Vreeken´s Zaden
 

Een herfst om te tuinieren!

We hebben geluk met z’n allen: het blijft fraai weer… Genieten van de afrijping, laatste bloeiers en herfstkleuren aan bomen en struiken. Die vochtige (rijp)ochtenden en actieve spinnen: wat hebben we toch een heerlijk land!

» Veel verhalen

Ik heb veel te vertellen en we gaan weer mooie aanbiedingen maken, maar daarvoor moeten jullie nog 1 week wachten. Na de afgelopen week (bezoek van 3 TV-teams, een bruiloft en een lezing) komt het er niet van. In deze Nieuwsflits presenteer ik 1 aanbieding van planten, die òff net binnen zijn òf volgende week binnen komen: heet van de naald!

 

» Plantaardige Verrassingen

Laat me de volgende planten kort presenteren en let tot slot op de mooie collectieprijs!


1) Rabarberplanten

Ken je ons mooie sortiment toprassen al? Regelmatig lukt het ons om de collectie uit te breiden met oude of nieuwe rassen. Daarin onderscheiden we ons van veel andere aanbieders, die (als ze al interesse in de verschillen hebben) de rabarberplanten anoniem aanbieden. Plant deze meerjarige zeer winterharde plant nu voor een eerste (bescheiden) oogst in 2014. We bieden in de collectie 5 planten van minstens 4 verschillende rassen aan.

Verkoopwaarde ± € 25,00 (meer info klik hier)

 

2) Daslook

De hit van de afgelopen jaren… Wat wil je ook: een subtiele uitjes- en knoflooksmaak, groeit vooral in de schaduw, is al vroeg in het jaar oogstbaar en bloeit fantastisch! Nu bieden we dubbele porties van 10 zeer gezonde knolletjes, die popelen om geplant te worden. Een winterharde, gemakkelijk verwilderende plant.

Verkoopwaarde € 5,80 (meer info klik hier)

 

3) Utrechtse Uitjes

Het uitje waar Prins Bernhard voor omreed… zeg maar: het meerjarige sjalotje. Nu planten is oogsten in juni. We leveren een portie van 10 bolletjes.

Verkoopwaarde € 5,80 (meer info klik hier)

 

4) Aloë

Eetbaar en smeerbaar met de allure van een levenselixer! Voldoende eigenschappen om deze plant ook in Nederland tot een “must” te maken. De collectie bevat 1 frisse, jonge plant.

Verkoopwaarde € 4,90 (meer info klik hier)

 

5) Russische Smeerwortel

Symphytum x uplandicum 'Bocking 14' is een beroemde smeerwortel. Bijzonder rijk aan proteïnen, het jonge blad is eetbaar. Beroemd is de plant bij biologische tuinders vanwege de verrijkende toevoeging aan compost, basis van rijke vloeibare mest (smeerwortel-thee) en rijke mulch. De collectie bevat 1 gezonde wortelstok voor jarenlang plezier van de fraaie en veelzijdige plant.

Verkoopwaarde € 3,90

 

Collectieprijs

De hierboven beschreven collectie noem ik “Herfst-Verrassingen” en heeft een verkoopwaarde van € 45,40.
Collectieprijs € 35,00

Klik hier om te bestellen

 
facebook
adding="0" cellspacing="0">

» Wat kan je nog zaaien?

Als deze prachtige septembermaand overgaat in een koelere herfst worden de kleuren in de tuin warmer, de spinnenwebben gaan glinsteren in de ochtendnevel, kortom oogsten en winterklaar maken. Is het dan echt afgelopen? Welnee, er kan nog genoeg gezaaid worden, sommige soorten kiemen al bij een paar graden boven nul! Een kasje of "platte bak" geeft nog meer mogelijkheden, maar in de vollegrond kan ook nog genoeg. Een overzicht vind je op mijn homepage, maar nu ook hier. De lijst is niet geheel compleet, ik ben bezig met een online zaaikalender van ons hele sortiment, maar dat is een grote meerjarenklus.

 

» Wormenbakken

Vorig jaar stond ik op het punt te starten met Wormenbakken: een leuke en natuurlijke manier om van je keukenafval mooie compost te maken. Compostwormen zijn gemakkelijk te houden, brengen je dichter bij de natuur en doen efficiënt hun nuttige werk. Door drukte kwam ik er niet aan toe. Na opvallend veel verzoeken van klanten werd ik steeds eraan herinnerd, dat een wormenbak er gewoon bij hoort in ons sortiment. Welaan… binnenkort krijgen we ze binnen, ik heb de keus gemaakt voor een stevige, goed bekend staande bak. Een voorproefje over het hoe en waarom vind je in de volgende links:

  1. Opzetten van een wormenbak
  2. Wormen en wormenbakken: een snelle introductie
  3. Wormen en wormenbakken: veelgestelde vragen
  4. Andere beesten in de wormenbak: kan het kwaad of niet?

» Aanbiedingen

Voorgaande verhalen en introducties hebben een vervolg in de aanbiedingen, die hierna volgen.

Deze aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.

HERFST: BOLLETJE & KNOLLETJE

Van de hierboven beschreven bolletjes en knolletjes bieden we een mooie collectie:

20 bolletjes Utrechtse Uitjes t.w.v. € 11,60
10 knolletjes Tajerblad t.w.v. € 6,90
50 bolletjes Lampascioni t.w.v. € 8,90
20 bolletjes Egyptische- of Boomuitje t.w.v. € 2,90

Hele collectie (t.w.v. € 30,30) € 25,00

Bestel hier

 

PAKKET: “AARDBEIEN ZWART & WIT & KLIM”

Bestaat uit 3 bijzondere aardbeien, waar we extra trots op zijn:

10 planten Zwarte Aardbeien ‘Hansa’ of ‘Schwarzer Ananas’
10 planten Witte Ananasaardbeien ‘White Temptation’ etc.
10 planten Klimaardbeien ‘Mount Everest’

Deze 30 planten bieden we exclusief aan, je kan ze niet apart op de site bestellen: op=op. Collectieprijs € 39,00

Bestel hier

 

PAKKET: “MODERNE AARDBEIEN”

Mijn kweker had nog wat voorraad, dus ik kan nog enkele klanten blijmaken:

Bestaat uit 4x10 planten in 4 verschillende oogsttypen: vroeg, midden, laat en doordragend.

Deze 40 planten (onze keus) kosten normaal € 45,00. Collectieprijs € 29,00

Bestel hier

 

PAKKET: “HISTORISCHE AARDBEIEN”

Omdat we nog steeds planten binnenkrijgen kunnen we dit pakket weer aanbieden:

Het pakket bestaat uit 20 planten in minstens 5 verschillende rassen (onze keus), hier kunnen we (vanwege de kleinschaligheid) niet te veel mee stunten.

Normaal kosten ze € 35,00. Collectieprijs € 29,00

Bestel hier

 

BOLLEN HELPEN BIJEN EN VLINDERS

Ik voorzie dat dit een echte topper wordt van onze bollenverkoop: goed bedacht, deskundig uitgewerkt en leuk verpakt (cadeau!) Vroeg vliegende bijen en vlinders vinden nog geen enorme verscheidenheid aan bloemen in het voorjaar. Samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en de Vlinderstichting zijn deze 2 bloembollenpakketten samengesteld om deze nuttige insecten van dienst te zijn. Neem een kijkje op mijn site.

Als warmmakertje voor het nog maar net gestarte bollenseizoen bied ik beide pakketten samen aan voor een iets scherpere prijs.

Collectie 2 pakketten € 17,50
Collectie 2×2 pakketten € 29,90

Bestel hier

 

 
www.vreeken.nl