Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

880140 EEN VLEUGJE AZIË


  images vergroot afbeelding
 
UITVERKOCHT!
Een van onze kleinschalige, biologische kwekers biedt eenmalig pakketten van 4 bijzondere struikjes aan. We gaan pas uitleveren als we 50 pakketten hebben verkocht, dan is het overigens ook op...

Vanwege de oorsprong hebben we de collectie de naam "Een vleugje Azië" meegegeven.

1) Acer griseum PAPIERESDOORN
Deze prachtige Esdoorn groeit traag uit tot een kleine boom. Vooral in de winter valt bij oudere bomen het kleurencontrast op van stam en oudere takken. De roodbruine schors schilfert af, waardoor geel-groene plekken zichtbaar zijn. De bladeren kleuren fel in het najaar, meestal oranjerood. Net als alle Aziatische esdoorns heeft de papieresdoorn een hekel aan natte voeten. Zorg dus voor een luchtige, goed drainerende grond! Voor bonsai-liefhebbers: je kan dit boompje heel goed trimmen tot een prachtig boompje-in-pot...
De verkoopprijs (cq verkoopwaarde) is € 7,50

2) Paeonia Rockii hybriden BOOMPIOEN
Deze struikvorm van de Pioenroos is niet te weerstaan! Onze aangeboden zaailingen bloeien in de regel wit, door kruisbestuiving soms met andere kleuren. Kenmerkend zijn de donker zwarte vlekken in het meestal witte hart van de bloem. De bloemen zijn groot, geurend en enkel. Paeonia rockii is goed winterhard, goed bestand tegen droogte, sterk, niet ziektegevoelig en lang levend. Eigenlijk de beste en mooiste boompioen voor ons klimaat.
Zoals alle pioenen houdt ook Paeonia rockii van een vruchtbare bodem, die goed draineert, een plek in de zon heeft de voorkeur.
De verkoopprijs (cq verkoopwaarde) is € 15,00

3) Cunninghamia lanceolata CHINESE DOLKSPAR
Deze opmerkelijke, Chinese conifeer is niet veel te vinden in Nederlandse tuinen. Cunninghamia is een unieke, exotische verschijning, van veraf iets lijkend op de Slangenden (Araucaria) of Cryptomeria. Het is ook niet echt een dwergconifeer, het boompje kan op voedzame grond in 40 jaar makkelijk een hoogte van tien meter bereiken. In een flinke pot. Of begrensd door worteldoek houd je ze kleiner. Oudere Cunninghamia's stoten elk jaar in de winter een deel van de kortloten af. De door ons aangeboden jonge planten zijn gegroeid uit in Nederland verzamelde zaden.
De verkoopprijs (cq verkoopwaarde) is € 10,00

4) Koelreuteria paniculata 'Nana’ LAMPIONBOOM
Dit is een klein blijvende (± 2 meter hoge) dwergvorm van de Lampionboom. Andere namen zijn Chinese Vernisboom, Gele Zeepboom of Blazenboom. Uitermate geschikt voor bonsai (boom-in-pot) of als opvallende kleine sierboom in de tuin. De planten krijgen mooi samengesteld blad en bloeien in kanariegele pluimvormige trossen. Na de bloei (in de zomer) verschijnen de lampion- of blaasvruchten, die eerst groen zijn en naderhand donkerbruin; ze blijven lang hangen.

We bieden deze 4 prachtige soorten alleen als collectie aan, je kan ze NIET apart bestellen
de totaalwaarde is € 45,00 We willen je graag verwennen met de scherpe prijs van € 35,00

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Aanbiedingen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

880140.1  t.w.v. € 45,00    35,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.