KOMKOMMERFAMILIE
132210 SIERKOMKOMMER 'African Spiky'

ook wel genoemd: AFRIKAANSE STEKELKOMKOMMER (Engels: Cucumber)
(Cucumis longipes)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

De rankende planten geven een overvloed aan sierlijke, niet eetbare vruchtjes. Het blad wordt wel gegeten. Op de Antillen (en uiteraard in Afrika) wordt de gekweekte vorm van dit soort wel graag als minikomkommertje gegeten, zie 132200.
Leuk om te telen voor bloemisten, als aanvulling in bloemwerk en uiteraard heel fraai op de herfsttafel.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

132210  25 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.