Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

 Je kan natuurlijk ook even langs komen…

Veel van onze klanten genieten ervan om af en toe een bezoekje aan onze winkel in het mooie Dordrecht te brengen! Vanaf half december is het extra gezellig in onze stad

Bekijk de website van de Dordtste Decemberdagen

Van harte welkom… tip: kom in de middag en blijf in één van de vele restaurantjes een hapje eten zodat je Dordrecht sfeervol in de avond kan beleven.

Kweek NU alvast je Zoete Aardappelplantjes!

Dat is een leuke winterklus: zelf in de vensterbank tientallen plantjes kweken, die je in het voorjaar in de tuin kan uitplanten. Je begint met een knol van een succesvolle variëteit, wij helpen je daar graag bij. Op onze site vind je een uitgebreide handleiding!

Bekijk en bestel de beschikbare Zoete Aardappels

Knoflook en ander Look, je kan ze nog planten!

Zeker tot eind november mogen ze de grond in voor oogst in 2024. We zijn met een grote collectie gestart, die nu uiteraard aan het uitdunnen is.

Bekijk en bestel knoflook

Bekijk en bestel herfstuitjes

De Voorjaarsbloeiende Bloembollen voor je eigen Keukenhof!

We hebben nog volop keus, je plant deze bollen en knollen gemakkelijk tot eind december. Wacht niet te lang, dan heb je ze alvast in huis voor als je tijd en zin hebt om ze te planten! Zoveel mogelijk uitpakken en koel bewaren onder een afdak buiten of in een schuurtje. Je vindt ze hier:

Bekijk de voorjaarsbloeiende bollen en knollen

Wat kan ik nog zaaien?

 Vanaf eind juni krijgen we die vraag erg vaak. Als hulpmiddel hebben we per maand een overzichtje gemaakt wat je nog kweken kan. De lijstjes zijn niet compleet, maar geven wellicht genoeg ideeën om aan de slag te gaan.

Klik hier voor “laat zaaien in juli”

Klik hier voor “laat zaaien in augustus/september”

Klik hier voor “laat zaaien in oktober”

Klik hier voor “laat zaaien in november/december”

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Vleestomaat 'Knockout' F1

Lycopersicon lycopersicum
(Engels: Tomato, Beefsteaks Type)
Aan de naam kan je wel afleiden, dat dit een echt zwaargewicht is! Flinke afmeting, bomvol smaak en de juiste balans tussen sap en vruchtvlees. Het gewicht van de vruchten schommelt tussen 1-1,5 kg, maar als je fanatiek uitdunt op enkele vruchten per plant, dan komt 2 kg ook voor! Geïntroduceerd in 2007

Klik hier voor meer informatie

295457  15 zaden   €  2,50 
bestel

Agapanthus africanus 'Pretty Heidy'

Afrikaanse Lelie
(Engels: African Lily)
Deze Agapanthus heeft een mooie dubbelkleur: donkerblauw aan de buitenkant (en in de knop) en lichtblauw van binnen. De hoogte is 70 cm. Redelijk winterhard, enige bescherming bij strenge vorst is wel nodig.

Klik hier voor meer informatie

733894.1  1 plant    €  7,50 
bestel

Gember, Chinese

Boesenbergia pandurata
(Engels: Fingerroot)
Deze zeer smakelijke gembersoort is vooral in de Thaise keuken populair en wordt in kerriemengsels toegepast, bijvoorbeeld in Kroeung, De wortels zijn vrij lang en slank, vingervormig dus, de kelkvormige, roze bloemen verschijnen aan de voet van de plant: opletten en genieten! In de zomer mag de plant naar buiten en bij kans op vorst naar binnen.

Klik hier voor meer informatie

831569.1  1 knol of plant    €  7,50 
bestel