Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

880135 DRIE LIEVELINGSBOOMPJES


  images vergroot afbeelding
 
Drie Lievelingsboompjes
We kunnen af en toe de verleiding niet weerstaan om planten of bomen in te kopen waar we iets speciaals mee hebben: extra fraai, tamelijk zeldzaam en/of extra aantrekkelijk geprijst.
Deze 3 soorten vielen me om die reden op, ik heb een eenmalige, beperkte aankoop gedaan.

Kalopanax septemlobus
STEKELBOOM
Tamelijk zeldzame boom afkomstig uit Azië. Het boompje kan voortdurend gesnoeid worden en vormt een fraaie kroon van esdoornvormig blad, de herfstkleur is goudgeel. Ze zijn heel decoratief en bloeien net als de Hedera met trosjes, die in de herfst en winter tot donkerblauwe bessen afrijpen. De stam vormt stekels, vandaar de naam. De jonge scheuten zijn eetbaar en worden kort gekookt of geroerbakt. Teelt in een pot is aan te bevelen! We leveren jonge boompjes van 20-30 cm hoogte.

Liquidambar styraciflua
AMBERBOOM
Deze zeer populaire boom kan zeer goed groeien in een pot, in de tuin worden ze op den duur tamelijk hoog: 25-30 m. Het esdoorn-achtige blad kleurt in de herfst prachtig vlammend geel, oranje en rood. Hierom wordt de boom steeds meer gewaardeerd. Je kan overigens ook zeer goed snoeien in leivorm of parasol- of dakvorm. We leveren jonge boompjes van 60-80 cm hoogte.

Ptelea trifoliata
HOPBOOM OF LEDERBOOM
Deze (nog) onbekende boom is vooral populair vanwege de aantrekkingskracht van de bloei op bijen en hommels (drachtplant) en omdat deze een waardplant voor vlinders is. Het drietallige blad geurt prettig en de kleine witte bloemen staan in grote pluimen bij elkaar. Een feest van zoemende bijen kan je niet ontgaan... Na de bloei ontstaan de platte vruchtjes, die tot in de winter de boom sieren. Deze vruchtjes kunnen heel goed als vervanger van of aanvulling op hop worden gebruikt voor een speciale bierbereiding! De herfstkleur is sierlijk goudgeel. De boom wordt maximaal 9 m hoog, niet al te groot dus. In een (grote) pot kan de boom gemakkelijk tot 3 m klein worden gehouden. We leveren jonge boompjes van ongeveer 10 cm hoogte.

De normale prijs voor deze 3 boompjes is € 40,00 - We bieden deze aan voor € 25,00

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Aanbiedingen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

880135.1  Collectie: 3 boompjes    25,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.