Een kort nieuwsberichtje vanuit een door topdrukte verwend zaadbedrijf...

Bijbenen
Allereerst natuurlijk hartelijk bedankt voor de orders, die ik tot nu toe van jullie ontving. Het is me het jaartje wel weer... tegenslagjes van late leveringen door kwekers omdat zij de vraag ook maar net kunnen bijbenen.
Het lijkt wel of zaden het goud gaan overtreffen! Ik vraag jullie om alleen in dringende gevallen te informeren naar je bestelling: we zijn er echt hard mee bezig en als ik elke dag alle mailtjes moet bijbenen gaat dat weer van de "productietijd" af! De telefoon staat het grootste deel van de dag uit, om iedereen te kunnen mobiliseren.

Beste site?
Inmiddels is onze website genomineerd voor beste tuinsite van Nederland. Het leek me niet eerlijk om dat in een Nieuwsbrief te vermelden, stemmen trekken heeft iets leugenachtigs of trekt op zijn minst de verhoudingen wat scheef... dat zien we volop in de politiek nietwaar?

Ik ben benieuwd naar de uitslag. Als we het niet gehaald hebben overweeg ik bij een volgende nominatie om jullie hulp in te roepen. Hoe zwak is de mens...

Smultuin.
Er is een nieuw en informatief, digitaal blad uit: “Smultuin” onder redactie van Claudia Reina. Hoe je lid wordt van dit leuke initiatief vind je op www.smultuin.nl

We hebben alvast een voorproefje in de vorm van een proefeditie, klik hier. De bedoeling is dat dit blad 1x per maand in je mailbox komt en geheel gevuld gaat worden met de laatste nieuwtjes, tips en verhalen over het telen en klaarmaken van eetbare planten (blad, vruchten en wortels). AANBEVOLEN!

EKO
Het was een hele klus, maar nu een feit: Vreeken’s Zaden is geheel SKAL gecertificeerd, zodat we niet alleen door-anderen-verpakte EKO-zaden kunnen verkopen, maar nu ook zelf alle beschikbare rassen kunnen zoeken voor een mooi sortiment betaalbare, biologische zaden.

Het was even zwoegen middenin het drukke seizoen, maar we beginnen nu al met een flinke uitbreiding van de biologische zaden. Ze zijn nog niet allemaal verpakt, maar we zijn er hard mee bezig. Zoek op “Eco geteelde zaden” (met een “c”) om het hele sortiment te zien. Verder kopen we zaden bij veel biologische kwekers, die geen certificaat hebben of die buiten Europa gevestigd zijn. Deze groep zaden hebben we omgedoopt tot “Oké Seeds” en kunnen onder die naam worden opgeroepen in mijn site. Een deel van onze biologische zaden gaan ook verkocht worden door onze gewaardeerde collega De Wiltfang.

Maarten
Een ongevraagde (en humoristische) aanbeveling las ik in het NRC van de hand van Maarten ‘t Hart.

Normaal maak ik me niet zo druk om “bekende” mensen in mijn winkel, voor mij is iedereen gelijk, maar zo’n spontane reclame is altijd welkom:
bedankt Maarten!

Nieuwtjes...
De nieuwe site is bijna online, nog even de laatste testjes en proefdraaien. Mensen, je beseft maar half hoeveel werk dat is: hulde aan mijn neven Guido en Daniël Vreeken van Exedo. Het zijn digitale wonderboys! Wat wil je ook met zo’n achternaam...

Klik voor onze nieuwe producten op de site “nieuwe introducties voor 2010" voor het gemak is hier even een link. Eind 2009 heb ik natuurlijk ook nog veel nieuws toegevoegd, dat vind je onder deze knop.

Kort privé praatje
Moeilijke maanden voor mij: mijn vrouw zit voor 3 maanden in het buitenland voor een afstudeeronderzoek. (Ja, ja, na 25 jaar actieve hulpverlening doet ze “even” een switch naar een universitaire studie, petje af!)

Ik hoop haar op 1 april weer in de armen te sluiten. Mijn oudste dochter zit voor 8 maanden in Zuid-Amerika en heeft net een trip naar de Zuidpool achter de rug. Ik houd hier (met mijn ziel onder de armen) de economie draaiende... gelukkig heb ik nog 1 dochter, 2 zonen en een schoondochter die me af en toe komen opbeuren! Ach, jullie hoeven geen medelijden te hebben hoor, in deze drukke tijd staat ons huwelijk altijd al op halve kracht. Dat halen we in de “rustige tijd” (wanneer is die tegenwoordig nog in mijn bedrijf?) weer in.

Tot een volgende (in wat minder haast geschreven) Nieuwsbrief!


 
Bijbenen
Allereerst natuurlijk hartelijk bedankt voor de orders, die ik tot nu toe van jullie ontving.

Beste site?
Inmiddels is onze website genomineerd voor beste tuinsite van Nederland.

Smultuin
Er is een nieuw en informatief, digitaal blad uit: “Smultuin” onder redactie van Claudia Reina.

EKO
Het was een hele klus, maar nu een feit: Vreeken’s Zaden is geheel SKAL gecertificeerd.

Maarten
Een ongevraagde (en humoristische) aanbeveling las ik in het NRC van de hand van Maarten ‘t Hart.

Nieuwtjes...
De nieuwe site is bijna online, nog even de laatste testjes en proefdraaien.

Kort privé praatje.
Moeilijke maanden voor mij: mijn vrouw zit voor 3 maanden in het buitenland voor een afstudeeronderzoek.