Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

401640 AARDAPPELS 'Oscar' / 'BIM 13-678-01'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeelding
 

MIDDENVROEG BIOLOGISCH RAS.
Een middenvroeg ras betekent dat deze vanaf augustus oogstbaar is. Enkele weken vervroegen lukt door vroeger te planten. De planttijd is vanaf half april, als de grond voldoende warmte heeft. Voorkiemen in het licht of in een grote pot mag eerder. Zet ze niet op een te natte plek, wel goed in de zon. De middenvroege rassen kunnen last krijgen van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Enkele preventieve maatregelen zijn: ruim planten, met patentkali bemesten, geen water sproeien over de plant en eventueel biologisch spuiten met zwavel of silinal. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

ECO GETEELDE AARDAPPELS.
Deze nieuwe aardappel van Plantera heette eerst BIM 13-678-01 en heeft nu de voorlopige naam Oscar. Een veelzijdige aardappel, die tussen tamelijk vast en bloemig in zit. Lekker op je bord, maar ook erg geliefd als fritespieper! Een goede opbrengst combineert deze variëteit met een zeer grote bestendigheid tegen Phytophthora in het blad. Hierdoor is ‘Oscar’ zeer populair bij biologische kwekers.

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

februari t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

401640.1  1 kg    5,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl