Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

402600 AARDAPPELS 'Alouette'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

HOOFDTEELT BIOLOGISCH RAS.
Omdat de aardappelplant veel aangeboden stoffen in zijn knollen opslaat, is het voor de principiële biologische kweker belangrijk om “schoon” biologisch uitgangsmateriaal te hebben. Een hoofdteelt ras betekent dat deze vanaf september oogstbaar is. Enkele weken vervroegen lukt door vroeger te planten. De planttijd is vanaf half april, als de grond voldoende warmte heeft. Voorkiemen in het licht of in een grote pot mag eerder. Zet ze niet op een te natte plek, wel goed in de zon. De hoofdteelt rassen kunnen last krijgen van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Enkele preventieve maatregelen zijn: ruim planten, met patentkali bemesten, geen water sproeien over de plant en eventueel biologisch spuiten met zwavel of silinal. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

ECO GETEELDE AARDAPPELS.
Ouders: Laura x coderas
Dit middellate ras geeft een hoge opbrengst van ovaalronde knollen met rozerode schil en crèmegeel knolvlees. Belangrijk is de hoger resistentie tegen Phytophthora. Door de lichtbloemige (vrij vaste) structuur is Alouette geschikt voor koken en bakken. De frisse en licht smaak is opvallend! Teelt op zandgrond is ook succesvol. Maat: A 28/35.
BIOLOGISCH GEKWEEKT POOTGOED.

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

februari t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

402600.1  1 kg    6,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl