Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief half juli 2024

Planten vieren geen vakantie

Je spruitkool of zonnebloem werkt 24/7 voor jou!

Aardappels, je plant ze tot augustus!

 Veel enthousiaste kwekers zijn je al voor geweest: gewoon lekker laat de pootaardappeltjes in de grond voor een zomer- of herfstoogst! In Engeland is de trend al wat ouder en heet “Second Crop Potatoes”. Heb je geen plek meer in de tuin? Koop een Aardappelzak of gebruik een andere grote bak: een metselkuip met drainagegaten bijvoorbeeld.

We hebben zolang mogelijk nog een sortiment aardappels op voorraad.

Klik hier voor de beschikbare pootaardappels

Wat kan ik nog zaaien?

 Vanaf eind juni krijgen we die vraag erg vaak. Als hulpmiddel hebben we per maand een overzichtje gemaakt wat je nog kweken kan. De lijstjes zijn niet compleet, maar geven wellicht genoeg ideeën om aan de slag te gaan.

Klik hier voor “laat zaaien in juli”

Klik hier voor “laat zaaien in augustus/september”

Klik hier voor “laat zaaien in oktober”

Klik hier voor “laat zaaien in november/december”

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Onze producten uit Suriname

Surinaamse Komkommer 'Kiros' F1

Cucumis sativus
(Engels: Cucumber)
Wit met groene kop en groene strepen. Een heel smakelijk komkommertje, die prima buiten groeit!
Voor het enten van komkommers gebruik je dit ras: 133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847525 Entclip 2,5 mm.

Klik hier voor meer informatie

132100  10 zaden   €  2,95 
bestel
132100.1  250 zaden   €  19,95 
bestel

Alsempeer 'Ravana' F1 / 'Lush' F1

Momordica charantia
(Engels: Balsam-Pear, Bitter Gourd)
Deze klimplant uit de tropen geeft halflange, donkergroene, bittere vruchten met een afmeting van ongeveer 20 x 5cm. Een bekende in de Surinaamse-, Keniase- en Indische keuken. Dit rijkdragende ras heeft een glooiend gebobbelde huid.

Klik hier voor meer informatie

002530  5 zaden   €  2,95 
bestel
002530.1  100 zaden   €  39,50 
bestel
002530.2  1000 zaden    €  325,00 
bestel

Papaya 'Red Lady'

Carica papaya
(Engels: Papaya)
Veel gevraagd gewas voor de Indische en Surinaamse keuken. De meerjarige plant geeft prettig zoete, vlezige, langwerpige vruchten. Zet ze ‘s winters in een verwarmde kas of als potplant binnen. Het jonge blad is een delicatesse, ook de mannelijke bloemtrosjes worden gegeten (kort wokken). ‘s Zomers als kuipplant lekker naar buiten in een grote pot. Als bladplant al bijzonder fraai, vanaf het 2e jaar kan er vrucht komen. ‘Red Lady’ heeft rood vruchtvlees en is een hybride met zeer goede groei-eigenschappen

Klik hier voor meer informatie

204990  10 zaden   €  2,95 
bestel


Nog meer bekijken?

Klik hier voor alle producten uit dit thema