Vreeken´s Zaden
 

Laatste dit, laatste dat…

De afgelopen week heb ik mijn laatste lezing gegeven, de laatste buitenplanten gaan volgende week de deur uit en ik kondig nu aan, dat de laatste bollen & knollen de deur uit mogen. Alles in het kader van ruimte maken: ruimte in tijd, ruimte voor het nieuwe seizoen, waarmee we al hard bezig zijn!


» De jaarlijkse Grote Bollen Opruiming

Veel van onze klanten weten het: vanaf 1 december ruimen we onze bollen en knollen op, dus nog in de tijd, dat ze geplant kunnen worden en goed van kwaliteit zijn.

Deze week maken we de laatste gewone bollenorders compleet, want we hebben de voorraad nog 1x aangevuld. Vanaf volgende week: UITVERKOOP! We geven traditiegetrouw 50% korting op de volgende pakketten.

Klik hier om te bestellen

 

» Nog wat nagekomen planten

Elk jaar doen we onverwachte, vaak eenmalige aankopen van planten. Klanten, die onze winkel bezoeken, zijn vaak de enigen die deze planten te zien krijgen en niet zelden blij verrast! Ik stel enkele bijzondere planten aan je voor:


A) De meeste winterharde palm: Birmaanse Waaierpalm (Trachycarpus fortunei)

De meest winterharde palm, die we kennen! Hoewel een nat ingezette en daarna pittige, vorstkoude winter te heftig is… Prachtig, waaiervormig blad, vormt op den duur een stam. In Birma groeit dit familielid van de Chamaerops tot een hoogte van 8-10 m!

Klik hier om te bestellen

 

B) Prachtige, grote Aloë vera

Heel af en toe kunnen we aan goede, volwassen planten komen van minstens 50 cm groot. Deze populaire plant kent veel toepassingen.

Klik hier voor meer info en om te bestellen

 

C) Hedychium ‘Assam Orange’

Uit onze populaire Gember Collectie springt de Hedychium ‘Assam Orange’ er wel als extra kleurig uit. Dit ras is verder behoorlijk winterhard! Bestel hem nu voor een kleurig 2014!

Klik hier voor meer info en om te bestellen

 

D) Broedblad (Kalanchoe daigremontiana)

Broedblad is een ouderwets plantje, dat ik als kind helemaal te gek vond. Ze kunnen ‘s zomers naar buiten. Langs de randen van het blad groeien de jonge plantjes: oppotten en uitdelen! Schildpadden zijn er trouwens gek op: ze eten ze helemaal op.

Klik hier om te bestellen

 

E) Incapijlwortel

Unieke knollen van de bekendste eetbare Canna! De Inca’s kenden en aten ze al 3500 jaar geleden.

Klik hier voor meer info en om te bestellen

 

F) Ik stel aan je voor: Chayote of Citroenaardappel

Klanten, die ons volgen op Facebook hebben er al volop van besteld: Zaad, dat uit zichzelf kiemt, het bestaat!

Klik hier voor meer info en om te bestellen

 

De hele collectie “6 Liefhebbersplanten”

Al deze planten of plantdelen zijn uiteraard apart te bestellen, de hele collectie t.w.v. € 51,00 bied ik aan voor € 45,00

Voor deze hele collectie “6 Liefhebbersplanten”: Klik hier om te bestellen


Een presentrijke Sinterklaas

Dat was het weer… ik ben benieuwd naar jullie reactie. Binnenkort komt een nieuwe Nieuwsflits of Nieuwsbrief ter afsluiting van de decembermaand.

Ik wens allen een presentrijke Sinterklaas toe!
Ton Vreeken, eind november 2013

 
facebook