveren.

UITVERKOOP
Even ter zake, voordat het niet meer nodig is: we hebben uiteraard weer wat restjes weg te werken.

1) Pootaardappels
Tot eind mei kunnen ze de grond in, de oogst is uiteraard later dan een primeurjager zou willen, maar na 2-3 maanden groei is er een heerlijke oogst te delven!

2) Zomerbloeiende bollen en knollen
Wie in mei of begin juni nog deze bollen, knollen of wortelstokken plant kan in de nazomer van de bloei genieten.

3) Eetbare bollen en knollen
Jullie weten het vast wel: oca, crosne, mashua, (Franse) sjalotten, (Biologische) plantuitjes, Egyptische Uitjes, Chinese Yam... allemaal gemakkelijk te telen bol- en knolgroenten.

4) Aspergeplanten, het kan nog tot eind juni...
We hebben nog een restvoorraad aspergeplanten in de koelcel liggen.