Vreeken´s Zaden
 

Een herfst om te tuinieren!

We hebben geluk met z’n allen: het blijft fraai weer… Genieten van de afrijping, laatste bloeiers en herfstkleuren aan bomen en struiken. Die vochtige (rijp)ochtenden en actieve spinnen: wat hebben we toch een heerlijk land!

» Veel verhalen

Ik heb veel te vertellen en we gaan weer mooie aanbiedingen maken, maar daarvoor moeten jullie nog 1 week wachten. Na de afgelopen week (bezoek van 3 TV-teams, een bruiloft en een lezing) komt het er niet van. In deze Nieuwsflits presenteer ik 1 aanbieding van planten, die òff net binnen zijn òf volgende week binnen komen: heet van de naald!

 

» Plantaardige Verrassingen

Laat me de volgende planten kort presenteren en let tot slot op de mooie collectieprijs!


1) Rabarberplanten

Ken je ons mooie sortiment toprassen al? Regelmatig lukt het ons om de collectie uit te breiden met oude of nieuwe rassen. Daarin onderscheiden we ons van veel andere aanbieders, die (als ze al interesse in de verschillen hebben) de rabarberplanten anoniem aanbieden. Plant deze meerjarige zeer winterharde plant nu voor een eerste (bescheiden) oogst in 2014. We bieden in de collectie 5 planten van minstens 4 verschillende rassen aan.

Verkoopwaarde ± € 25,00 (meer info klik hier)

 

2) Daslook

De hit van de afgelopen jaren… Wat wil je ook: een subtiele uitjes- en knoflooksmaak, groeit vooral in de schaduw, is al vroeg in het jaar oogstbaar en bloeit fantastisch! Nu bieden we dubbele porties van 10 zeer gezonde knolletjes, die popelen om geplant te worden. Een winterharde, gemakkelijk verwilderende plant.

Verkoopwaarde € 5,80 (meer info klik hier)

 

3) Utrechtse Uitjes

Het uitje waar Prins Bernhard voor omreed… zeg maar: het meerjarige sjalotje. Nu planten is oogsten in juni. We leveren een portie van 10 bolletjes.

Verkoopwaarde € 5,80 (meer info klik hier)

 

4) Aloë

Eetbaar en smeerbaar met de allure van een levenselixer! Voldoende eigenschappen om deze plant ook in Nederland tot een “must” te maken. De collectie bevat 1 frisse, jonge plant.

Verkoopwaarde € 4,90 (meer info klik hier)

 

5) Russische Smeerwortel

Symphytum x uplandicum 'Bocking 14' is een beroemde smeerwortel. Bijzonder rijk aan proteïnen, het jonge blad is eetbaar. Beroemd is de plant bij biologische tuinders vanwege de verrijkende toevoeging aan compost, basis van rijke vloeibare mest (smeerwortel-thee) en rijke mulch. De collectie bevat 1 gezonde wortelstok voor jarenlang plezier van de fraaie en veelzijdige plant.

Verkoopwaarde € 3,90

 

Collectieprijs

De hierboven beschreven collectie noem ik “Herfst-Verrassingen” en heeft een verkoopwaarde van € 45,40.
Collectieprijs € 35,00

Klik hier om te bestellen

 
facebook