Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

PADDENSTOELBROED
415400 GROTE-SETS - WINTER-OESTERZWAM

(Pleurotus ostreatus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Onze paddenstoelensets zijn eenvoudig in gebruik en worden getest op succes! Dankzij koele opslag en verse aanvoer geven we GARANTIE. LEVERBAAR VAN SEPTEMBER T/M MEI

ALTIJD VERS BROED! Deze blauwgrijze, vlezige winteroesterzwam laat zich uitstekend in zijn geheel bakken, en streelt dus behalve de tong ook het oog! U bent verzekerd van een heerlijk oesterzwamgerecht als u de delicatesse oogst wanneer de rand van de hoed zich strekt. NA AANKOMST VAN DE SETS, DEZE METEEN IN DE KOELKAST BEWAREN OM ZE VERS TE HOUDEN!

Teelt

Het pakket bestaat uit een doos met substraat. Bij het openen van de doos moet het substraat wit doorgroeid zijn, anders de doos weer afsluiten met het deksel en 10–14 dagen bij 20–25ºC bewaren. 1. U begint de teelt met het substraat te begieten met 1/4 liter water (bij een 7 1/2 liter doos) tot ca. 1/2 liter (bij 15 en 22 liter doos), zó dat het oppervlak vochtig is. 2. Na ca. 2 weken verschijnen er witte knopjes. Prik nu op iedere hoek van de doos een pennetje of prikkertje en leg de deksel daarop, zó dat er een opening van ca. 3 cm ontstaat (of neem een doorzichtige plastic zak waar u 4 ronde gaten van 2–3 cm heeft geknipt en zet deze als een hoed over de bovenkant van de doos). De doos nu bij 10–15ºC in een ruimte met daglicht zetten, maar niet in de zon! 3. Zorg er nu voor dat de bovenkant van het substraat NOOIT uitdroogt. Minstens één keer per dag moet u daarom de bovenkant met een plantensproeier bevochtigen (niet nat!) 4. Uit de witte knopjes groeien steeltjes met grijze puntjes, de ‘oesterzwamkluit’. Blijf dagelijks sproeien anders zal de paddestoel alsnog verdrogen. OOGSTEN: de totale oogstduur kan wel drie maanden bedragen. Een kluit moet bij het oogsten ineens eruit gedraaid worden, er mag geen vruchtvlees blijven staan. Sommige paddestoelen in de kluit zullen dan wat te rijp zijn (de hoedrand krult dan naar boven om) en anderen te jong, maar dit is niet anders. Bij het gebruik de paddestoel ca. 1 cm onder de lamellen afsnijden. De stelen, die wat taaier zijn, kunt u apart voor sauzen en soepen gebruiken. Begin nu weer bij punt 3. U kunt ca. 3 keer van een doos oogsten. VEEL SUCCES MET DEZE PAREL ONDER DE PADDESTOELEN!

Leveringsmaanden

januari t/m juni, september t/m december

Paddenstoelen en Kefir
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
De teelt van oesterzwammen GELE en GRIJZE

415400.1  1 set 7,5 liter    9,95 
bestel