Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

PADDENSTOELBROED
415200 GROTE-SETS - FRANSE (BEIGE) CHAMPIGNONS

(Agaricus bisporus avellaneus)

  images vergroot afbeelding
 

Onze paddenstoelensets zijn eenvoudig in gebruik en worden getest op succes! Dankzij koele opslag en verse aanvoer geven we GARANTIE. LEVERBAAR VAN SEPTEMBER T/M MEI

ALTIJD VERS BROED! Deze wordt ook wel Kastanje Champignon genoemd en is ook steeds vaker in de winkel te koop, deze “grotchampignon” bevat minder vocht dan de witte en heeft derhalve meer smaak. Ten onrechte (maar begrijpelijk) wordt gedacht dat dit de wilde variant is. NA AANKOMST VAN DE SETS, DEZE METEEN IN DE KOELKAST BEWAREN OM ZE VERS TE HOUDEN!

Teelt

De inhoud van de doos bestaat uit 1 of 2 zakken met dekaarde, een laag met champignon-mycelium geënte compost en 4 stokjes. Neem de zak(ken) uit de doos en bewaar deze gesloten op een koele, donkere plaats, om later te gebruiken. Plaats de doos met deksel erop ca. 4 dagen bij een temperatuur van 20–25ºC (kamertemperatuur). Daarna moet de dekaarde worden opgebracht en dat doet u zo: Doe 1/4 liter water in een emmer en doe daar de inhoud van 1 zak dekaarde bij. Doe dat ook met de eventuele tweede zak. Druk de aarde licht aan en laat het water ca. een half uur intrekken. Verdeel dan de vochtige aarde, luchtig, over de kompostlaag in de doos. De doos nu 5 tot 8 dagen, met deksel erop, in 20–25ºC zetten. Het witte pluis (schimmel) groeit dan in de aarde omhoog. Controleer dit door met een lucifer een gaatje te maken tot u op de fijne schimmel stoot. Het mycelium mag tot enkele mm’s ONDER het oppervlak groeien! De plekken waar het pluis toch op de aarde groeit dekt u af met goed vochtige aarde. De doos moet nu, zonder deksel, een dag koel gezet worden bij 15–18ºC (of lager). Prik na deze dag de 4 stokjes op de hoeken van de doos en leg de deksel erop, zodat er een kier tussen doos en deksel is van ca. 3 cm. Zet de doos bij 15–18ºC. Houdt de aarde vochtig met een plantenspuit. Als er flink wat kleine, witte knopjes op de aarde te zien zijn geef dan wat meer water met een gietertje met fijne broes. De aarde moet vochtig zijn, maar niet nat! Normaal groeien de champignons eerst aan de kanten en pas later in het midden. OOGSTEN: De champignons uitdraaien, niet trekken, anders beschadigt de dekaarde laag. Oogst de champignons niet te klein, dan oogst u ook meer gewicht. Na het oogsten de beschadigde plekken opvullen met vochtige aarde. 1–2 weken na de eerste oogst komt de tweede. Maximaal 6 oogsten. Regelmatig, maar spaarzaam water geven. Na de derde oogst komen er minder champignons en geeft u ook minder water.

Leveringsmaanden

januari t/m juni, september t/m december

Paddenstoelen en Kefir
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
De teelt van WITTE en BRUINE champignons

415200.1  1 set 7,5 liter    9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.