Vreeken´s Zaden
 

Beetje moe maar voldaan…

Ken je dat gevoel: maandenlang keihard werken en dan merken dat de missie weer volbracht is! Het was een enorme uitdaging om het sortiment compleet te krijgen, er zijn altijd misoogsten of te kleine oogsten te betreuren, maar we hebben toch weer duizenden tuinliefhebbers blij kunnen maken.

» Tevreden of ontevreden

Een 87 jaar oud bedrijf (ja, ja we zijn al oudjes!) wil uiteraard zoveel mogelijk klanten tevreden stellen. Met de toename van ons klantenbestand neemt helaas de kans op uitglijders toe merk ik. Gelukkig kan ik door een serieuze persoonlijke benadering veel misverstanden verhelderen, maar het blijft bijvoorbeeld lastig te snappen waarom we niet zo snel als bol.com kunnen leveren. Met onze vernieuwde site (inmiddels een langdurige bevalling) hopen we beter te kunnen laten zien welke producten meteen leverbaar zijn en welke sterk seizoensgebonden zijn. Met nog ruim 1000 onbeantwoorde e-mails (dat red ik niet meer voor mijn vakantie) zal ik elk mailtje dat jullie stuurden persoonlijk beantwoorden. Ik daag al mijn klanten uit om met een goed gevoel over ons bedrijf het nieuwe seizoen in te gaan: alles wat dat in de weg staat wil ik uit de weg ruimen, kom maar op met je opmerkingen.

 

» Geweldige groei in de tuin

Dit jaar bleef de noordenwind lang waaien, waardoor het eigenlijk niet mogelijk was om vroeg in de kas te zaaien. Het werd domweg ‘s nachts te koud. Veel klanten verkeken zich daarop en moesten (binnen) opnieuw zaaien. Na dit lastige voorjaar maakt de zomer veel goed: ik hoor goede berichten alom en krijg per e-mail trotse foto’s van oogstresultaten. De bonen konden dit jaar pas laat gezaaid worden, maar ze zijn nu met een inhaalslag bezig! Winterandijvie en boerenkool kan je nog zaaien, naast nog veel meer snelgroeiende bladgroenten. Eind juli is de laatste maand voor het zaaien van lage boontjes. In september komt op de site weer een lijstje van soorten die dan gezaaid kunnen worden.

Hier is alvast dat lijstje in pdf

 

» De Uitverkoop en Aanbiedingen

Hartelijk dank dat jullie massaal reageerden op de aanbiedingen van vorige maand. Zo blijft het voor mij mogelijk om al die mooie, zeldzame soortjes in te kopen: uiteindelijk komen we elk jaar weer "los"! Uiteraard maak ik voor de komende vakantiemaanden weer een paar leuke aanbiedingen, hier komen ze:

Pakket "Bol & Knol"

Dit pakket bestaat uit 8 succesvolle, deels winterharde groenten, die nooit in zaad worden aangeboden. We leveren een mix van ten minste 6 van deze 8 soorten:
1) De eetbare knolletjes Oca (Klaverzuring) en Ulluco uit de Andes zijn weer lekker aan het groeien, we hebben ze opgepot.
2) De Indianenaardappel (winterhard) staat borg voor verbaasd tuinplezier: een zeer fraaie klimmer, die mooie bloeit en uiteindelijk ook nog kleine eetbare knolletjes geeft.
3) Yakon is een wonderlijke knol, die niet voor niets Appelwortel heet: heerlijk sappige en zoete knollen, je weet niet wat je proeft!
4) Chinese Yam start je met hele kleine knolletjes, maar uiteindelijk vormt zich een prachtige en opmerkelijk winterharde klimplant, die vol komt met luchtknolletjes en aan de voet grote knollen vormt.
5) Kraailook, Moeslook en Berglook zijn wilde lookjes, die winterhard zijn en elk jaar verrassen door groeikracht en sierlijkheid.

We maken collecties ter waarde van € 40,00 en bieden deze aan tegen een "zomerprijs" van € 29,00

Klik hier om te bestellen

 

» Aanbieding "Smaak en Kleur"

Dit pakket bevat 6 interessante planten uit ons sortiment, we leveren een mix van minstens 5 van deze 6 soorten:
1) Zoete Aardappels doen het goed in ons klimaat en zien er ook nog leuk uit! Een leuk avontuur om ze te telen, aan het eind van het jaar liggen de "schatten" in de grond klaar om te worden gerooid!
2) Mierikswortel is een zeer sterke meerjarige plant waarvan de wortel een vervanger is van het specerij peper en ook vaak wordt gebruikt als pseudo-wasabi.
3) Wasabi, de echte Japanse dus! Een plant, die van veel (zich verversend) vocht houdt, de teelt van de wortel is niet eenvoudig maar ook het blad is ook lekker pittig!
4) Oesterblad is een hit bij veel restaurants en mag in geen enkele eetbare tuin ontbreken. De plant is winterhard en fraai van uiterlijk. Het blad wordt rauw gegeten en heeft werkelijk een oestersmaak!
5) Zoethout is de basis voor de fabricage van drop. Maar ook als smaakmaker bij thee is zoethout enorm in opkomst. Wat niet veel mensen weten is, dat het een meerjarige plant is, die gewoon in onze tuinen groeit. Je oogst de wortels als de plant enkele jaren oud is.
6) Canna of Indisch Bloemriet is niet eetbaar, maar vormt elk jaar weer een exotisch sierlijke plant in een flinke pot. Wij laten de planten telen vanwege de grote populariteit en kiezen uit onze ruime sortering een gezonde plant uit. Één van deze soorten (om een idee te krijgen) vind je hier afgebeeld.

