812125-mari-mari-groentebijbel
meer info
 
812125-mari-mari-groentebijbel

Mari Mari's Groentebijbel

door Mari Maris
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten met vele variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is de Groentebijbel het standaardwerk over groenten.
Mari Maris besloot om na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. De Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante wetenswaardigheden te vertellen.
Quote: 'Over die prachtige groente maakte ze een mooi basis-groentekookboek, gebaseerd op de Franse keuken, maar wel met speelse creativiteit. Mari neemt je mee door haar tuin, van borlottibonen tot broccoli en van eetbare bloemen tot kardoen en kastanje, álles staat erin. (…) Het boek staat vol klassieke en verrassende groentegerechten (…) Per groente geeft ze ruim 10 recepten. Aanrader voor groente-lovers!' – Delicious.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812125.1  480 pagina's    €  34,95 
bestel
812126-mari-plukt-dag-seizoenen-607-recepten
meer info
 
812126-mari-plukt-dag-seizoenen-607-recepten

Mari Plukt de Dag (4 seizoenen, 607 recepten...)

door Mari Maris
MARI MARIS IS OOK AUTEUR VAN DE BESTSELLER “DE GROENTEBIJBEL”.
Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al je vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord de schrijfster Mari Maris met elke dag een maaltje zoals zij dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ze vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.
En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom zijn alle handigheidjes en weetjes die Mari als kok door de jaren heen heeft opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt... voor haar gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.
Hetzelfde deed ze met tips en trucs die ze oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelratten uit de tuin houdt.
Soms zou je het haast vergeten, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.
Mari schrijft speels en luchtig, vanuit de praktijk; het resultaat is gedegen en heel compleet! Het teeltgedeelte heeft Ton Vreeken voor haar gecorrigeerd en aangevuld waar nodig.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812126.1  847 pagina's    €  45,00 
bestel
812125-mari-mari-groentebijbel
812126-mari-plukt-dag-seizoenen-607-recepten

Artikelnr Naam Prijs
812125.1 Mari Mari's Groentebijbel, 480 pagina's
€ 34,95
812126.1 Mari Plukt de Dag (4 seizoenen, 607 recepten...), 847 pagina's
€ 45,00

Hulp bij Tuinieren - Boeken

Ons sortiment boeken is een kritische keus uit (niet altijd gemakkelijk te krijgen) boeiende titels, door ons gelezen en werkelijk waardevol!

 filter op
per pagina
  
Er zijn 2 artikelen met filter Mari Maris in deze categorie.

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.