Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


FRUIT IN BOOMVORM

822567 MINI-KIWI “De Parasol en het Mannetje”

ook wel genoemd: KIWIBES OF KIWAI (Engels: Mini Kiwi)
(Actinidia arguta)

  images vergroot afbeeldingen
 
OP INSCHRIJVING, LEVERBAAR VANAF EIND MAART.
Unieke Kiwibessen uit België!
De kiwibes (ook wel mini-kiwi, grape kiwi of coctail kiwi genoemd) is sterk in ontwikkeling. De Hogeschool in Gent is voor een beperkte kwekersgroep de ideale rassen en teeltmethode aan het ontwikkelingen en uittesten. Al in een vroeg stadium werd ik benaderd om in de particuliere branche mooie rassen te introduceren. Na ruim 10 jaar experimenteren mogen we de eerste rassen van topkwaliteit aan jullie voorstellen. Elk jaar willen we een wisselende collectie aanbieden, de rassen zijn exclusief alleen bij ons te koop!
Het is een sterk groeiende, zeer winterharde slingerplant met vruchten ter grootte van een grote druif, ze zijn in zijn geheel, dus met schil en al te eten. Net als de harige, grote kiwi is het vruchtvlees heerlijk zoet en vol vitamine C, nuttige mineralen en anti-oxidanten.
Wie eenmaal deze bessen heeft geproefd is meteen verkocht: heerlijk zo vers van de plant, je maakt van de overvloedige oogst ook een heerlijke jam of moes, je kan ze drogen en er wordt een bijzondere wijn van gemaakt. Kiwibessen gedoopt in gesmolten chocolade: mmmmm!

Onze kweker heeft door jarenlang vakkundig snoeien een aantal exclusieve, volwassen, parasolvormen gekweekt. Deze planten zijn bijzonder sierlijk en zullen vrucht dragen zodra het meegeleverde mannetje gaat bloeien. Misschien heb je al ergens een mannelijke kiwi in de buurt, dan heb je zelfs kans op vruchten hetzelfde jaar. We leveren deze geweldige boompjes in 90 literpotten, ze hebben een hoogte van 2 meter en een stamdiameter van circa 7 cm. Het is kostbaar om deze boompjes te verzenden, we kunnen het binnen Nederland voor je regelen voor € 75,00. Afhalen heeft onze voorkeur, we proberen met alle bestellers een afspraak te maken om de bestelde bomen ongeveer op dezelfde dag op te laten halen.
a. ‘Ambrosia Grande’, dit is de volwassen boom. Het is een bestaand, vrij nieuw Zwitsers ras, het unieke zit hem vooral in de leeftijd en prachtige vormsnoei van deze boom. De takken komen propvol vrij grote, groene vruchten met groen vruchtvlees en een heerlijk zoete smaak. De bloei is begin juni en de oogst half oktober.
b. ‘Strongly’ is het mannetje, deze bloeit in dezelfde periode als ‘Ambosia Grandi’ en levert zeer gezond stuifmeel voor een gegarandeerde bevruchting. We leveren deze als jongere plant.

Leveringsmaanden

vanaf maart

Fruit
Inloggen om als favoriet toe te voegen

822567.1  Collectie   159,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.