Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief half juli 2024

Planten vieren geen vakantie

Je spruitkool of zonnebloem werkt 24/7 voor jou!

Aardappels, je plant ze tot augustus!

 Veel enthousiaste kwekers zijn je al voor geweest: gewoon lekker laat de pootaardappeltjes in de grond voor een zomer- of herfstoogst! In Engeland is de trend al wat ouder en heet “Second Crop Potatoes”. Heb je geen plek meer in de tuin? Koop een Aardappelzak of gebruik een andere grote bak: een metselkuip met drainagegaten bijvoorbeeld.

We hebben zolang mogelijk nog een sortiment aardappels op voorraad.

Klik hier voor de beschikbare pootaardappels

Wat kan ik nog zaaien?

 Vanaf eind juni krijgen we die vraag erg vaak. Als hulpmiddel hebben we per maand een overzichtje gemaakt wat je nog kweken kan. De lijstjes zijn niet compleet, maar geven wellicht genoeg ideeën om aan de slag te gaan.

Klik hier voor “laat zaaien in juli”

Klik hier voor “laat zaaien in augustus/september”

Klik hier voor “laat zaaien in oktober”

Klik hier voor “laat zaaien in november/december”

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Onze producten uit Suriname

Okra 'Cowhorn 22' / 'Steer Horn'

Abelmoschus esculentus
(Engels: Okra, Lady's Finger)
Een stoere, groene okra, die al vóór 1865 in de VS in cultuur was. De planten groeien flink uit: 2-2½ m in de kas en iets lager in de vollegrond (althans in Nederland, waar de teelt van okra in de vollegrond nog niet zeer succesvol is). Toppen van de planten op 120 cm hoogte geeft uiteindelijk vollere, lagere planten. Daar horen flinke vruchten bij! Hoewel niet elke plant gelijk is, geven ze meestal vruchten tot wel 30 cm lengte! Opvallend voor dit ras is, dat de vruchten mals blijven, ondanks de

Klik hier voor meer informatie

204600  ± 40 zaden (3 g)   €  2,95 
bestel
204600.1  ± 1500 zaden (100 g)   €  25,00 
bestel

Alsempeer 'Emerald Star' F1

Momordica charantia
(Engels: Balsam-Pear, Bitter Gourd)
Deze klimplant uit de tropen geeft middenlange, lichtgroene, bittere vruchten met een afmeting van ongeveer 30-35 x 6-5 cm. De huidstructuur is glooiend gebobbeld. Een bekende in de Surinaamse-, Keniase- en Indische keuken.
Deze verbeterde hybride kopen we in China, we horen graag jullie bevindingen.

Klik hier voor meer informatie

002190  10 zaden   €  2,95 
bestel
002190.1  100 zaden   €  19,50 
bestel
002190.2  1000 zaden    €  150,00 
bestel

Gboma Of Antroewa

Solanum macrocarpon
Ronde, witte of lichtgroene vruchten ter grootte van een tomaat, na de witte kleur rijpen de vruchten naar geel, maar je oogst ze onrijp. De bittere smaak wordt slim benut in Indische of Surinaamse gerechten. Het glanzende blad is bijzonder populair en heet Gboma. Vooral het jonge blad wordt gebruikt om gerechten in te rollen, vervolgens stomen of frituren. In alle landen van midden Afrika (west, midden en oost) is deze “spinazie” geliefd en wordt als bittere lekkernij gegeten. Teelt in kas of beschut

Klik hier voor meer informatie

831545.1  1 plant    €  7,95 
bestel


Nog meer bekijken?

Klik hier voor alle producten uit dit thema