Een collectie bestaat uit minstens 6 planten in 5 soorten ter waarde van € 35,00 voor het sympathieke aanbod van € 25,00

Klik hier om te bestellen

 

» Te veel zon kan ook!

Echt genieten is het, als de zon ons weldadig verwarmt… Echter oververhitting of verbranding van planten, zeker in een kasje liggen op de loer. Simpel en effectief is de werking van Temperzon. Ook het bekleden met Acryldoek langs de wanden of aan het plafond van een kasje werkt verkoelend en schermend. Klik hier om te bestellen


» In mijn vakantie komen 3 artikelgroepen binnen

In de loop van juli krijgen we een groot sortiment aardbeien binnen. Het sortiment bevat moderne- en historische rassen, zorg dat je zeer binnenkort je order plaatst. Om je te helpen stel ik een aantrekkelijk sortiment samen.

Pakket "Moderne Aardbeien"

Bestaat uit 4x10 planten in 4 verschillende oogsttypen: vroeg, midden, laat en doordragend. Deze 40 planten (onze keus) kosten normaal € 45,00. Voor vroege bestellers bied ik ze aan voor € 29,00. Bestel hier

Pakket "Historische Aardbeien"

Bestaat uit 20 planten in minstens 5 verschillende rassen (onze keus), hier kunnen we (vanwege de kleinschaligheid) niet te veel mee "stunten", normaal kosten ze € 38,00 we bieden ook dit pakket aan voor € 29,00. Bestel hier

Deze aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.

 


Herfstbloeiende bollen

Een jaarlijks "feestje" is het binnenkomen van de herfstbloeiende bollen: herfsttijloos, krokussen (waaronder de echte saffraankrokus) en ternbergia. Bestel ze op tijd, het seizoen van deze bijzondere herfstbloeiers is snel voorbij.

Klik hier voor alle herfstbloeiende bollen

 


Voorjaarsbloeiende bollen

Als derde groep druppelen vanaf eind juli de voorjaarsbloeiende bollen (vooral tulpen) ons bedrijf binnen. Voor wie laat met vakantie gaan hebben we al jaar en dag een pakket beschikbaar dat "de Vroege Rooi" heet. Misschien een idee om mee te nemen naar je vakantievrienden in het buitenland?

Klik hier om te bestellen

Klik hier voor alle voorjaarsbloeiende bollen

 


» Groentekist

 

We merken al enkele jaren, dat de drang om in je directe omgeving iets eetbaars te kunnen oogsten groot is! Van jong tot oud en zelf op de kleinste plekjes ontdekken mensen hoe leuk het is (en hoe betrekkelijk gemakkelijk) om verse groenten te kweken. Een fraai hulpmiddel is daarbij de groentekist, die dit voorjaar aan ons sortiment werd toegevoegd. Leuk om cadeau te geven of om zelf mee te experimenteren. De kist is meteen de kweekbak en bevat verder zaden, biologische potgrond en een duidelijk teeltaanwijzing en is gemaakt in Nederland op een sociale werkplaats van onbehandeld FSC-hout.

Deze mooie kist mag in de zomer in de aanbieding van € 24,50 voor € 19,90

Klik hier om te bestellen


» VegTrug Small

 

De hit van de laatste 2 jaar is de slim gevormde kweektrog genaamd "VegTrug". Het behoeft haast geen nadere introductie als je de beschrijving op onze site leest.

De eigen website van VegTrug geeft ook duidelijke informatie. De handige maat van 100x76x80 cm (lxbxh) kochten we in een extra aantal aan om ze voor een scherpe prijs aan te bieden:

 

Normaal € 129,00 nu voor € 109,00
(we zijn het goedkoopst van het hele internet!)

Klik hier om te bestellen


» Uitgelicht: Plantensteunen met body!

 

Na de eerste zomerstorm (je weet wel zo'n donderbui na een warme periode) kom je tot de ontdekking: vergeten plantensteunen aan te brengen… Na veel jaren ervaring vinden we dat simpel en stevig het wint van al die ingewikkelde opbindsystemen.

Onze Deense plantensteunen zijn als enige zeer stevig vanwege de extra draaddikte: 6 mm! Van harte aanbevolen dus.

Klik hier om te bestellen


» Zomerkoopje Zaai- en Stekplaten

 

De meeste verkocht "meenemer" in het voorjaar (we verkopen ze pallets vol) zijn de zaai- en stekplaten. Om wat ruimte te maken geef ik even een zwengel aan de prijs, wie wil toehappen: sla alvast in voor het prachtige groeiseizoen 2014!

De aanbieding

Bestaat uit 45 stuks uit het volgende sortiment:
1) 15 platen met 160 potten, klik hier voor meer info
2) 15 platen met 51 potten, klik hier voor meer info
3) 15 platen met 28 potten, klik hier voor meer info

Totale waarde € 59,25 nu voor € 45,00

Klik hier om te bestellen


» Nog enkele porties aspergeplanten

 

Reageer niet allemaal, want er zijn nog maar enkele tientallen aspergeklauwen beschikbaar. Maximaal 10 planten per klant! De plantenwortels (zgn. klauwen) zijn in goede conditie gehouden in onze koelcel. Na het uitplanten zullen ze meteen gaan groeien.

10 planten van het ras 'Grolim', normaal € 8,90 nu voor € 5,90

Klik hier om te bestellen


 
www.vreeken.nl